Nov avto

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
Ojla,

pri prejsnjem novem avtu nisem nic sparal ze na zacetku, ceprav ti vsak prodajalec pravi da prvih par jurjev umerjeno vozis.
To ne pomeni rallyja niti da bi kdajkoli obrati sli na rdece, pac na 2500 obratov mi ni nikamor slo :p
Tud nikoli ni bilo problemov z avtom. Zdej sm pa dizla kupu novga, pa me cist iz firbca zanima, ce malo vec obratov dajes ze od zacetka,
je lohk to bad al ni panike ?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Verjetno ni kakšne večje panike, če pa misliš imeti avto dalj čas oz. z njim naredit več kot 120k km, je pa mogoče vseeno dobro, da prvih 1-3k km narediš z malenkost nežnejšo nogo.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.499
122
63
No sej ne mislm dirkat, sam ce je kdaj koga za prehitet ali potegnt, ne bi hotu da me ovirajo obrati.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.830
113
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Verjetno ni kakšne večje panike, če pa misliš imeti avto dalj čas oz. z njim naredit več kot 120k km, je pa mogoče vseeno dobro, da prvih 1-3k km narediš z malenkost nežnejšo nogo.
Pri -15 stopinj je to bolje raztegnit na enih 10 km.

Sicer pa: sam dokler ni avto vroč sploh plina ne stiskam, kolikor gre na štand gasu
tongue-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Mogoče nisem najboljše napisal: prvih 1.000 - 3.000 km naj bi se malo bolj šparalo z desno nogo, sploh, če bo avto pri hiši dlje kot 5 let.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ojla,

pri prejsnjem novem avtu nisem nic sparal ze na zacetku, ceprav ti vsak prodajalec pravi da prvih par jurjev umerjeno vozis.
To ne pomeni rallyja niti da bi kdajkoli obrati sli na rdece, pac na 2500 obratov mi ni nikamor slo :p
Tud nikoli ni bilo problemov z avtom. Zdej sm pa dizla kupu novga, pa me cist iz firbca zanima, ce malo vec obratov dajes ze od zacetka,

Malce poglej na youtubu čez kakšne teste gre avto preden ga dobi prodajalec oziroma preden zapusti fabrko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ojla,

Jap, če novega dizla preveč priganjaš ti lahko eksplodira, a nisi bral o gospodu iz Krškega, kateremu je eksplodiral 2 meseca star agregat in je dobil injektor v ramo? Ne priganjat novega dizla
ne-ne-1.gif

Suzana28

Zelenc'
5. feb 2011
4
1
1
Tkole je, kot vsak dizel ne ga preganjat mrzlega, po parih (+5) kilometrih pa brez strahu, saj so motorji večinoma tovarniško ulafani
smile-1.gif

odvisno od znamke.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz

A ni tako, da pri novodobnih avtih (recimo zadnjih 5-10 let) ni potrebno utekati motorja.. ker je že izdelava toliko bolj natančna ipd.
Vsaj tako mi je razlagal en kolega, da je bilo to vmes na faksu omenjeno (strojnem).

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.830
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz

A ni tako, da pri novodobnih avtih (recimo zadnjih 5-10 let) ni potrebno utekati motorja.. ker je že izdelava toliko bolj natančna ipd.
Vsaj tako mi je razlagal en kolega, da je bilo to vmes na faksu omenjeno (strojnem).
Hm, zanimivo. Pri mojem lepo piše v knjižici kako naj bi vozil prvih 1500 km. Pa je še precej svež.
V glavnem, bučke. Po moje ni problem tistih 1500 km naredit bolj nežno, pa si prihraniš morda kakšno težavo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ojla,

Malce poglej na youtubu čez kakšne teste gre avto preden ga dobi prodajalec oziroma preden zapusti fabrko.

Recimo malo bolj konkretno. tovarna regensburg naredi cca 1050-1070 avtov na dan. Tu misliš da se imajo še v tistih 2 izmenah ko delajo čas še avte ulaufovati?
Ne samo youtube tut v živo je potrebno kaj pogledati fantje!
Nije to tovarna v Maranellu tam pa ulafujejo avte tam pa
cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Mislim kake blesave teme, kot da je težko ko kupiš avtomobil tistih dobrih 1000km malo bolj po pameti... če bi kupoval vsak teden nov avtomobil bi razumel ampak da se ne moreš strpet tisti mesec pa ne razumem
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Zakaj pol v navodilih piše da je treba prvih xxxx km vozit samo do določenih obratov ipd? Je že nekaj na tem.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Jaz sem svojega že na izvozu iz avtohiše spravil v rdeče obrate. Prvič mi je crknil, pa sem si rekel, v drugo mi pa ne boš
smile-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
predno ti dobiš v roke nov avto ga je že kar nekaj šoferjev ( izobrazba za šoferja ni potrebna) pritisnilo v rdeče polje. Tko da fantje ne se preveč s tem obremenjevat. Je pa vseeno fino prvih 1500 al kolko km mal v nižjih obratih delovat.
cool-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.053
457
83
tam ko se terc po tori rola
Thja... seveda so novejši avto bolje narejeni, kot prej ko smo moralo prvih 1000 km voziti do pol gasa, potem pa lahko vedno višji vrtljaji. Ni pa nobene škode, če boš tudi sedaj tako utekal motor. Sicer pa, kakor komu paše.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Zakaj pol v navodilih piše da je treba prvih xxxx km vozit samo do določenih obratov ipd? Je že nekaj na tem.

Mogoče si hočejo zavarovati hrbet v primeru "nevšečnosti".

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.830
113
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Jaz sem svojega že na izvozu iz avtohiše spravil v rdeče obrate. Prvič mi je crknil, pa sem si rekel, v drugo mi pa ne boš
smile-1.gif
hysterical-1.gif

Da se ve, kdo nosi hlače.
aplauz.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ko sem jaz kupil nov avto je imel povprečno porabo 85l/100km
redface-1.gif
So pozabili števec resetirat. Sedaj jih ima 100 000 pa ni nobenih problemov.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Nekje sem bral zgodbo o dveh kolegih, ki sta kupila enak avto z enakim motorjem. Eden ga je utekaval, drugi se je vozil normalno. In tistemu, ki ga je utekaval sedaj močno pije olje.
shocked-1.gif