Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pri otrocih gre to ponavad brez posebnih težav mimo. Malo popazi na tamalga, je še mal majhen, moja tamala jih je od starejšega kasirala stara štiri mesece. Enostavno pokliči pediatra in povej, da imate norice v hiši in to je to, pa če je kaj posebnega za tamalga. Pazi, da se ti ne praskajo, pa tuširat res ni treba. Otrok ni več kužen mensezdi nekaj dni po tem, ko se posuši zadnji izpuščaj. So mi pa zanimivi ljudje, ki se pri svojih otrocih tega bojijo kot hudič križa in potem panično umikajo svoje sončke pred otrokom, ki je že kak teden nazaj prebolel norice ima pa še kako hrastico. Ljudem ni jasno, da s tem naredijo samo škodo. ker če to faše odrasel človek je pizdarija.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zna se biti, da s. o jih tudi mi dobili. Najbolj me je strah za naju, ker naj jih se ne bi imela. Zna biti pestro. Skratka zdravo novo leto.
Me zanima ce se se lahko cepim?
ZanimivoCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Je pa zanimivo da proti temu ne cepijo, celo placat moras ce hoces biti cepljen. Za nekatere cepljenja pa grozijo s hudimi kaznimi ce se ne cepis.
Pa same vodene koze pri otrocih me ne skrbijo. Pri odraslih pa ocitno niso tako nedolzne, ker tako hudičevo omenjajo "karanteno". Poleg tega me skrbi se kak pasavec (herpes zoster) nekoc kasneje. Ga je imela sorodnica, do smrti jo je opominjal.
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Večja verjetnost je, da si jih že pred tem prebolel in se tega niti ne spomniš (bil premlad).
Od kje ti ta info v herpes zostru in cepljenju.?Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
ZanimivoCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Je pa zanimivo da proti temu ne cepijo, celo placat moras ce hoces biti cepljen. Za nekatere cepljenja pa grozijo s hudimi kaznimi ce se ne cepis.
Pa same vodene koze pri otrocih me ne skrbijo. Pri odraslih pa ocitno niso tako nedolzne, ker tako hudičevo omenjajo "karanteno". Poleg tega me skrbi se kak pasavec (herpes zoster) nekoc kasneje. Ga je imela sorodnica, do smrti jo je opominjal.Pač bolezen ni nevarna za otroke, zato se ne cepi.
btw, če se v mladosti cepiš proti noricam, imaš več šans za herpes zoster v starosti.
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Večja verjetnost je, da si jih že pred tem prebolel in se tega niti ne spomniš (bil premlad).
Ne bi rekel. Tudi starši se ne spomnijo, da bi jih imel oz. da bi imel kaj podobnega.