Nokia N95 8GB napaka na zaslonu

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
pozdravljeni, imam tezavo z zaslonom nokie N95 8GB. Na zaslonu vidim samo tole:

ali mislite da gre za kaksno drugo napako, ali je crknil zaslon? da ga ne bom brezveze kupoval, potem pa ne bo nic bolje...
Hvala, LP!
Rok

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
zaslon je se original. Telefon je ze nekaj casa nekaj jebal ob odpiranju/ zapiranju slide-a (menjale so se barve). Potem pa je enkrat zaslon postal tak. In zdaj ne vem kaj naj zamenjam,zaslon ali kaj drugega? Ima kdo kaksen zaslon,ki ga ne potrebuje,da bi lahko poizkusil zamenjat,pa da vidim kje je problem?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Kaj pa če probaš na tv-out priklopit? Seveda najprej če ta nokia podpira. Lahko si pa sposodiš od enga ki ima nokio 5800XM.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Imaš jih na bolhi po 15€ ne vem zakaj naši asi obvezno rinejo na ta e-bay? Ni nujno da je napaka v flatu! Glede na stanje aparata, ki je razvidno iz fotografije je lahko več tega od drobnih poškodb na konektorju flata, vezju, LCDju... Najbolj enostavno je da zadevo neseš na enega od servisov v tvoji bližini in prosiš naj ti napako odpravijo. Cene popravil so od 10-30€ odvisno od napake. Tako se ti lahko zgodi, da plačaš flat iz "nevemkje", zamenjaš(upam uspešno) in ugotoviš da ni flat in da je zaslon še vedno isti...potem pa iskat LCD pa še to ponesrečeno zamenjat in si že presegel ceno morebitnega popravila od cca 10-15€...
Ne vem no po želji ebay je v časih res dobra rešitev... slišal sem pa tudi za drugačne izkušnje.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Sem vceraj narocil flat pri nekomu na bolhi za 15€, tako da ze cakam, da ga dobim... bom zamenjal to, drugace pa ga bom res nesel na servis, pa naj pogledajo kaj je narobe. BTW, to ne mislis na mobitelov servis, ane? Tam so verjetno cene popravil precej visoke, ali se motim?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Imaš jih na bolhi po 15€ ne vem zakaj naši asi obvezno rinejo na ta e-bay? Ni nujno da je napaka v flatu! Glede na stanje aparata, ki je razvidno iz fotografije je lahko več tega od drobnih poškodb na konektorju flata, vezju, LCDju... Najbolj enostavno je da zadevo neseš na enega od servisov v tvoji bližini in prosiš naj ti napako odpravijo. Cene popravil so od 10-30€ odvisno od napake. Tako se ti lahko zgodi, da plačaš flat iz "nevemkje", zamenjaš(upam uspešno) in ugotoviš da ni flat in da je zaslon še vedno isti...potem pa iskat LCD pa še to ponesrečeno zamenjat in si že presegel ceno morebitnega popravila od cca 10-15€...
Ne vem no po želji ebay je v časih res dobra rešitev... slišal sem pa tudi za drugačne izkušnje.

Napaka je 99% v flatu, to sam dobro veš, ker nisi prodajalec zelenjave. V njegovem primeru kar 100%, ker je povedal vse s tem, da mu je telefon nagajal pri odpiranju/zapiranju sliderja. Sam sem frendom zamenjal že kakih 5 teh flatov (N95 navadna in 8gb) in vsi delajo kot novi, enako moja N95. Če bi bil bilokateri drug telefon ne bi rekel nič, ker ne poznam pogostih okvar tako kot serviserji seveda.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Lepo! Imel si srečo za razliko od nekaterih mojih znancev. Btw meni je skozi roke šlo ene 20x več teh telefončkov tako da res ne govorim o zelenjavi ampak o faktih. Upam pa da bo vse rešeno z menjavo flata;-)

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
no, da se ne boste zacel pretepat, vam sporocam, da je bila res napaka na flatu
smile-1.gif
sem pa spet nekaj uspicil... UMTS kamerce mi ni uspelo na lep nacin odstraniti iz flata, sem mislil, da je le nataknjena gor in sem jo potegnil dol, sele nato pa opazil, da je bila pricinjena. tako da na novi flat je nisem cinil. pa se nisem si oznacil, kako je bila na prejsnjem obrnjena, tako da sem cisto zajebal. ker je nikoli nisem uporabljal, me ne moti, ce je nimam... ampak upam, da ne vpliva se kako drugace na delovanje telefona. vseeno pa me zanima, kako bi se te zadeve moral lotiti, da bi mi delala.
Se enkrat pa se vsem zahvaljujem za pomoc!

LP, Rok!

popravek: ze vidim, da sem se nategnil pri nakupu. sele sedaj sem opazil, da se za 17eur prodaja tudi flat z umts kamero
smile-1.gif
jebat ga, na napakah se ucimo...

Nazadnje urejeno: