Nov DIY projekt

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ker idej, predvsem ženi
grin1.gif
nikoli ne zmanjka imam v teku nov projekt izdelave vrtne vodne oaze
ideja je sledeča. ob stopnicah narest lijak/ korito za pranje predvsem zelenjave z vrta in pa mogoče še vrtnega tuša.

voda.jpg

mučita me predvsem dve zadevi.
škarpa na katero bi se vse skupaj dozidalo je 1,5m.
verjetno je bolje, če vse skupaj zašolam in zalijem z betonom.....
dobil sem namreč tudi idejo, ki se mi zdi bistveno lažje izvedljiva in sicer vse skupaj z 15cm siporeksom pozidat in potem zapacat s fasadnim lepilom....

druga zadeva, naj se inštalacij vode lotim kot se spodobi z pocinkanimi cevmi ali bi blo tudi Claber/ Gardena in gumi cev OK zadaj za razvod dotoka vode do korita in tuša?
bi blo OK, če škarpno drenažno cev in odtok iz lijaka skupaj združim?

hvala za pomoč
nahrung002.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
uporabi alkaten cevi

glede na postavitev ne vidim razloga zakaj ne bi škarpno drenažno cev in odtok iz lijaka združil

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Za alkaten imaš vse mogoče "priključke". Pa ne pozabi možnosti, da pred zimo zdreniraš vodo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Ne zajebavaj se z gardena prikljucki in slavfi ker ti bom prej ali slej začeli spuščati. Pa bistveno cenejsi od alkatena tudi niso.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Ok alkaten potem... 1/2" ali 3/4" to je sedaj vprašanje... prav tako še vedno obstaja dilema ... betonirat ali zidat s siporexom...
Odtok sem včeraj združil..

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ma - daj 3/4 cole, kaj pa vem kakšen dovod imaš sedaj?
Če imaš sedaj v cevovodu vsaj 4 bare pritiska in dovodno cev 1", ti zadostuje v nadaljevanju 1/2" cev tja do 20 metrov dolžine. Če je več, pa daj 3/4"
tongue-1.gif
.

Pa, jaz bi delal s siporexom, - bolj enostavno, narediš kar ravno hočeš, tudi umetnostno skulpturo če ti je do nje ...
smile-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
tudi sam sem se bolj nagibal k siporeksu kot betonaži. predvsem mi je "šolanje" predstavljalo precejšnji problem. zidanje se mi zdi precej lažje. edino, kar me skrbi je obstojnost siporexa v bližini vode.
kako pa imaš potem to zaščiteno? mrežca in fasadno lepilo je dovolj? al bi bilo bolje kak "okrasni kamen" gor nalimat?
dovod vode je sedaj 3/4" ... nameraval sem razdelit vodo na dva dela. eden bi šel na pipo za pranje in umivanje - 1/2" in en priključek za cev za zalivanje - 3/4"...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
kot si napisl. mrežica + fasadno lepilo. bi moralo držati še zmeraj lahko na fasadno lepilo nalimaš kamen, če ti je do tega ( za okras .. )

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
bi bilo mogoče bolje, da vse skupaj oblečem v 2cm stiropor, ki se mi valja v kleti in potem naredim zaključni sloj?

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
še eno vprašanje
grin1.gif

sem moral vzet celo pakungo lepila za siporex in računam, da mi bo več kot pol ostalo...
je OK, če uporabim to zadevo namesto fasednega lepila za zaključni sloj?
hvala

ognjevzdrzni-dodatek-ytong-lmb25-ytong-bela-lepilna-malta_1916324_.jpg

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz sem siporeks lepil kar z navadno niskoekspanzivno pu peno ( ko mi je dopeezdlo mešanje lepila )
načeloma pa je vseeno s čim boš lepil.
to za fasadno lepilo zna biti poregrobo, ampak bi delovalo. prej bi uporabil fasadno lepilo za lepljenje siporeksa.
če lahko nesi nazaj pa zamenjaj. jaz sem s fasdnim lepilom lepil grantine kocke nekam. pa sedaj po enih 8ih letih še zmeraj držijo bp

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ne, ne, nisva se razumela... vzel sem eno vrečo tega lepila in mi ga bo precej ostalo, pa me zanima, če lahko s tem naredim zaključni sloj

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
sva se razumela. ( razen če si ga že odprl )
če lahko ga nesi nazaj in zamenjaj za fasadno lepilo. lahko s fasadnim lepilom lepiš siporeks pa še kaj
ne vem pa kako boš s tem delal zaključni sloj. še nisem tega počel. ostalo sem
čisto teoretično bi šlo