NOKIA N73

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ali je ta mobitel dober? Se ga splaca kupiti na simobilu za 120EUR (ali koliko ze stane) ?

Rabim nekaj da mi baterija dolgo zdrzi, pa dober velik ekran, veliko prostora (to itak kartico lahko kupim), pa da ima dober fotoaparat.

Ali obstaja kaksna alternativa temu mobitelu? Za podoben denar pa mora biti na simobilu.

LP

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Pri kolegu sem gledal slike iz tega telefona - meni se zdijo super ...

Baterija pa mislim, da mu tudi kar solidno zdrži.

lp, kostevc
cool-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to je zelo dober telefon. alternativa recimo da SE K850i
sam symbian ima svoje pluse
wink-1.gif
pa tut kak minusek, da je malce počasen.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
to je zelo dober telefon. alternativa recimo da SE K850i
sam symbian ima svoje pluse
wink-1.gif
pa tut kak minusek, da je malce počasen.

Kaj pa to pomeni, a ce kupim ta mobitel ga nemorem takoj uporabljati se pravi moram nekaj gor nalagati ali kaj?

A drugace pravite da je dober za 120 EUR ?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
N73 ima UMTS, Symbian (lahko nalagaš programčke, aplikacije, navigacijo Tomtom, spreminjaš po svoje..
zmaga.gif
) dočim SE k810i je pa....navaden tulifon.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Na tvojmu mestu bi se odločil raj za k810i.
Bolj prefinjen aparat in lažji za uporabo.Fotič je zelo dober pa še ima xsenon fleš, nokia pa led diodo.
Nokia ti bo delala probleme.Počasnost in štekanje.Pomoje da niti neveš kaj je symbian, zato ti tu nebo prišel prav.
Če si frik na compe ti lahko pride prav v drugem primeru pa ne.
Baterija je bolša na SE kot pri Nokiji.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Se pravi je SE boljsi? Se mi je kar zdelo, da bi mi ta bolje odgovarjal. Rabim pa tiste stvari, ki sem jih napisal v prvem postu. In vidim, da SE vse to ima. Edino ekrancek nevem koliko je velik, to bom pa itak v trgovini moral pogledat.

LP

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Ahmet kot vedno tumba svoje pluse za SE in pljuva po Nokiah in symbianu.
@doctorz, sam imam N73, iziral sem se tudi za k800,k810i... Nisem frik na compe vendar ti lahko povem, da ko se navadis na symbian ne gres dol! Vsaka stvar je veliko bolj prilagodljiva, tudi programi so lahko dostopni in jih zelo lahko nalozis.

Ekrancek je pri N73 opazno vecji, gor lahko gledas divxe prek dodatnega programa... Baterija pri obeh telefonih zdrzi podobno, spomin bo toliko kolikor ga bos kupil, s tem da ima SE M2 kartice, ki so drazje, N73 pa MiniSD. Fotoaparat... Spet zelo podobna situacija, s tem da ima Nokia malo vec prilagoditev in malo boljso sliko na soncu, SE pa zaradi xenona v slabsih pogojih. Btw, pocasnost... Telefon sploh ni pocasen dokler ne nalozis nanj miljon aplikacij! Nekaj malega je razlika, ni pa taksna... Ima pa npr. boljso odzivnost ko je galerija polna slik - SE melje in melje...
Sicer pa se sam odloci kaj bos kupil. Oba telefona sta tam tam, sem bil pa tudi sam v podobni dilemi in mi ni zal, da sem kupil Nokio!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Puba ne napizduj preveč, čisto nič počasen ni telefon, razen če imaš 2 giga kartico pošteno zafilano. Dokler je vsaj malo svetlobe so slike zelo lepe, pa tudi v temi kakšna lepo uspe. Res pa je da če ne uporablaš vseh cukrov ki jih N73 nudi potem je bolje presedlati na cenejšega SE. Kolega ima N73 za slikanje, kak video posnet in telefonirat, me kar srce boli
frown-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja saj za take stvari bi ga jaz imel. Vec ali manj samo klicem in pisem SMSe, pa slikam otroka pa posiljam sorodnikom. Zato pa rabim telefon, drugo me niti ne zanima
tongue-1.gif

LP

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Problem z pregledovanjem galerije je že odpravljen. Zdaj ga šiba k urca.Jaz imam več kot 250 slik in 20-30 videoposnetkov v mojih posnetkih in mi deluje odlično.Zašteka 1x na 3mesce.Nokia pa vsak teden 100%.Symbian v temu je problem,ker ni razvit kokr treba.Ko bo si ga tut jaz umislim.Do takrat pa mi dela same preglavice.
Aja to sam pozabil povedati.Če si dost surfaš po telefonu ima nokia n73 bolši brskalnik.SE še vedno prikazuje v html datotekah in ni pregleden.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
Problem z pregledovanjem galerije je že odpravljen. Zdaj ga šiba k urca.Jaz imam več kot 250 slik in 20-30 videoposnetkov v mojih posnetkih in mi deluje odlično.Zašteka 1x na 3mesce.Nokia pa vsak teden 100%.Symbian v temu je problem,ker ni razvit kokr treba.Ko bo si ga tut jaz umislim.Do takrat pa mi dela same preglavice.
Aja to sam pozabil povedati.Če si dost surfaš po telefonu ima nokia n73 bolši brskalnik.SE še vedno prikazuje v html datotekah in ni pregleden.

Sploh nevem kaj je simbian, kaj je html, surfam po internetu doma in sluzbi...

Torej odlocitev je padla SE bo
cool-1.gif

Hvala za pomoc vseeno, kupim nokio edino ce mi bo SE prevec grd (sam za to mi itak dol visi).

LP

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
No pol pa bolje da kar SE-ja vzameš, imaš vse kaj rabiš, pa še telefon je malo manjši

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Tako ja, če rabiš samo to je SE boljša izbira. Drugače pa še zmeraj N73 dela podnevi najlepše slike, za moje pojme. Ima pa bliskavivca pri SE svoje prednosti v temnejših prostorih.

lp

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
samo še nekaj pred nakupom.
Aparat Se k810 se ne da odklenit niker za normalno ceno.
Odklep aparata je tam okrog 60€.
Če boš uporabljal samo simobil bo ok.Če pa misliš not dajati še druge kartice(izi,hrvaški vip,bosnatel,...) pa POZABI

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če Symbian S60 ni nujni pogoj, potem vzami SE. Jaz sem imel N73, pa sem šel nazaj na SE (Sicer P1i, toda če se mi ne bi šlo za določenih "advanced malenkosti", bi vzel K850).

Me je pa fotoaparat precej razočaral na N73. Ko gledam na računalniku, dnevne slike niso nič dosti boljše od tistih s starega SE k750i (so sicer večje, to je pa tudi vse, kljub 1,2mp boljši kameri), medtem ko so nočne dosti slabše.

Edina pozitivna stvar N73 (ki jo sedaj močno pogrešam
frown-1.gif
) je EDGE.