Nokia E72 - problemi modem driver

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Mojo NOKIO E72 skušam nastavit da bi s povezavo na računalnik lahko delovala kot modem. Sem poskusil na obeh računalnikih, pa nikjer ni uspela namestitev gonilnika. Kar izpiše Nokia E72 modem driver - ni uspelo. Enako tudi za bluetooth driver če
preizkusim isto zadevo preko bluetooth. Kaj se še da storit ?
confused-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Da.

edit: Sem probal še na Win7 32 bit. Tam je driver namestilo. Ampak pri povezavi se nonstop registrira v omrežje (okno z registracijo v omrežje ne ugasne...). Brskat gre med registracijo ampak potem povezava zamrzne in je treba prekinit in ponovno vzpostavit. Potem pa spet isto čez nekaj časa...

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
To so pa nastavitve napačne. V telefonu vpiši pravilen APN nekje v meniju nadzorna plošča > povezljivost > prenos podatkov > dostopna točka ....ali nekaj v tem smislu

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
To so pa nastavitve napačne. V telefonu vpiši pravilen APN nekje v meniju nadzorna plošča > povezljivost > prenos podatkov > dostopna točka ....ali nekaj v tem smislu

Tudi to je pravilno. internet.simobil.si, Povezava: po potrebi, Hitri paketni dostop: Omogočeno

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
potem pa na računalniku v lastnosti modema v advanced: at+cgdcont=1,"ip","internet.simobil.si"

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
potem pa na računalniku v lastnosti modema v advanced: at+cgdcont=1,"ip","internet.simobil.si"

Še vedno 30 let registrira v omrežje... Povezava zamrzne še prej...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
OK. Še zadnja ideja - probaj povezavo naredit prek PcSuita

To pa deluje. Celo če poženem OTA dial-up povezavo brez PcSuite poveže ko šus. Z ono ročno narejeno pa matra.
confused-1.gif

Za zamrzovanje povezave je pa treba namestit en popravek za Windowse 7. Ponudi ga že sam PcSuite.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
A bi lahko kako vlogo igral debrand aparata ? Ko še ni bil te povezave niti še nisem preizkusil.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Debrand gsm-ja pomeni da ga daš na določeno product codo in imaš drugo regijo.To pomeni če imaš npr. meni od vodafone simobil da spremeniš v original balkan codo in imaš original nokia meni.