Notebook se ne ugasne

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Pred kratkim je bil na Lenovo B570 ponovno naložen operacijski sistem in sicer Win 7 SP1. Od takrat se notebook več ne ugaša, ko naredim shutdown. Prav tako ne naredi restarta, ostane na določeni točki. Ugasne ekran, disk in ventilatorji še na polno delajo. Ugasnem ga lahko le, če dovolj dolgo držim tipko za vklop/izklop.

Ideje, predlogi? Poskušal sem z odstranitvijo baterije, ubijanjem procesov, brez učinka.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
V sleep ne gre, učinek je isti. Ni bilo težav, samo želja uporabnice po clean installu.

Bom preveril, če je v biosu problem.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Mimogrede, lahko so tudi gonilniki za kakšno komponento (recimo grafično). Morda je vredno poskusiti z gonilniki proizvajalca grafične (Intel ali Nvidia) in ne z Lenovo gonilniki. It's a longshot ampak se je že dogajalo
grin1.gif

Poskusiš lahko npr. tudi to, da prenosnik prižgeš z odstranjeno baterijo in ga tako poskusiš dati v sleep mode in ugasniti (če bo kaj drugače). Potem pa poskusiš še z baterijo (v kolikor je brez nje deloval pravilno).

Pa take fore.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Poglej driverje od chipseta.
Če imaš možnost stestiraj tudi kakšno linux live CD distribucijo, samo toliko da izločiš HW problem (IMO je problem itak SW narave).

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Pa si z LENOVO strani snel specific software za ta model prenosnika? Dokler sem imel še IBMe sem vedno moral sneti mali milion programčkov, driverjev in updateov z njihove strani; šele potem je prenosnik deloval kot se šika. Windowsi nimajo dostopa oz ne znajo upravljati z vsemi funkcijami prenosnika, niti z ALT F funkcijami ne.
Kolikor vem je LENOVO naslednik IBMa.
LPM