nov cpu, maticna, rami, problem!

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
torej, nova maticna in cpu in rami oz. kr cel racunalnik....
procesor: i5-750
matična: P7P55D
ram: patriot 2x2gb sector 5 1600mhz - 9-9-9-24

sestavimo vse lepo skupaj, prizgemo... zadeva ne dela... sveti rdeca ledika pri CPU... POST ne pride dalje. ok, procesor ali maticna fkurcu... posljemo CPU in maticno nazaj (solo.si
crazy1.gif
), tam tisti sestavi in baje zadeva dela s prve(testirano z enakimi rami).

ok, wtf?
confused-1.gif

lahko kdo razlozi? in ne, nisem napacno cpuja not tisal v podnozje
smirk-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
torej, nova maticna in cpu in rami oz. kr cel racunalnik....
procesor: i5-750
matična: P7P55D
ram: patriot 2x2gb sector 5 1600mhz - 9-9-9-24

sestavimo vse lepo skupaj, prizgemo... zadeva ne dela... sveti rdeca ledika pri CPU... POST ne pride dalje. ok, procesor ali maticna fkurcu... posljemo CPU in maticno nazaj (solo.si
crazy1.gif
), tam tisti sestavi in baje zadeva dela s prve(testirano z enakimi rami).

ok, wtf?
confused-1.gif

lahko kdo razlozi? in ne, nisem napacno cpuja not tisal v podnozje
smirk-1.gif

Slabo pritrjen hladilnik, slabo vtaknjen RAM .. se zgodi!
grin1.gif
Sem tudi sam že imel take primere pa sem sestavil kar precej računal .. pomaga, da še enkrat razdreš in VSE sestaviš ponovno. ČE ne dela v drugo, smatraš da je nekaj narobe, neseš nazaj.

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
Tudi meni je štrajkalo zaradi slabo vtaknjenega drugega RAM-a.
Najprej zaženi samo z eno RAM ploščico, nastavi latence v BIOSu, potem pa zaženi z dodano drugo ploščico.

General80

Zelenc'
26. okt 2009
3
0
1
Maribor
torej, zadevo smo dobili nazaj in ne dela! majke jim... isti problem, cpu lucka gori, post ne pride mimo procesorja. tam na servisu v lj je kao brez problema prislo naprej. poslali so kar skupaj sestavljeno, tako da sva samo vkljucila v elektriko in spet isto. sumila sva ze napajalnik, pa je bilo z drugim isto! tudi reset cmosa ni pomagalo. pa procesor vzela ven in vse jovo na novo nazaj. isto...

NUJNO ISCEVA SERVIS V MB ZA DIAGNOSTICIRANJE pa ce lahko kot VIP (prek alterja
grin1.gif
, ce ima kdo kaksnega poznanega prosim javite!!!

general80 & alexx_

Nazadnje urejeno:

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
pa to mora delovat...ce ti rece da dela, mora delat, ali pa delata vi2 napako...

pisi na zs, pa bomo pogledali...sem ze imel taksne primere, da so naredli vse, pol pa kaksna mala malenkost...

kaksen napajalc mas ??

ta pa zmaga, slabo priterjen hladilnik, pa kje se vam vzamejo...brez hladilnika dela vse...ce ne drugega, vsaj v bios ti pride...

lp, dominic...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Tole je iz manuala za plato (predvidevam, da knjigico imata):

In addition to the standby power indicator, the board contains two LEDs that indicate
the following:
• The CPU LED indicates an elevated temperature on the processor that could effect
performance
• The VR LED indicates an elevated temperature in the processor voltage regulator
circuit that could effect performance