Nokia - ura v standby

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ali je možnost imeti na Nokii 6120c tako naštimano uro, da se vedno malo vidi?
Namreč pri meni je samo črn ekranček. Sem pa že videl nokie, ki imajo tisto "črto" z datumom in uro, ki je potegnjena čez širino ekrančka vedno malo osvetljeno, in ti ni treba pritiskat po gsmu, da vidiš uro in datum. Tista črta mislim, da ni osvetljena v pravem pomenu besede(ponoči se po mojem nebi videlo), podnevi pa se jo lepo vidi.

Je to možno s kakšnim programčkom rešit?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Poglej pod teme - nastavitve screensaverja.. pa izber date and time.. pa bi moglo bit kul..

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hm...

Saj ravno to je problem. Imam odkljukano date&time v powersaver. In ko se vključi ta opcija po par sekundah, mi izriše tisto črto z uro. Vidiš jo komaj. Kolega ima na N73 enako, vendar se vidi čisto normalno.
In ta črta z uro po nekaj časa zgine in je samo še črn ekran...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
power saverja sploh ne morem izklopit...
Min ga lahko zakasnim z 5s, to je pa tudi vse...
Možno pa, da tudi ne najdem, kje bi se to izkloplo. Samo res sem vse preizkusil... Nikjer ni opcije off.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
da ne odpiram nove teme, bom kr v tej vprašu.

tisti ki imate nokie in ste si naštimali nek program za budilko, katerega uporabljate? mam N70 pa bi rabu bolšo budilko
17758-icon_confused.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Kolikor vem, se ne da tega narediti. Sem tudi sam že iskal rešitev.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Delno sem rešil s handyclockom. Samo mi gre na živce, ker enkrat se cel čas vidi ura, enkrat pa po par minutah spet postane vse črno.
Mislim da na npr E50 ali pa N73 se vedno vidi tist delček z uro. Neosvetljen, ampak na beli podlagi in se lepo vidi - ti ni treba pritiskat tipk.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
mislm da vem kaj mislš. tut N70 ma belo ozadje in se premika ura in datum v v temnem paščku. mislm da gre za ohranjevalnik zaslona. mal poglej v navodila

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Delno sem rešil s handyclockom. Samo mi gre na živce, ker enkrat se cel čas vidi ura, enkrat pa po par minutah spet postane vse črno.
Mislim da na npr E50 ali pa N73 se vedno vidi tist delček z uro. Neosvetljen, ampak na beli podlagi in se lepo vidi - ti ni treba pritiskat tipk.

Na tem linku je še ena freeware ura za ohranjevalnik zaslona, ki naj bi bila kos črnemu zaslonu (deep power saving mode) na 6120. Ali stvar tudi dejansko funkcionira, pa ne vem.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Lahko potrdim, da ura cClock v. 1.21 na Nokiji 6120 ves čas ostane vidna, oziroma ne pride do zatemnitve zaslona. Ko pride tisti trenutek, da se zaslon zatemni, se to zgodi samo za sekundo. Uro pa sem nastavil tako, da je podlaga bela, ura pa črna, "whole background" pa je na "no" (ugasnjen preostali del), poleg tega sem nastavil še veliki indikator. V primeru hkrati zgrešenega sms sporočila in klica, sta oba indikatorja prisotna, zelo velika in odlično vidna. Lahko rečem, končno ena ura za "problematično" 6120-ko.
zmaga.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
OOOOOOOO majkaaaaaa!!! Delaaa!!!!

Končno imam zdaj to porihtano. Mi pa dol visi, če malo več baterije skuri. Samo da se vidi
cheer.gif

Sem ti pet zvezdic nalimal
cheer.gif

Hvala
cool-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Hvala za zvezdice, sedaj se počutim kot ameriški general.
smile-1.gif
!

Ja, tudi sam sem si "razbijal" glavo z iskanjem prave ure za 6120, pri tem sem ugotovil, da je tista zatemnitev pri telefonu čisto normalen pojav in da praktično nobena ura ne ostane vidna, ko nastopi deep power saver mode, seveda, dokler nisem prišel do cClocka. Sicer pa telefona ne uporabljam sam, ampak oče, v mojih rokah je malo boljša "mašina"
cool-1.gif
in tudi nanjo sem namestil to urco, ker ima je všeč, da ima veliko nastavitev in ji jo lahko prilagodiš po volji. Glede porabe baterije pa avtor trdi, da naj bi bila najmanj potratna, tako od privzete ure (le Large Time (0,08W) , ki sem jo pred tem imel na svojem telefonu.

Trenutna izkušnja s porabo pa je sledeča, čez noč smo dali telefon polniti (mislim na 6120) in sedaj ima baterija še vedno vse črtice, pri čemer je bilo tekom dneva opravljenih nekje okrog 10 klicev. Zdi se, da kljub "izostanku" zatemnjevanja, ne bo nekega resnega vpliva na vzdržljivost baterije.
zmaga.gif

Lp!