Nokia E7-00 in City Navigator Evropa NT

Highlander

Zelenc'
16. okt 2008
4
0
1
Pozdravljeni,

v Nokio E7-00 bi želel instalirati City Navigator Evropa NT. Zanima me, če bi vse delovalo kot je potrebno? Na nekaj prodajnih mestih so mi namreč povedali, da v E7-00 ne bi delovala ne City Navigator Evropa NT, ne Adria Route.
Ali mi lahko kdo pomaga, prosim?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Instalirati moraš Garmin XT in vanj naložiti kartografijo, navodil na internetu in na tem forumu je več kot dovolj. Za Nokio E7 ne vem če je kakšna posebnost, na moji 5800 dela, problemi so edino zaradi touch-screena, če brskaš po zemljevidu se zelo hitro sesuje, če uporabljaš samo navigacijo pa dela.

Nazadnje urejeno:

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
btw, zakaj ti pa ne ustrezajo ovi maps od nokie? zemljevidi so prakticno enaki kot city navigator, program je lepse integriran v sam sistem in se boljsi od garmina. Pa se zastonj? Ni mi jasno, kupujete nove nokie, potem pa zastarelo programsko opremo gor nalagat, ki nima vec podpore in naprednih funkcij.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj ti bodo napredne funkcije,če maš karte za en dr**.
Garmin je in bo ostal najboljša navigacija,pa karte lahko daš gor katerekoli hočeš.
Tudi če kupim telefon za 5000€ bom prvo kar bom naredil inštaliral garmina.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ovi maps in city navigator uporabljata iste mape od navteqa. garmin kot program pa tud ni na nivoju novih ovi maps, kar se tice funkcij in same navigacije. Poleg tega so ovi maps FREE. tvoji argumenti zal ne drzijo. casi N95+garmina gor so mimo:)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Garmin zemljevidi so lepih barv, ovi maps pa kr neki...vse zeleno....vizuelno ne sede

Highlander

Zelenc'
16. okt 2008
4
0
1
alexx, nokiine mape mi ne ustrezajo zato, ker Srbija sploh ni pokrita. Koliko je še takih nepokritih področij in zakaj prihaja do tega ne vem in me tudi ne zanima. Če ne drugega, me je Ovi, milo rečeno, zelo razočaral, Do cilja me je, ko je Ovi "omagal", brez problema in natančno vodil nenadgrajeni Nüvi 205, ki sem ga imel s seboj kar tako, za rezervo... In, če je Ovi "pohodil" najcenejši Garmin z instalirano nenadgrajeno mapo CN, bi se vsakdo brez razmišljanja odločil za CN.

Pa še nekaj, Ovi se je na vsak način želel povezovati, ko sem iskal naslove, čeprav imam mape snete in shranjene na spominski kartici telefona.

Highlander

Zelenc'
16. okt 2008
4
0
1
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ovi maps in city navigator uporabljata iste mape od navteqa.
Lahko, da uporabljata istega proizvajalca, map pa ne, ker tudi pokritosti niso enake.

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
garmin kot program pa tud ni na nivoju novih ovi maps, kar se tice funkcij in same navigacije.
Ne razumem, kaj sa tem misliš? Nüvi 205 s naloženim CN mi daje več podatkov...

Celo več, bloetooth prenos vodenja iz Nokie E7-00 pri navigaciji z Ovi mapami, v slušalko čelade ne dela, tako da sem moral uporabljati k telefonu prilložene ožičene slušalke. Toliko o naprednosti aplikacije...

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
Poleg tega so ovi maps FREE. tvoji argumenti zal ne drzijo. casi N95+garmina gor so mimo:)
Koliko je vreden tale FREE, sem opisal zgoraj. GPS imam zato, da ga uporabim, ko je to potrebno in ne da ga imam za okras. Vsekakor sem vesel, da ga Nokia ponuja na FREE način, a mi to ne pomeni popolnoma nič, če tale FREE lahko uporabljam le v domačem peskovniku. Še bolj pa bom vesel, da me-nas, če obstajajo kakšne skrivnosti z Ovi mapami, ki jih ne poznam-o, razsvetliš... Lp

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
pokritost ovi maps in cn navigatorja je imho enaka. navigon skrbi za obojne, glede na to da je nokia lastnik navigona, mislim da tu ni dileme glede pokritosti. mogoce se motim, lahko pa pocekiras na spletu glede pokritosti, jaz sem za ovi maps in je europa pokrita v nulo. torej?

