Nov prenosnik iz Kitajske - Mnenje?

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Sem v procesu nakupa novega prenosnika in sem malo gledal "šrot" po straneh ala dealextreme in alibaba in sem našel tole stvarco: http://www.aliexpress.com/item.../747113354.html

In za 536$ izgleda zelo obetavno, ivy bridge i3 procesor, HD4000 integrirana intel grafična, 4gb DDR3 Rama, skratka spodobne specifikacije. NIkjer pa ne najdem podatka za garancijo(tako ali tako, bo za vsako popravilo potrebno pošiljati nazaj na kitajsko, predvidevam).
Ok, preden me kdo napade, vem da izgleda kot Apple MacBook Air.

Kaj si vi mislite o tem? Ima kdo izkušnje z prenosniki iz raznig Dealextremov in Alibaba?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Uf... na "popravilo" sem dobil enga "Sony Viaio", ki ga je model kupil na letališču tik pred odhodom, je bil samo 150€... že samo flashback na tisti šrot me kar strese... Noter je bila ena mikro plata. Model je reku, da je prenosnik do aviona še delal :D

Ja, itak.. kupit, jst te podpiram 110%!
evil.gif

Garancija? Seveda! Še posebno spretna Kitajka ti ga bo prišla zamenjat, direktno v Slovenijo :D

Za ta dnar dobiš enako zmogljiv prenosnik pri nas. Pa predno se oglasiš s ceno, prištej poštnino in DDV na ceno + poštnino + stroške...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
velik raje potem kupi tovarniško obnovljen (refurbished) prenosnik...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ceni moraš prištet še DDV. Poštnina je zastonj. Tako si na 500€ in imo dobiš kaj podobnega in boljšega že v Sloveniji, sploh pa drugod v EU. Mogoče se sedaj splača nakup iz UK, ker je razlika med funti in € precej nizka..

Pa alibaba je znana po svojih nategih... Moraš biti ZELO previden kaj kupuješ.

Sem pogledal in dobiš precej laptopov 13" z i3 in celo i5 procesorji v DE....

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
velik raje potem kupi tovarniško obnovljen (refurbished) prenosnik...

Ja, za rabljene si pa tule poglej KLIK
Je pa ponudba skoraj dnevna, se spreminja.
Jaz sem pri njih kupil eno hp workstation pa je za ta denar čist o.k., fajn ohišja in predvsem zelo tiho laufa
cool-1.gif

Lp.

Nazadnje urejeno:

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Pa alibaba je znana po svojih nategih... Moraš biti ZELO previden kaj kupuješ.
čist nič bolj ali manj od ebay-a, če kupuješ kitajsko...

jest nimam slabih izkušenj......dobro se mi zdi to, da imaš 60 dni a dispute, pa največji plus je to, da dokler ti ne zaključiš nakupa prodajalec ne dobi plačano...
cool-1.gif

pa še to, na ebayu večina kitajske robe nima sledilne številke, tu je vsaka pošta sledljiva
wink-1.gif

no jest kupujem na aliexpress, kar je v bistvu isto kot aliba...alibaba je nakup na večje količine...

se pa strinjam z predhodniki....jest prenosnika nebi kupoval pri kitajcih
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno: