notranji minister Hojs

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.734
659
113
Obala
... če bi molili tudi tisti, ki ne znajo molit, bi bilo malo manj "idiokracy" na forumu, ker tačas ko moliš, moraš ponavljat mantro in nimaš časa klofat tipkovnico :evil:
 

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
3.242
1.179
113
V mošeja ji noben tolk pokvarjen, da bi kogarkoli prijavljal.
Slika krščanstva je pa tale twit tele Metke (vprašanje če ni fake profil) in Hojsa.
 
  • Všeč mi je
Reactions: bizi in jest5

kalbo

Guru
7. okt 2013
12.063
4.697
113
Nima smisla. Od tačkevzdigujočih bo sam čri, čri, čri. Pa kak sejniproblem boš dobil.
 

igiNo1

Majstr
24. feb 2018
856
347
63
Aleš Hojs
@aleshojs

·
5 Apr


Tam še nimajo usposobljenih ovaduhov. Za krščanske cerkve so ovaduštvo dobro razvili v prejšnjem sistemu, a ker je leva opozicija verna naslednica komunističnega enoumja so jim taki pristopi domači in jih radi uporabljajo. Policija na klic in prijavo pač mora odreagirat.
Se pravi, da so v cerkvenih krogih ostali še ovaduhi iz komunizma? Dobro jih je Tito natreniral, tudi svoje prijavljajo, ker kršijo odlok vlade, ljubljenega vodje.
Za nepreklicno odstopljenega je problem prijava in ne kršenje odloka. :bonk:
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
3.301
1.728
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Članek je zaklenjen, zato ga objavljam v celoti:

SDS proti policiji: Očitki ponovno hujši od realnosti​

Hojsov nadzor preiskav NPU, ki se niso končale po željah SDS, ni pokazal nepravilnosti v delu preiskovalcev. Tako se je po očitkih “vohunjenja” za poslanci očitno razblinila še druga teorija zarote SDS.

POLICIJA
lp
12. april 2021 19:20
13. april 2021 0:03
Predviden čas branja: 3 min

1310625.jpg

Aleš Hojs (Foto: STA)

Uradna dokumentacija, ki so jo pridobili na 24ur.com, potrjuje jesenske neuradne informacije, da notranji nadzor dela Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki ga je odredil notranji minister Aleš Hojs, ni ugotovil nepravilnosti pri delu preiskovalcev.

Hojsa je zanimalo, kaj so kriminalisti počeli v več različnih preiskavah, ki se niso končale po željah SDS. Tako je revizijo naročil za vse preiskave, ki so bile povezane z zaključnim poročilom o parlamentarni preiskavi nakupa žilnih opornic, z vmesnim poročilom parlamentarne preiskave programa otroške kardiologije, s končnim poročilom o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu, s kazensko ovadbo javne agencije za varstvo konkurence zoper Pro Plus (Pop TV) in s stanjem v slovenskem bančnem sistemu, kot ga je leta 2012 ocenila Banka Slovenije. Pod črto so Hojsa zanimale kriminalistične preiskave o primerih, s katerimi se je v parlamentu ukvarjala SDS, in ovadba televizije, ki je Hojsu v njegovi prejšnji službi (direktor televizije Nova24TV) predstavljala konkurenco.

Pričakovanja se niso uresničila

Ko je Hojs zahteval revizijo, s katero se je vpletel v konkretne (sicer že zaključene) preiskave, so nekateri izrazili pomislek, da gre za prekoračitev ministrovih pooblastil, vendar je Hojs vztrajal. »Lahko pa se bo ugotovilo, da delo ni bilo ustrezno opravljeno, in bodo ugotovljena nova dejstva, na podlagi katerih bo tožilstvo imelo razloge za nadaljevanje svojega dela,« so takrat pojasnili v vodstvu notranjega ministrstva, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič pa je tedaj celo zapisal, da »kriminalisti, ki (nalašč) niso opravili svojega dela, morajo odgovarjati«. Toda nadzorniki nepravilnosti niso ugotovili, kar je tudi pričakovano, saj kriminalistične preiskave usmerja tožilstvo, ki bdi nad postopkom.

Kot kaže, je v vodo padla že druga teorija zarote, na katero se je pri svojem obračunu s policijo oprla SDS. Kot smo razkrili januarja, tudi nadzor informacijske pooblaščenke ni potrdil, da bi policisti »vohunili« za poslanci, kot so, tik preden so prevzeli oblast, zaskrbljeno ugotavljali nekateri poslanci z Žanom Mahničem na čelu.

Že januarja se je marsikdo na policiji spraševal, ali se jim bo kdo od glavnih akterjev za lase privlečene zgodbe morda opravičil, vendar tega niso dočakali. Notranji minister Aleš Hojs se je danes na kratko odzval s komentarjem, da revizije še niso zaključene.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77