btw, ne govorim o namenski GPS napravi, ampak o aplikaciji garmin za symbian proti aplikaciji ovi maps. garmin aplikacija za symbian ni bila updejtana ze vec let in ni varjante, da je funkcijsko primerljiva z updejtanimi ovi maps, ki ti v dolocenih drzavah celo updejtajo prometne informacije in reroutajo on the fly.

kako pa dela kombinacija E7 in blutootha v celadi, ti pa ne znam povedat.

vse skrivnosti glede ovi maps najdes v spletu oziroma v prilozenih navodilih. ce koga moti povezovanje v splet, se ga da izklopit, offline iskanje pa funkcionira, ce si nalozis index datoteko poleg mape. na spletu najdes nekje navodila, ne vem na pamet.

ce je free, se ne pomeni da je za en drek. jaz sem na moji e71 garmina zbrisal in uporabljam samo se ovi maps. drugac pa, zarad mene delajte kakor hocete, zato je pa forum, da se slisijo razlicna mnenja in moje je, da na novo symbian napravo ne bi dajal zastarele aplikacije, ce je pa vgrajena boljsa. kakorkoli...

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Imam Nuvi 760 in tudi XT Mobile. Nekaj let sem imel NT EU, AR in TOPO intalirane na N95 8GB, sedaj pa že nekaj mesecev na Nokii E7. Uporabljam verzijo 5.60 (kje naj dobim 6.10 brez težav s certifikatom?) in najnovejše zemljevide. Uporabljam E7 skoraj vsak dan (evropa, slo in balkan). Nimam težav razen, da se po približno 20.tih vklopih resetirajo nastavite (jezik, vodenje, ...), tako da moram potem vse nastaviti znova. Ta problem sem imel tudi na N95, pa tudi na 5800, E52. Na Nuviju nimam nobenih težav, na Nokiah pa to kar sem napisal. Uporabljamn praktično enake zemljevide na obeh napravah.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
uporabljaj privzete ovi maps pa ne bos imel teh problemov...

Ovi maps je približno enako sranje kot Garminov CNE.

Brez naložene AdrieTopo je zame navigacija za v kanto.
Razen, če imaš brezplačen prenos podatkov in potem poleg Ovi maps nalagaš še satelitski pogled kot je v Google earthu-to je pa potem res za vikat.

Se slučajno, da ta satelitski pogled iz Google Eartha dobiti za vso Slovenijo in potem samo to datoteko v celoti naložiti na telefon, da ne rabiš več vedno prenašati podatkov?

Highlander

Zelenc'
16. okt 2008
4
0
1
Pozdravljeni,

od mojega posta na naslovno temo je minilo skorajda celo leto. Zanimivo bi bilo zvedeti, kakšne izkušnje smo si nabrali z uporabo CN in Ovi navigacij.

Glede Nokie E7-00 in Ovi navigacije je ostalo moje mnenje isto. Tudi po nadgradnji na Belle, Bluetooth vodenje ne deluje, tako da navigacija s pomočjo Ovi maps ni aktualna pri vožnji z motorjem, ker v čelado deluje preko bluetootha le prenos telefonskih klicev in glasbe. In, v resnici mi ni jasno, zakaj je temu tako.

Sem pa zato "prešaltal" na iPad2, vanj instaliral Navigon Europe V 2.0.2. Zanimivo, da vse deluje kot mora in predvsem kot si to uporabniki želimo. Enako je z mapami, ki jih, po svojem izboru, snameš in shraniš na iPad. Pokritost map: ODLIČNO ! Ocena nasploh: ODLIČNO! Močno priporočam! Za uporabo na motorju je edini, a ne prevelik, problem velikost naprave, ki jo imam pač v posebni waterproof oblekci in pripetega na tank torbo, ali pa ga enostavno dam v enega od kovčkov...

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ovi maps je še vedno isti šit kot CNE.

Na telefonu pa hočem imeti tudi topografsko karto, kot je Adriatopo.

Pa ovi navigacija ti ne zna risat že prevožene/prehojene poti, sploh ne vem kje priti do koordinat, niti ne vem kako naj nastavim, da bi me navigacija peljala do koordinat, ki jih imam, ne da se nastaviti niti koordinat v h.dddd obliki...
Pa še prenos zemljevidov je zelo počasen in moram vsako državo po inštalirati petkrat, da končno uspe...

Skratka Garmin navigacija je zame še vedno desetkrat boljša.