Nokia N900 ali HTC HD2

tazzy

Zelenc'
26. dec 2009
15
0
1
Izbiram med tema dvema telefonoma pa se nikakor nemorem odlociti. Telefon rabim za internet, glasbo, kdaj pa kdaj kaksen film, klicanje in sms. Za HTC-ja sem slisal da nima DivX/XviD podpore. Se da to kaj zrihtat ??

SynTax64

Pripravnik
6. jan 2009
74
0
6
Glas za HTC-ja. Če bi pa rad imel podporo za DivX/XviD pa si omisli program ki ti predvaja malo morje formatov "Core Player".
Glede na to, da je veliko govora o hroščastem softwareu za N900, premisli.
Svetoval iz prve roke ti bo kdo drug.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Če imaš možnost, stopi do kakšnega operaterja, kjer lahko preizkusiš oba telefona. Sem prepričan, da potem o N900 sploh ne boš več razmišljal, ker se ne more primerjati z HTC-jem. Pa sem imel še nekaj časa nazaj veliko za povedati čez WM, vendar v tem telefonu se vse ''poklapa''. Sicer sem mislil, da tega ne bom nikoli napisal, ampak HD2 je prvi touch telefon, ki se po odzivnosti z lahkoto primerja z iPhonom.

Lp. TheCjen

tazzy

Zelenc'
26. dec 2009
15
0
1
Pred nakupom bom oba telefona sam preiskusil to zagotovo. Glede odzivnosti pa sem gledal ene par review-ov in sem videl da je touch na HTC-ju res zelo odziven. Potem to da nima DivX/XviD podpore sploh ni problem ce lahko film spremenim v drug format. Potem je HTC HD2 boljsi kot Nokia n900?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
HD2 nisem imel v rokah, tako da o njem ne morem soditi, za N900 pa pa lahko rečem, da super telefon. Danes je zanjo prišla nova posodobitev, torej druga v tem letu in zdi se, da Nokia misli resno s tem telefonom. Meni je fizična tipkovnica super sploh pa možnost, da lahko z njo enostavno prenašaš tekst med aplikacijami za možnostjo Shift+puščica za označitev in nato Crtl+C in Ctrl+V. Mplayer v kombinaciji z SiB (grafičnim vmesnikom) predvaja divx brez težav. Krmiljenje filma je isto kot na računalniku. "P" in "preslednica" sta za pavzo, "tipka gor" je za 1 minuto naprej, "tipka desno" je za 10 sekund (nasprotni tipka pa za nazaj), "O" je za prikaz časa filma na zaslonu, "J" je za izbiro med različnimi podnapisi oz. njihov izklop, "Q" je za izhod... Podpira tudi podnapise z našimi šumniki (potrebno vnesti le en ukaz v terminalu).

Drugače, meni med najbolj uporabnimi aplikacijami je Personal Dataplan Monitor, ki ti kaže koliko si imel prometa preko omrežja. Jaz imam v tem mesecu že čez 250 MB, ravno danes sem opravil nadgradnjo kar preko Tušmobilovega omrežja v času službe (prib. 90 MB). Trajalo je sicer malo dlje, ker ni bilo 3G povezave, a ker telefona tiste 2 uri nisem rabil, ni bilo panike.

Potem med zelo uporabne se mi zdi svetilka (Flashlight), ki uporabljal bliskavico od fotoaparat.

Poizkusil sem tudi fMMS in tako pošiljanje kot sprejemanje MMS-ov deluje. Pred tem rabiš še namestiti fAPN, da dodaš novo GPRS povezavo, ker v osnovi sistem podpira le eno GPRS povezavo. fMMS je korak v pravo smer, manjka še malo dodelave.

SMS pogovori so z uporabo fizične tipkovnice fantastični. Pogovori so vodeni kronološko s posameznim sogovornikom in pri odgovarjanju jih imaš z uporabo fizične tipkovnice vse na očeh.

Seveda je tu še nekaj nekaj stvari, ki jih je potrebno poštimati. Glede na moje potrebe so to predvsem uradna MMS podpora, video telefonija (z zadnjo posodobitvijo so popravili software sprednje kamere, kjer je bil prej viden nekakšen 1 cm temnejši pas - v aplikaciji Mirror), kakšna "bolj priznana" navigacija in pisarniški paket (govori se, da je KOffice na poti).

Nekaj mojih "screenov" imaš v tej temi. .

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Ne da bi pluval čez N900 a jo HTC HD2 prekaša v vseh pogledih. VSE deluje kot mora, za WM imaš "veliko" morje aplikacij (za kupit in z pašnikov), ekran je ogroomen in gledanje ali brskanje je toliko boljše. Vem da bo N900 (in njen sistem) dobila nove aplikacije ter 6 M posodobitev. Samo se bojim, da jo bo čas povozil. WM 7 je že zunaj, androidi so tudi tukaj in mislijo ostati "na sceni".

Povzetek: Med tema dvema glas vsekakor za HTC.

lp

tazzy

Zelenc'
26. dec 2009
15
0
1
Verjetno bom kupil kar HTC-ja ampak bom vseeno oba telefona se stestiral ker se mi zdi, da je pri nakupu telefona za tak denar treba res dobro premisliti.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Jaz pa ne bi rekel, da jo je čas povozil. Recimo, meni je brskalnik zelo dober in do sedaj nisem naletel na težavo pri prikazovanju katerekoli strani, vse je isto kot na kompu. Fizična tipkovnica ima svoj čar, ki, ko se nanjo navadiš, ne želiš več telefona brez nje, ker deluje kot računalniška tipkovnica in ti daje "neslutene" možnosti. Zanimiva je tudi raziskava med iPhone uporabniki, ki pravijo, da je to ena izmed najbolj pogrešanih stvari pri njihovem "svetem gralu". Kot vem HD2 nima sprednje kamere, N900 jo ima in se njena popolna funkcionalnost šele obeta. Glavni očitek N900 je, da je debela in težka, nihče pa pri tem ne poudari, da ima ta telefon eno kamero več, IR in fizično tipkovnico, ter je krajši od glavnih konkurentov. Za primer naj omenim, da je recimo tanjši od N95.

Osebno menim, da noben telefon ni superioren, vsak ima neko pomanjkljivost, ki je za nekoga nesprejemljiva. V glavnem, N900 vsekakor ni zgrešen nakup, prav tako ne HD2. Pač vse je stvar okusa, potreb in navad.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Telefone menjam na nekako dva meseca. V rokah imel že vrsto bedarij. Fizična tipkovnica je vsekakor prednost (da ne bo pomote). Sprednja kamera? Da ne bo kdo "ven" padu a to je (vsaj meni) nekako nepotrebna zadeva - videoklici se nekako pri nas niso (še) prijeli. IR? Prosim te nehaj - kaj je že to? Čas jo ŠE Ni povozil - jaz trdim DA JO šele BO.

Drugače pa N900 "luštkan" telefon
evil.gif

HD 2 pa tudi ni popolen.

Ave Iphone
bonk.gif

lp

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Čas vse enkrat povozi
bonk.gif
.
Recimo sam sem kot proti-varianto N900 videl v Samsungu B7620 (Armani), ki je dejansko Omnia 2 s tipkovnico. OmniaPro B7610, je bolj okrnjena različica. Ti telefoni z Amoled zaslonom naj bi zdržali brez težav 4 dni avtonomije. Prodajal jo je mobisvet za 539 €.

Evo primerjave B7620 Armani vs. HD2.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Na "čas" mislim o tem, da je mameo prišel ven malce prepozno. Androidi v napadu, wm v pohodu, simbian stabilen. Nisem prepričan, da se bo na trgu vse obdržalo.

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Slabše po moje kaže samo še Palm Pre-ju in Qualcommovi napovedani mobilni platformi Brew. Trg bo počasi zasičen z eksperimenti na temo pametnih telefonov.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Na "čas" mislim o tem, da je mameo prišel ven malce prepozno. Androidi v napadu, wm v pohodu, simbian stabilen. Nisem prepričan, da se bo na trgu vse obdržalo.

lp

pa ne pozabi na mislim da "BADA" ali kako že se bo klical tanov OS od Samsunga...menil sem se s tipom, ki je eden izmed razvijalcev in je rekel, da je super! baje da bo povozil vse OS, ki so sedaj na trgu (tut tistega od appla)...pa baje, da so se za ta OS zbrali večinoma najboljši razvijalci OSjev na svetu, saj ne delajo samo korejci na tem SW ampak tudi drugi ljudje oz. ljudje izven koreje! me prav zanima kakšen bo ta OS, pa še upam, da mi bo ta tipo ga lahko zrihtal na Omnio HD!
cool-1.gif

tazzy

Zelenc'
26. dec 2009
15
0
1
Citat:
Uporabnik SynTax64 pravi:
Glas za HTC-ja. Če bi pa rad imel podporo za DivX/XviD pa si omisli program ki ti predvaja malo morje formatov "Core Player".
Glede na to, da je veliko govora o hroščastem softwareu za N900, premisli.
Svetoval iz prve roke ti bo kdo drug.

Lahko posles kaksen link za download Core Player-ja ???

I

Izbrisan uporabnik 3287

Pošlji mi na pm svoj mail. Ti pošljem Core player v cab-u ali rar-u. Če želiš.

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:

lp

pa ne pozabi na mislim da "BADA" ali kako že se bo klical tanov OS od Samsunga...menil sem se s tipom, ki je eden izmed razvijalcev in je rekel, da je super! baje da bo povozil vse OS, ki so sedaj na trgu (tut tistega od appla)...pa baje, da so se za ta OS zbrali večinoma najboljši razvijalci OSjev na svetu, saj ne delajo samo korejci na tem SW ampak tudi drugi ljudje oz. ljudje izven koreje! me prav zanima kakšen bo ta OS, pa še upam, da mi bo ta tipo ga lahko zrihtal na Omnio HD!
cool-1.gif

Sw-je razvijajo po celem svetu. Kaj se bo uporabljalo in kaj se bo dejansko obneslo in ustalilo v praksi pa je druga zgodba. Samsung itak hara po tistem delu sveta.

Na Omnio bi ti ga zrihtal? To je potem kaka "priredba". BV