Nokia Lumia 710

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Si jo morda kdo lasti, kako je zadovoljen z njo?
Zanima me predvsem, zakaj pri opisih telefona navajajo, da:
- nima prikazovalnika pdf dokumentov? Adobe PDF ne obstaja za ta aparat?
- Java aplikacije ne delajo?
- kakšne so slike v primerjavi s Sony Xperia ARC S (ali pa GO), ali HTC One V
- se lahko povežes z bluetooth tiskalnikom in tiskaš (slike, dokumente)?
- meniji niso na voljo v slovenščini, kaj pa pisanje šumnikov je potem možno?

Nazadnje urejeno:

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Oj, jaz imam ta aparat že nekaj mesecev in sem načeloma zadovoljen z njim. Ima malo plastično ohišje, vendar je to razumljivo glede na ceno.

- za branje PDF dokumentov je na marketu na voljo brezplačno Adobe Reader
- Windows Phone platforma podpira Silverlight aplikacije (C#), ki si jih naložiš iz njihovega marketa (lastnih aplikacij ne moreš deployat na telefon, če le ta ni odklenjen za razvijalca)
- slikam ne dosti tako da primerjavo težko podam
- bluetooth deluje (čeprav pošiljanje dokumentov ne deluje), namenjen v prvi vrsti prostoročnim slušalkam, za tiskalnik ti ne morem potrdit (ne vem kakšni protokoli so zadaj oz. ali zahteva podprtost gonilnikov)
- slovenščine na menijih žal ni, pisanje šumnikov s tipkovnico sem jaz rešil tako da sem si nastavil češko tipkovnico

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Oj, jaz imam ta aparat že nekaj mesecev in sem načeloma zadovoljen z njim. Ima malo plastično ohišje, vendar je to razumljivo glede na ceno.

- za branje PDF dokumentov je na marketu na voljo brezplačno Adobe Reader
- Windows Phone platforma podpira Silverlight aplikacije (C#), ki si jih naložiš iz njihovega marketa (lastnih aplikacij ne moreš deployat na telefon, če le ta ni odklenjen za razvijalca)
- slikam ne dosti tako da primerjavo težko podam
- bluetooth deluje (čeprav pošiljanje dokumentov ne deluje), namenjen v prvi vrsti prostoročnim slušalkam, za tiskalnik ti ne morem potrdit (ne vem kakšni protokoli so zadaj oz. ali zahteva podprtost gonilnikov)
- slovenščine na menijih žal ni, pisanje šumnikov s tipkovnico sem jaz rešil tako da sem si nastavil češko tipkovnico

A se da zaslon kakorkoli odkleniti, brez da bi moral pritisnit power tipko?

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Ne bi vedel, jaz sem se navadil
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:

A se da zaslon kakorkoli odkleniti, brez da bi moral pritisnit power tipko?

Nisem še videl touch screen telefona, ki bi se odklenil drugače, kot s pritiskom na fizično tipko. Navadno je to power tipka.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tu je govora o windows phone
wink-1.gif
In imaš opcijo power tipka+odklep ali pa morda menu tuipka+odklep.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Vem, repliciral sem na to izjavo: "Nisem še videl touch screen telefona, ki bi se odklenil drugače, kot s pritiskom na fizično tipko."

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Maš prav.Površno sem samo preletel poste pa... Bizi je preveč posplošo
smile-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Ok, vse lapsuse bi požrl, ampak to z onemogočenim pošiljanjem datotek prek BT pa enostavno ne razumem. Telefon rabim za resne namene, ne za igračkarstvo. Trenutno mi Nokia e71 dobro služi za skeniranje dokumentov na terenu in slike po BT pošljem tiskalniku, ki jih natisne. Pa je ta kombinacija odličen fotokopirec na terenu.
Kdo si je to zmislil, tudi adijo pamet.

Hočem pa Nokio predvsem zaradi navigacije, ki je odlična, tudi zaradi sinhronizacije prek ovi.nokia.com. Tega noben samsung ne zna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Saj so ti že objasnili enkrat, kako je s tem, ni bila tisto dovolj dobra razlaga?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za resno delo bo po moje boljše vzet Nokio 808, še posebej glede slikanja. Ti vseeno veliko škodnih primerov slikaš, pa je kvaliteta važna.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Zanimiv problem s tem telefonom: Pri določenih osebah, ki jih lastnica telefona kliče, jim napiše skrita številka. Do sedaj smo ugotovili 2 takšna primera. Samo pri teh dveh se to dogaja, če kliče kogarkoli drugega je vse ok. Kakšna ideja?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
obstaja neka koda, ki jo napišeš pred telefonsko številko in tako potem samo tisto tel. številko kličeš kot skrito.
Preveri, če ima slučajno ti dve številki napisani kako drugače kot ostale.

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj so ti že objasnili enkrat, kako je s tem, ni bila tisto dovolj dobra razlaga?
Razlaga česa?

Zakaj je onemogočeno pošiljanje datotek preko BT.
Lahko nehaš nekaj lapat, pa pokažeš post, kjer mi je kdor koli pojasnil zakaj ne deluje BT?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Ne da se mi iskati.

Short story: zaradi varnosti in zato, ker v osnovi sploh ni bil namenjen prenašanju datotek, ampak zunanjim napravam; slušalkam, etc...