Nokia e71 - baterija

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
ali kdo mogoče ve zakaj mi pri novi bateriji zdrži samo slaba 2 dni. namreč včeraj sem kupil novo baterijo, in danes mi na telefonu kaže samo še polovico črtic. baterija je 1500 mAh. Ali je možno, da v ozadju teče kakšen proces, kateri mi odžira baterijo? ali obstaja kakšna opcija da to preverim oz. kakšen program kaj laufa v ozadju?

hvala za pomoč

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Meni je Garmin nenormalno praznil baterijo, kljub temu da je bil program izklopljen. V ozadju je namreč laufal en "neviden" proces. Tako sem vedno po uporabi garmina telefon izklopil in ga ponovno vklopil.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
1. Lahko je vzrok to, da je baterija nova. Počakaj da jo parkrat izprazenš in napolneš. Šele po parih ciklih začne baterija delat normalno.
2. vzrok je pa lahko garmin, ki je znan po tem da ga ne moreš čisto izklopit in vedno teče v odzadju. Stakni najnovejšo možno verzijo garmina za tvoj telefon. Baje so z zadnjo verzijo te težave popravli.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Tako je...z neko zadnjo verzijo je odpravljeno ampak moreš v garminu kliknit tisto opcijo na off....ne vem pa katera je že.
Drugače pa odstaja program Energy profiler ki ti izmeri kolikšna je poraba baterije oziroma po tistem vidiš kaj ti jo kuri.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Tako je...z neko zadnjo verzijo je odpravljeno ampak moreš v garminu kliknit tisto opcijo na off....ne vem pa katera je že.
Drugače pa odstaja program Energy profiler ki ti izmeri kolikšna je poraba baterije oziroma po tistem vidiš kaj ti jo kuri.
Najprej ON, potem pa OFF, drugače nisi nič naredil. Tut jaz se ne spomnim, katera opcija je to.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
opcija se v nastavitvah imenuje Background Service... Punci je pra tako baterija z naloženim Garminom ob neuporabi le tega pošla v dveh dneh, po izbrisu traja 7 dni