Nokia E71 - popravilo tipkovnice

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
419
17
18
Na zenini Nokii se je pokvaril del tipkovnice (tipke 3,6,9,). Odprl sem telefon in tipkovnica zgleda ok, verjetno je sla membrana pod njo.
A se da to hitro zamenjat (del dobis na ebayu) ali naj se to loti serviser - koga priporocate v MB ali okolica ?

Hvala za odgovor

Tin

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Imam tudi sam problem z zgornjo desno tipko (modra), pa ne vem ali se naj zafrkavam z menjavo, ker si bom samo strošek naredil, brez haska.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Pozdravljena oba! Tudi sam imam omenjeni telefon in tipkovnice res ni problem zamenjati. Samo odpreš zadevo, tipkovnico ven in montiraš drugo.

Vse je razloženo tukaj:
http://letitbit.net/download/79851.751009bd6939894aae1a4353c9af/Nokia_E71_sm_level_12.rar.html

Problem je edino, da se nikakor nikjer ne da dobiti tipkovnice s šumniki. Poleg tega so zamenjani še določeni znaki, recimo Y in Z. Sicer se da dobit tudi za nemški trg, da tipkovnica ni QWERTY ampak QWERTZ, kjer to dvoje štima, vendar še vedno so zamenjani drugi znaki.
Original tipkovnico ima trgovina ONA v lj, žal za nemški in angl. trg.

Z pravimi tipkami se dobi edino na Telerayu, kjer stane 25 EUR, kolikor imam v spominu, računajo pa ti še kakih 15 EUR za delo.

Rešitev je tudi nemška tipkovnica, na telefon pa je treba naložit firmware za nemški trg. Takrat bodo znaki OK, edino šumnikov ne bo, kot tudi ne SLO menuja.

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Če komu uspe dobit SLO tipkovnico kje drugje kot v Telerayu, bi mu bil zelo hvaležen, če mi to sporoči.

LP

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
419
17
18
Saj tipkovnice res ni problem zamenjat - sem imel odprt telefon in je res preprosto. Samo sumim, da je sla membrana POD tipkovnico, tisto pa je ze druga zgodba. Pri nadomestnih na ebayu posebej pise, da zraven ni navodil in naj se zamenjave ne lotis, ce ne ves tocno, kaj delas.

Tin

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik tin01 pravi:
Saj tipkovnice res ni problem zamenjat - sem imel odprt telefon in je res preprosto. Samo sumim, da je sla membrana POD tipkovnico, tisto pa je ze druga zgodba. Pri nadomestnih na ebayu posebej pise, da zraven ni navodil in naj se zamenjave ne lotis, ce ne ves tocno, kaj delas.

Tin

Originalna podtipkovnica pri meni stane 11€
Zamenjam ti jo gratis.

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
419
17
18
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik tin01 pravi:

Tin

Originalna podtipkovnica pri meni stane 11€
Zamenjam ti jo gratis.

Imas ZS