Hja jaz sem imel E71, bil popolnoma navdušun, imel E72 prav tako navdušen, kupil med prvimi E6 bil samo še malo navdušen. Ne me narobe razumet saj je boljša od prejšnjih dveh E71 ter E72 ampak v zadnjih 2 letih so ostale znamke naredile tako svinjski korak naprej pri mobilnih telefonih da pač žal E6tka zaostaja in kaj me je zmotilo? Ni vredna svojega denarja, sicer pa super telefon ki služi svojemu namenu, odlična tipkovnica, odlična baterija, odlična izdelava, zelo odličen display pa čeprav je samo LCD (svaka jim čast), tukaj pa se zadeva konča. Zakaj?
Symbian je spremenjen, Anna teče relativno gladko brez zamikov ampak je zadeva proti kakšnemu Andoridu (ki ga sedaj uporabljam) zelo okrnjena in moti me da lahko imaš stvari nastavljene le tako kot se njim zdi da je prav. Druga stvar ki me je res prizadela, ni več notification lučke oz. lučka je ampak je tako slabo narejena v joysticku da se je ne vidi niti v trdi temi. Mislim vse stare dobre Nokie so imele to rešeno odlično in zadeva je bila dejansko odlična, kater bedak ga tukaj mimo vseka? Ni mi jasno. Tretja zadeva ki me je zmotila je bil procesor. Torej top model Nokie v tem segmentu dobi nek zastarel 600-700MhZ procesor čeprav že ima vsak drug telefon 1GhZ, vedno več pa jih bo tudi dual core, kar se tudi pozna pri odpiranju menije, zopet ni tako gladko kot na Androidu. Ena velika težava za Anno so še vedno aplikacije, teh ni kaj dost in kaj je pametnega je treba kupit in veliko stvari ne dela tako kot bi moglo delat, so napake, zašteka, zmrzne, skratka po mojem Anna ni doterana v nulo. Na koncu ko sem kupil Galaxyja S2 sem še opazil eno stvar, v Audiju imam original Audi Bluetooth instalacijo in ko sem vse 3 Nokie vedno sihroniziral z to instalacijo se mi je dogajalo prvo kot prvo ko sem sprožil klic iz telefona da je že v prvi fazi rabilo kakšno sekundo ali dve dlje da se je zadeva prestavila na display avta ter da se je klic vzpostavil kar še niti ni tako moteče, najbolj me je motilo da ko sem klic končal in odložil da je včasih trajalo tudi po 5 ali 10 sekund preden mi je nazaj prestavilo na radio, CD ali karkoli sem pač imel prej, med tem časom je sistem na nek način dobesedno zmerznil in se ni odzival. Zdaj pri Galaxy S2 pa te stvari delujejo dobesedno v milisekundi, kakor hitro končam klic ali pa je klic zaseden mi v trenutku začne zopet nazaj igrat glasba iz radia, mp3ja ali karkoli druga je bilo pred tem aktivno. Aja pa še to... Nokia še vedno ni popravila napake iz preteklosti torej če z njo kličeš nekoga ki ima številko zasedeno ti zadeva zelo pogosto še vedno zamrzne(zablokira) za nekaj sekund preden lahko zopet ponoviš klic... Na podlagi napisanega sem se odločil da poskusim Android (seveda Nokio E6 sem še obdržal za rezervo), po tednu dni uporabe pa sem jo takoj prodal saj nisem imel niti kančka pomisleka več... V kolikor bi šlo na to Nokio spečt gor Android bi jo takoj kupil nazaj!
Lp