nov pc z visto in same težave

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
en stardec si je prvošču nov prenosnik Acer Aspire 7520.
Gor je dobil že visto (home neki...) pa office student- trial verzijo in ravno tako norton antivrus.

Težave:
- ko dam kartico v vgrajen cardreader jo čez par minut začne neki zezat. Ikonca v my computer kr blinka slik iz nje pa noče več brat. Če priklopim zunanji cardreader ta dela ok. Ponoč sem že nekaj z enim učem googal in našel da je baje to neka standardna težava s tem vgrajenm readerjem, nisem pa našel rešitve. gonilniki za reader so baje najnovejši.

-vsake tolk časa winsi kr zmrznejo, najrajš takrat ko pride stardec na inštrukcije in mu kažem kak se gleda slikce z dvd-ja. po restartu delajo ok.

-pa nekam dolg mi išče zunanji cardreader in tut dvd rabi kar nekaj časa, da vse skup zalaufa.

Kaj je res vista tolk v q.rcu al kje je težava
confused-1.gif

naložu sem vse updejte, danes bom še service pack1 probu, da vidim če bo kej boljš.

prosim pomagite mi, ker po mojem ko bova naslednjič čakala 15min in 2x reštartala mašino, bo prenosnik letel po sobi (stardec si ga rad mal
nahrung002.gif

on pa vse kar bi rad delal trenutno na njemu, da vstavi kartico, pogleda slike in jih zapeče na dvd. in do zdej v 5poizkusih niti en ni bil izvršen do konca tako kot bi moral. mašina je celo zmrznla ko je laufal slideshow slikc
stupid-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@cizy:
pol že skor rajš linuxe, in ni skrbi z updejti in virusi. sam to mi nekak ni rešitev, če je prenosnik nov, se pravi bi moglo delat.

@jolly
sej sem vprašal al je res vista tolk v k... al je kje drugje težava. jao, da mu omenim, da ga nej nazaj nese... če danes po ugrejdu z SP1 ne bo boljš bo zgleda res treba nazaj nest.
pa trgovci HN so tut zgleda neki računalniški nesposobneži. stardec ko že zgleda štorast pa če mu mal roke pogledaš vidiš da lahk sam še matico 32prime v roke, vse ostalo mu je premalo, oni mu pa zraven prodajo kao zelo dobro miško, eno miniaturno k jo še jst komaj držim :S

a se da kje kupt računalnik plug&play, al to pr nas ne obstaja in ko kupiš računalnik ga prvo neseš na servis in še tam odcolaš 100€, zato da boš doma lahko pržgal in delal?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
če je bralnik katic v qurcu, ga enostavno izklopi, oča ga itak ne rabi.
Kar pa se ostalega tiče, meni je delalo podobno, same pyzdarje. Pomagal je SP1, predvsem pa 2gb rama, kar je minimum za visto. Original je blo zraven 1gb

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
2GB rama ima.

čitalec kartic je pa pr njemu skor bolj pomemebn kot tipkovnica;) tist zunanji je bil pa moj.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ok... jst bi prvo kar bi naredil bi dol vrgel nortona. Ma ne poznam programa, ki bi bil bolj siten. (free alternativa je recimo avast)

Če bi moral čitalec delat z visto in ne dela, je tudi možnost okvare. Če si znotraj garancije, te pomoje nima kaj skrbet okoli stroškov
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe norton že šel dol in zamenjal ga je avast:)
najprej sem ga mislu pustit te 3mesce, sam ko sem vidu kolk podatkov zahteva za registracijo pa pol neke updejte sem sam še zbrisu.

garancije ima še par let, ker je vzel neko podaljšano garancijo, tko da to ni problem.
danes probam še sp1, če ne bo nč boljš mu bom res reku da ga nej nazaj nese. al ga bom pa jst, ker tam ga bojo zih nategenli pa rekel, da to tko je in da ne morjo zrihtat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@cizy:
pol že skor rajš linuxe, in ni skrbi z updejti in virusi. sam to mi nekak ni rešitev, če je prenosnik nov, se pravi bi moglo delat.

Si pa
stupid-1.gif
Kot da Linux distribucije nimajo on-line popravkov, pa tudi virusi se jih že lotevajo... Le kje živiš...

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
kar linux gor potem pa uživaj ko ti bo ta stardec se enkrat spomnil, da bi rad še kako kamerco al pa kva jest vem kerga hudiča, bo šu v trgovina in najbol cheap zadevo nabav, ki seveda nima benega driverja in to

potem pa mu povej kako nej vse skupi v linuxu uštima

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
zanimivo. meni na desktopu in sestri na laptopu ni zmrznil windows še nikoli odkar ga imam. nikoli nobenih problemov.
smirk-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem inštaliral še sp1 in prišel do rešitve zakaj se je računalnik tako čudno obnašal.

do sedaj sem vedno delal tako, da sem prižgal računalnik in počakal toliko, da se je naložil tudi un stolpec z gadgeti, potem pa sem takoj ali vsatil kartico ali pa dvd s slikami in tako početje je vedno pripeljalo do istega zaključka, da je računalnik počepnil.

če pa računalnik prižgem in ga pustim dobesedno 5min pri miru, da se očitno vse naloži, pa dela tko kot se zagre. čitalec kartic ne zeza in deluej z zadovoljivo hitrostjo, tudi dvd prebere hitreje kot ga je prej.

obstaja kak trik, kako malo pohitrit zagon? se lahko kak proces skensla, ker kr nekaj sem jih že in tudi razne fancy dodatke za visto sem seknslal.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
More RAM. Vse kar piše na M$ embalaži glede spomina se lepo bere in še lepše množi z 2...
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@yolly
sem mu zrihtu, da gre čez 1uro v spanje, k je reku, da on to ne bo skos pržigu pa vgašu pa čaku, da k seb pride:)

@roberto
bentiš 2GB rama pa izklopljeni vsi fency dodatki, pa bi nekak mogel bit dost samo za fotke gledat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj to pomeni?

sem odkril še eno cvetko: če v čitalec dam kartico iz canon fotiča, čitalec dela vredu, če pa dam kartico iz fuji fotiča pa čitalec ne dela
smile-1.gif

dela pa kartica iz fujia v zunanjem čitalcu bp.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Benchmark = obremeniš komponente na max s kakim programom (Sandra) ali pa kar ročno (encodanje, decodanje za CPU itd.) in opazuješ, kako stabilna je konfiguracija.