Nokia E71 & E72 WiFi težave!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Sem v hotelu v tujini, na E72tki imam instalirane vse certifikate od spletnih bank in nikakor ne morem s tem Finskim sranjem dostopat do interneta. Na recepciji sem seveda dobil username ter password. Z laptopom ter Vivaz Projem se normalno poveže na internet, z obema Nokijama pa nikakor.. Pridem normalno v setup routerja kjer zahteve uporabniško ime in geslo in ko to dvoje vtipkam pač ne gre not, me zopet vrže na tisto stran za vpis gesla... Dela pa enako na E71 kot E72.. A je kakšna možnost iz tega Sybiana prenest te instalirane certifikate spletnih bank na prenosnika ali je to misija nemogoče? Sicer pa mislim da more biti to poanta v nastavitvah saj se Sony Ericsson Vivaz Pro brez težav poveže preko WiFija na internet...

Hvala

Lp
Matej

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Mislim da tidve Nokie ne podpirata enega kodirnega načina za Wlan. Jaz sem že tudi mel nekje probleme za E72, ampak samo na tisti lokaciji. Sem slišal, da je menda na tisti lokaciji že prel več drugih Nokij odpovedalo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmmm torej bo počasi očitno čas za menjavo telefonov... Če podpira en Sony Ericsson ni hudič da ne bi tega podpirala še ena usrana Nokia, sploh pa neka KAO Business klasa, serija E... Žalostno žalostno... hvala

Lp

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Morda ti ne prepozna enkripcije avtomatsko (TKIP ali AES). Če je povezava WPA-personal, sta možni obe, pri WPA2-personal pa samo AES. Poskusi ročno nastaviti eno ali drugo. Če je na routerju zahtevan tip povezave WPA2, je možno, da tega driver na Nokii ne prepozna in tudi ne AES enkripcije.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ufff veš da nimam pojma kako imajo v hotelu nastavljeno zaščito.. Če sem odkrit me to res ne briga in bi rad le da mi zadeva deluje, sicer pa sem že v drugem hotelu in zadeva deluje, pač ni WiFi zaščiten... Skratka sranje od Nokie! Kako to misliš naj ročno poskusim nastavit?

Lp

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj verjetno druge možnosti kot vpis gesla tako nimaš. Drugače sem pa mislil, da SSID vneseš ročno in potem lahko preizkušaš protokole (WEP, WPA ali WPA2)

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Podobno kot sranje od Intla torej, ker sem enkrat v Podgorici skoraj ošpice dobil, ker so v hotelu na Ciscu imeli samo WEP in zarad hroščev v firmwaru Intlove WiFi kartice ni bila možna povezava. Zato imam od takrat vedno s seboj še eno kartico z Atheros čipom. Čist resno, sam sem imel tudi HTC TouchHD probleme pri povezovanju na WPA personal na D-Link usmerjevalnik. Sem spremenil na WPA2, zadeva dela super. Nekatere kombinacije se ne obnesejo, tako zaradi hroščev na dostopnih točkah in hroščev na strani odjemalcev. Ponavadi zaradi neposodabljanja.