Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Čakaj sedaj - povej ti meni, kakšno grozno predznanje rabiš za odvit 4 vijake, odklopit flat LCDja, priklopit novega in spet 4 vijake privit?
A se ti norca delaš? Sicer vem, da braniš svojo stroko, ampak to je nekako tako, kot bi jaz napisal naj nihče nisi slučajno ne poskuša filtra zraka doma zamenjat, ker to zaradi izjemne zahtevnosti lahko storim le jaz.
Prijatelj, daj reci kaki punci da to naredi.
Ko bo vprašala, "kaj je to vijak?" pa se usedi...
Prvo kot prvo, avtor ni punca, pa tudi če bi bila ... nima veze. Na netu imaš 1000 in 1 vodič, kako zamenjat LCD na N95. Primer:
Posnetek z razlago traja 6 minut in 12 sekund. Potrebuješ T5 torx (ki ga velikokrat dobiš gratis poleg ekrana, če slednjega kupiš prek eBaya ... to, da je tale z eBaya enak kot tisti, ki ti ga prodajo na servisu, sploh ne rabim omenjat, pa da je s skupaj s poštnino cenejši, tudi ne), to je pa več ali manj to.
Skratka, da, gotovo se najde kdo, ki tega opravila ni sposoben in bo delo prepustil serviserju (nekatere(!) punce, netehnični tipi ...). Obenem pa velja tudi to, da bo tole uspešno opravil vsakdo, ki je v življenju odvil/privil več kot 5 vijakov. Če bi šlo za kateri koli drug telefon, bi modro molčal, ker pač z njimi nimam izkušenj ... N95 pa imam že več kot 4 leta in jo poznam do potankosti. Lahko omenim tudi, da LCDji praktično ne crkujejo (razen zaradi fizičnih poškodb seveda) in je glavni razlog za nedelovanje LCDja ponavadi flat-kabel (kar se je že za izkazalo za resnico v linkani temi zgoraj), zaradi "slider" zasnove seveda.
@ghibli: Analogija z zavorami je ena izmed bolj butastih, kar si jih lahko dal. Sicer pa zaključujem debato s tabo, ker pač misliš, da mora človek biti strokovnjak za zamenjavo LCDja na N95, jaz pa mislim, da ni tako in mojega stališča ne boš obrnil, kakor tudi ne jaz tvojega. Moderatorji pa nimajo kaj brisat/zaklepat teme, ker ni nobenih off-topicov tukaj.