Nov LCD TV na kabelski ne najde vseh programov

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Torej kupil sem Samsung 32'' LCD. Ob prvem priklopu me vpraša za državo - izberem Slovenijo, vpraša za antenna type - dam cable (Imam navadno kabelsko od Telemacha), vpraša a so digitalni al analogni kanali - dam analogni in potem išče kanale in jih najde kako polovico (npr. SLO1 najde in POBRIJJO TV
evil.gif
) ne najde pa SLO2, KANAL A, POP TV,...
Kaj bi to bilo?
rolleyes-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Izberi državo: FINSKA in ti potem najde vse slo programe
smile-1.gif

Vsaj pri nas doma je tako, ker imamo kabelsko na obali. Baje je treba pri kabelskih imeti na Finsko nastavljeno.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Na mojem LG-ju mi je Siolov monter dejal, da naj nastavim na Finsko, ko bom iskal kanale in samo tako mi najde še HD kanale. Mogoče je tudi pri tebi kaka fora glede regionalnih nastavitev
17758-icon_confused.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Guinness: če imaš možnost ročnega vnosa, vpiši te podatke:

Frequency: 434mhz
Network ID: 501
Symbol rate: 6875

in daj skenirat digitalijo.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Hmmm hvala za nasvete ampak.... za vraga a ne morjo to poštimat, ne pa da potem še 3 dni probavaš vse nastavitve in sprašuješ po forumu da lahko gledaš še kaj drugega kot pobrij jo tv.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samsung pač... Na LG, Sony in Philips najde vse, na Samsungih pa na enih najde par programov, na enih nič, na mojem novem pa je (hvalabogu) našel vse. V službi pa sem moral vsak kanal posebej ročno vpisovat
bonk.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Guinness, če ne znaš, ne krivi proizvajalca ( če ne drugega imaš vse lepo v navodilih napisano ).

GSMobil ti je dal podatke za Digitalno kabelsko, ti si pa iskal analogne programe - zdaj se odloči, katere programe sploh želiš imet nastavljene !

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Hmm oprosti ampak v navodilih ne piše nič o temu, sicer pa iskreno dvomim da kjerkoli v navodilih piše o temu da moraš v določenih primerih nastaviti državo na Finska.
No pa saj ni važno, ne krivim proizvajalca ali karkol samo pravim da je škoda da ni to pač enostavno a ne, ne pa da tukaj berem da Samsung ne najde vsega in je treba ročno nekaj iskat ipd.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Hmm oprosti ampak prvo iskanje sem dal na analogno in digitalno, iskal je kakih 10 minut in našel cca. 50 programov kar je kakih 20 - 30 premalo. Vseeno hvala za pomoč, bom se malo poigral z nastavitvami pa poročam kaj je na stvari.

22. jul 2007
13.410
1.660
113
124
-tudi lg-ji lanske serije imajo oz. so imeli težave z avtomatskim iskanjem postaj na lokalni kabelski, tako da je bilo potrebno naknadno vnašanje programov

-sam imam sony-a 2 leti w-serijo in kapo dol zelo userfrendly za upravljanje in nastavljanje še 5 letni otrok bi to lahko naredil, takrat ko sem ga nabavil se mi še sanjalo ni, da bi lahko imel kakšen proizvajalec-posredno uporabnik težave z tako bizarno operacijo imenovano avtomatsko iskanje postaj
bonk.gif

LPWWY