Nokia E72 - MMS problem

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Zakaj mi vedno pri pošiljanju prvega MMS (včasih tudi več), sporočilo telefon odpošlje, ampak ostane v mapi V POŠILJANJU in piše zraven Preloženo. Prejemnik sporočilo prejme. To mi je delalo že na firmware 31.023 zdaj mi je začelo tudi na 51.018 (par dni dni zdaj je pa začelo še tu). Telefon je debrandan iz simobila - menjan product code na prosta prodaja (omenjena napaka se je pojavljala tudi ko še ni bil). Operater je simobil. Če pošljem več sporočil zatem so ponavadi OK (se napaka ne zgodi).

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
A si ga fleshal nokia e72 FW z pc suite da ti je naložilo dodatek za MMS. Ali ovi suite kjer tega dodatka ne da v posodobitev

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Z Nokia Software Updater zatem ko sem spremenil product code. To isto napako mi je delalo tudi že ko aparat še ni bil debrandan.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Potem pa naredi soft , hard , format reset pa še enkrat fleshaj FW .V nastavitvah noter v meniju pa imaš še za nastavljat MMS.Ali pa pojdi v nastavitve pa najdi za nastavitev pa si nastavi mislim da je v sporočilih pa možnosti in pa dol so nastavitve .

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Velikost , način , uporabna dostopna točka ,nalaganje večpredstavnosti,dovoli anonimna sporočila .sprejem oglasov,povratnice,zavrni povratnice .veljavnost , itd

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
To je že naložlo avtomatsko že nastavitve od simobila. Saj prejemnik sporočilo prejme, ampak tam piše preloženo pa na prvem ekranu gori tista puščica ven, podatkovno povezavo pa izklopi.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Samo je treba tudi kaj nastavljati in prirediti da deluje kot treba ,če pa ne bo šlo . Pa back up pa potem vse resete pa še enkrat fleshaj FW

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Bom počakal da pride nov firmware. Žalostno pa je, da človek da 300 EUR za aparat, potem pa se taki avšasti bugi pojavljajo,
programske posodobitve zamujajo po več mesecev od izida tistih z originalno produktno kodo, Nokia Messaging se dela francoza ko pride pošta, itd.... Skratka razočaranje v določenih ozirih(ne pa v vseh, da ne bo pomote)

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Enak problem imam z Nokio e71, kar sem že pisal tu gor. Je pa fora, da je brandan na simobil, odklenjen pri simobilu, pa mi noče sedaj prek Mobitela mms-ov pošiljati.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Katero sim imaš notri sedaj .Od mobitela ali simobila ?če imaš notri simobil in si fleshal z pc suite ali NSU so nastavitve od simobila in če daš sedaj notri od mobitela sim ne bo delovalo ker so nastavitve od simobila .

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Če boš od sedaj naprej uporabljal sim od mobitela naredi prvo back up potem polna baterija in šele potem resete soft , hard , format pa ponovno flešaj noki-jo z pc suite in pa NSU zadnje verzije ,potem pa z mobitelove strani si naloži mms in pa gprs + umts nastavitve in mora delati.Ni kriv gsm od nokie

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
*#7780# SOFT

*#7370# HARD

Hold these buttons:

- Capslock

- Space

- Backspace ( format )

ali gsm off pa drži tri tipke skupaj z * + 3 + Call in z drugo roko gsm on pa počakaj cca 10 sekund na logo in nastavlajti potem regija ,ura.datum .PASSWORD IS ALWAYS 12345

Tomo

Pripravnik
5. sep 2007
70
0
6
Obišči stran
Imam iste težave z MMSi kot ti, tako prej na E71 kot sedaj na E72. Bom tudi sam poskusil odstraniti Fringa, čeprav ga potrebujem, na drug program pa nočem iti, ker jih dosti uporablja Fring.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem ga zamenjal z eBuddy.

Drugače pa itak na telefonu uporabljam samo najbolj osnovne funkcije kot so: SMS, Klici, MMS, HSDPA, WLAN, Fotoaparat, Elektronska pošta,Spletni brskalnik, QWERTZ tipkovnica, Bluetooth in včasih GPS.

Bil bi srečen če bi deloval še PPTP VPN in vzpostavitev IP telefonije na oddaljeni lokaciji.

Nazadnje urejeno: