nov nettop ali...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
stari računalnik me zapušča. nimam volje iskat katera komponenta zajebava.

javlja ob pošiljanju maila malo večji internet strani ipd tcpip.sys bsod. in se resetira.
napaka ostaja po novo naloženih winsih.
zdaj pa iščem nekaj kar ga bo nadomestilo. uporaba za office in net pa torrente. in načeloma nič drugega.
nettopi bi zadositili mojim potrebam popolnoma, vendar me skri kako je če tote male škatlice laufajo 24/7.
zdajšnji laufa 24/7 že 8 let.

pogo je pa eden sam :D TIŠINA. računalnik ko dela more bit komaj slišn.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Oglej si ponudbo mini ITX skatel z AMDjevim E-350 (TDP = 18W), ce bos sel v smer nettopa. Porabe priblizno toliko kot Atom, delal bo pa hitreje, tudi s filmi ne bi smel imeti tezav (ce bos uproabljal tudi kot HTPC). Se najvec hrupa mislim da bos imel od diska ...

"Komaj slisen" je pa relativna stvar. Jaz spim poleg skatle s procesorjem, ki ima TDP 65W (pri meni je gor masiven hladilnik, ki prakticno nikoli ne gre preko 1200 rpm, procesor pa ima posteno znizano napetost, tako da je temperatura pod 100% obremenitvijo pod 45 stopinj). Male skatlice imajo sicer tudi kilave male (in glasne) ventilatorje, ampak mislim da se tista razlika v porabi mora do "zaresnega" procesorja (ki mimogrede pokuri 2-4x toliko) nekje poznati tudi pri hrupu.

Sam sicer potrebujem vecjo zmogljivost kakor si ti navedel zgoraj, tako da ce bi jaz kupoval zase, bi vzel kaksen 35-45W stirijedrni CPU (Sandy Bridge i5 T serije) in dober aftermarket hladilnik. Verjamem, da je taka kombinacija lahko enako tiha kot ta, ki jo imam sedaj, ce pa je to zate dovolj tiho in ce si pripravljen placati toliko vec za procesor in imeti vecjo skatlo, se moras pa sam odlociti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne vem za nettop, ampak netbook pogosto laufam več dni neprekinjeno.
Dvomim, da danes sploh obstaja kos elektronike, ki to ne bi zmogel. (razen izjem, ki imajo to jasno označeno)