Nov nacionalni šport: Vožnja skozi rdečo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zadnje čase opažam, da v Sloveniji dobivamo nov nacionalni šport - vožnjo skozi rdečo luč na semaforju.

Danes sem imel 100% hit rate za gledat vožnje skozi rdečo na semaforju. Ustavil sem nekje na 6ih semaforiziranih križiščih in skozi vseh 6 danes opazil vsaj enega, ki je v križišče šel že, ko je bila rdeča.

A se folku počasi fuzla?
stupid-1.gif

Že kako leto, ko speljem v semaforizirano križišče, prverim, da me ne zbije kak rdeči padalec. Samo tole danes, mi je pa dalo misliti, da reč počasi uhaja v čudno smer, ko bo pločevina pričela orenk pokat, folk pa umirat.
uf-1.gif

Ali pa je zgolj bila polna luna?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Opazil si da so vozili skozi rdečo, nisi pa opazil kdaj so začeli komaj iz sosednje smeri vozit.
V Sloveniji imamo drugačen šport, ko je zelena je potrebno spustit ročno in dat v prvo prestavo in ko zelena že 10 sekund gori se komaj spelje in potem stojiš v vrsti in gledaš kako gori zelena na semaforju.
Ko se pa vklopi rdeča pa se začuda začne kolona premikat naprej.
To se raje enkrat zavzami, ker vožnja v rdečo tako kot se pri nas vozi povzroči mogoče 1 nesrečo z zvito pločevino na leto v enem kraju.
Hodim z psičko na travnik kjer je zraven veliko križišče in vsakodnevno opazujem kake eni vzganjajo v križiščih in do sedaj sem opazil, da gredo čez rdečo tik za tem ko se preklopi iz rumene.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
To si povsem pošteno napisal. Posveti zelena, tisti spredaj rabi20 sekund da sploh pogrunta da je zelena potem speljevalna procedura in na koncu gredo trije skoz križišče pa je spet rdeča.
Res ne vem kje so policaji , ker tiste v oranžno znajo lovit tista mencala na zeleni pa žal ne !

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Zadnje čase opažam, da v Sloveniji dobivamo nov nacionalni šport - vožnjo skozi rdečo luč na semaforju.

Danes sem imel 100% hit rate za gledat vožnje skozi rdečo na semaforju. Ustavil sem nekje na 6ih semaforiziranih križiščih in skozi vseh 6 danes opazil vsaj enega, ki je v križišče šel že, ko je bila rdeča.

A se folku počasi fuzla?
stupid-1.gif

Že kako leto, ko speljem v semaforizirano križišče, prverim, da me ne zbije kak rdeči padalec. Samo tole danes, mi je pa dalo misliti, da reč počasi uhaja v čudno smer, ko bo pločevina pričela orenk pokat, folk pa umirat.
uf-1.gif

Ali pa je zgolj bila polna luna?

Zato mamo v MB radarje
evil.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
eh, kaksno sekundo je zmeri lufta...

No, saj tudi 5 si nekateri vzamejo. Danes je bil model sredi križišča, ko so že drugi z zeleno drli nanj.
cheer.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
To si povsem pošteno napisal. Posveti zelena, tisti spredaj rabi20 sekund da sploh pogrunta da je zelena potem speljevalna procedura in na koncu gredo trije skoz križišče pa je spet rdeča.
Res ne vem kje so policaji , ker tiste v oranžno znajo lovit tista mencala na zeleni pa žal ne !

To je pač posledica zaspanih šoferjev in uporabe super športnih ročnih menjalnikov.
evil.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
odštevalnike na vsak semafor pa mir.

Eh, ne pomaga niti to...v LJ na parih križiščih je, ampak folk še vedno ne spelje ko je treba in imajo par sekund zamika...je treba gledat okoli a, če gre kje kaka dobra
tongue-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.982
351
83
tam ko se terc po tori rola
Pa jebelacestanazaj, no... a je tako težko v koloni pred rdečo spremljati odštevalnik? Saj ni samo za prvega, da ve kdaj speljati. Ravno danes sem imel priložnost spremljati promet v enem križišču, ko sem mojo čakal pred trgovino. Ko se na semaforju prižge oranžna, tipi ko imajo še 20 metrov do križišča, spečejo po gasu. V križišče zapeljejo, ko rdeča gori že par sekund... Se jim res tako mudi?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
... Ko se na semaforju prižge oranžna, tipi ko imajo še 20 metrov do križišča, spečejo po gasu. V križišče zapeljejo, ko rdeča gori že par sekund... Se jim res tako mudi?
Ne, ne mudi se jim toliko, samo imajo premalo časa za premišljeno in pravilno odločitev.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
odštevalnike na vsak semafor pa mir.

Eh, ne pomaga niti to...v LJ na parih križiščih je, ampak folk še vedno ne spelje ko je treba in imajo par sekund zamika ...je treba gledat okoli a, če gre kje kaka dobra
tongue-1.gif
Počasno speljevanje ni hud problem, zaradi tega ni nesreč. Kvečjemu je kakšna manj, glede na vožnje v rdečo.

a par sekund zamika praviš. Ja res je, samo večji problem je par sekund zamika pri ustavljanju pri rdeči. Očitno eni rabijo več časa, ki pa so ga imeli, ko je zelena še utripala.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Slovenec ne pozabi, kaj je včasih imel. Če je delal izpit pri utripajoči zeleni, se do smrti ne bo mogel več naučiti, da tega ni. Še dobro, da DARS ni kje naredil kakih štirih pasov v eno smer. Nihče ne bi vedel, čemu sta namenjena skrajno desna pasova.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Slovenec ne pozabi, kaj je včasih imel. Če je delal izpit pri utripajoči zeleni, se do smrti ne bo mogel več naučiti, da tega ni. Še dobro, da DARS ni kje naredil kakih štirih pasov v eno smer. Nihče ne bi vedel, čemu sta namenjena skrajno desna pasova.
Ni point v tem.
Izpite smo delali tudi ko še ni bilo krožnih, pa se nam zdi uvedba teh zelo dobra poteza.
Eni ukrepi so pač boljši, nekateri slabši, ukinitev UZ je ukrep, ki je povečal število voženj v rdečo in posledično število nevarnih situacij. Se pa zaradi tega več pokasira, in še bolj se bo.

UZ so ukinili iz razloga, da ne ustreza dunajski konvenciji iz l 1968, Tako je bilo uradno pojasnjeno. (elektronski odštevalniki jih pa ne motijo?).
Tako kot je uradno pojasnjeno, da mariboski radarji niso zato, da bi kasirali (tako občina kot tudi iskra si ne želi denarja- izjava kanglerjeve namestnice), ampak izključno zaradi varnosti. Ovce pa peljejo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Nimamo vsi Aventadorje z supersekvenčnimi menjalniki.
bonk.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Je treba naštelat...to je hiba Aventadorja. Spredaj imaš eno matico, pa jo malo zatisni (ključ 13). Sej pr Galardotu je blo isto.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tisti, ki še malo počakajo, ko se prižge zelena, mogoče čakajo še tiste morebitne padalce o katerih je govora v naslovu.
Opažam pa, da upravljalci semaforjev čedalje več nameščajo "rdeči val". Brezvezna izguba časa, prekinjanje prometnega toka, povečano onesnaževanje in nazadnje tudi zmanjšanje varnosti so posledice.