Nosilec za kolo

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Ma kdo kaj takega ali podobnega(izdelovalec, model ni vazno).

http://www.amazon.de/MontBlanc-Hecktr%C3%A4ger-Easy-Grip-S2/dp/B000S0LI08

Kako ste zadovoljni, kako je z montazo, odpiranjem prtljaznika........? Skratka izkusnje.

Hvala za izcrpne ter uporabne odgovore!
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sem jaz enkrat za podobnega spraševal pa kao nima noben
rolleyes-1.gif

Tudi sam ga potem nisem vzel, sem bil malo skeptičen....

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Sem nekajkrat uporabil nekaj podobnega. Se prepogiba na dveh mestih, tako da je primerna za katerikoli avto, ne glede pod kakšnim naklonom je prtljažnik. Za pritrditev ima 6 trakov, po dva zgoraj, ob strani in spodaj, tako da se praktnično ne premika. Zmontira se tiktak, če si bolj spreten, ti uspe tudi, če si sam. Sicer ni pretirano težka zadeva, ampak vrata prtljažnika ne ostanejo odprta, tako da ti jih mora nekdo pridržati, če hočeš vzeti kaj ven.
Mi je pa zadeva kar všeč, saj jo lahko stakneš kadarkoli, zložena zadeva je majhna, ne rabiš dodatnih strešnih nosilcev, pa še paše na kateri koli avto. Pod minus bi napisal samo, da si lahko poškoduješ lak, če nisi pazljiv, saj ima kovinske zatiče, kateri hitro zabingljajo po plehu.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
tistega za na prtljažnik je imel včasih moj oče na kombiju Hyudai H1, kjer je to dosti uporabljal. jaz sem enkrat to namontiral na starega megana. poskusil sem to namontirati tudi na novega megana, vendar se potem prtljažnik ni hotel zapreti (oz. bi se lahko, ampak bolj na silo
evil.gif
).
zato sem nabavil takega za na vlečno kljuko. zaenkrat se dobro obnese, tudi pri vožnji po zjahani cesti mi še ni nič odpadlo. na trajekte se da normalno zapeljati z njim. edino enkrat sem podrgnil z njim po tleh in sicer pri prijatelju, ki ima zelo strm uvoz do vikenda.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Samo ta je za na vlecno kljuko, ki je pa nimam in mi ni smiselna samo za kolesa. Zato pa zgornje variante, ki se pritrdijo na prtljazna vrata.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Pa tam kjer so zatiči daš eno heavy duty prozorno 3M folijo pa je lak zavarovan. Lahko tudi tanko gumo, samo tisto ne zgleda estetsko, pa ni tako praktično.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
To bi se itak uporabljalo na Corsi od moje, tako da ne ravno vsaki dan.

Jaz jih vrzem na streho - stresni nosilci karavan - za krajse dnevne poti pa tudi v prtljaznik.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Kako je pa s policaji in temi nasilci za na prtljažnik?
Kolesa ti vendarle zakrijejo tablico in luči.
Tisti za na kljuko imajo to urejeno, samo montirat kljuko samo zaradi koles?
Jest sem za karavana kar vzel strešne nosilce + nosilce za kolo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz mam zadaj na berlingutu tistega, ko predlaga avtor. od eurobike, model venezia. aluminijastega. je sicer 30 evrov dražji, ampak veliko lepši in vzdržljivejši od železnega. namontiram ga v dveh minutah. nikoli, ampak res nikoli več niti ne pomislim, da bi kolesa tišal na streho. s tem prtljažnikom se avto obnaša povsem normalno. tako da jaz nimam slabe besede. je pa res, da pri berlingotu kolesa ne zakrivajo luči in tablice.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Imaš mogoče kakšno fotko avta z montiranim prtljažnikom. Tudi kupujem nekaj takega pa me zanima kako pride zmontiran gor.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.051
455
83
tam ko se terc po tori rola
Imam onega za na kljuko. Že deset let služi svojemu namenu. Za dva kolesa, ima pa še dodatno ''ploščo'' z lučmi in tretjo tablico (čeprav se luči lepo vidijo skozi kolesa, pa vendarle). Enkrat sem pozabil, da imam zadaj kolesa gor, pa sem po AC našponal 180. Ni se premaknilo čisto nič, torej je O.K. Sem ga pa kupil pri Forstingerju za 499 šilingov (akcija zaloge prejšnjega leta, drugače je bil 999 ATS). Ko se zloži, je pa v škatli 15x15x80cm.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Si siguren, da imaš spodnji del nad tisto plastiko, kjer je osvetlitev za tablico?
Sicer ne vem koliko je prtljažnik visok, ampak od zavorne luči do te plastike je samo dobrih 60 cm., meni pa na uč izgleda višji/večji prtljažnik. No boš že vedel, če ga imaš. ;-)

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nastavljiv je, zato lahko razpon nastaviš kakšnega hočeš. in jaz sem ga dal malo bolj skupaj, da lepo paše preko zadnje šipe. pol pa samo še s trakovi, ki so tudi nastavljivi, zategneš, pa je. ko enkrat nastaviš razpon osnovnih škarij, maš prtljažnik gor in dol v petih minutah. ma kaki petih, gor in dol v treh, samo gor v dobri minutki. majka. meni služi super in ker rabim vlečno kljuko za vleko počitniške prikolice, mi edino ta poleg strešnega pride v poštev. ampak na streho berlingota bicikle tišat je pa kr umetnost. čeprav mam sam 2metra, se mi zdi kr visoko.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
mi imamo dva, eden je tak kot na sliki eden pa za na vlečno kluko od Šeškota. Pri prvem je OK to ja zelo lahek in ga je enostavno namestit, je pa problem, da se prtlažnika ne da potem odpirat. Pri tistem za na vlečno kluk, ki je precej drag( mislim da okoli 400e) pa je problem da je zelo težek in ga sam težko namestiš gor. Je pa kolesa mnogo lažje jemati gor in dol iz tistega, ki je na vlečni kluki.