Nokia E52 - kako izklopit vse kar se tiče podatkov

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Zdravo, vidim sejice po 2,7kb in bi se jih rad znebil, saj sem nekaj dobil tudi za roaming GPRS račun.

Ima kdo kako idejo kaj vse ima taka Nokia po defaultu?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
hmm, edini način je da v dostopni točki spremeniš APN... drugega načina žal ni in pa da v primeru pošte nastaviš da se posodablja samo v domačem omrežju

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Inštaliraš roaming guard EX in nastaviš po mili volji. Lahko da dovoliš samo v domačem omrežju, lahko je zablokirano za vse. Blokiraš po poglavjih, torej tudi A-GPS, ki Vam je po moje vzpostavljal te seje.

LP

22. jul 2007
1.400
57
48
Ja sam ta nokia ima še symbian, in koker se meni zdi te zmerom vpraša ali se lahko in kko se naj poveže na net. Tako da probaj najprej izklopiti A-GPS v nastavitvah pa boš videl, lahko pa da ti to zaračuanvajo pošiljanje mms sporoæil, ko si v gostovanju.........

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Še ena možnost je, da Imaš A-GPS omogočen in da deluje samodejno samo v domačem omrežju. V tujem te pa vpraša. Namreč, škoda, da bi v domačem omrežju čakal ful dolgo na pozicijo.

Pri roaming guard EX pa lahko nastaviš za vse storitve ki uporabljajo prenos podatkov, da ga uporebljajo samo v domačem omrežju. Torej tudi MMS.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
najbolj zanesljivo je sms operaterju, npr mobitel: gprs tujina ne na 1819

Tudi meni je gps delal te sejice, izklopit sem moral agps in tudi network.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Citat:
MOBITEL

Kako vključim?
1 - Pošljite SMS z vsebino TUJINA GPRS NE na 1918 (če GPRS-a v tujini ne želite uporabljati).
- Pošljite SMS z vsebino TUJINA GPRS DA na 1918 (če GPRS v tujini želite uporabljati).
2 Vklop oziroma izklop storitve lahko uredite tudi z obrazcem.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Najprej naj omenim, da nisem niti vedel da ima ta telefon karkšenkoli GPS
smile-1.gif
nisem niti brskal po njem ker ga samo nosim s seboj zaradi dežurstva.

Če gre verjeti mojim ugotovitvam je šlo za naslednjo zadevo...

Na telefonu uporabljam MailExchange in so v podjetju spremenili neko nastavitev in se seveda ni skonektalo, niti ročno mi ni preneslo pošte (katero sem pred časom nehal gledat preko tega telefona, nikoli pa nisem spremenil da se ne sinhronizira oz. da dela na ročni način). Po mojih podatkih/sejah sodeč so se zaradi neuspešne povezave delale seje po 2,5-3k tudi v domačem omrežju.

Od predvčerajšnjim ko sem nastavitve uredil, mi teh sej ne dela več, saj sem dal na ročno sinhronizacijo in ne več avtomatično.

Skratka če imate napačne nastavitve se lahko zgodi, da vam bo mini sejice še vedno delalo, vemo pa kako se v tujini zadeva zaračunava... interval npr 100k in posledično 0,8€/sejo.

Zahvaljujem se vam za vaše odgovore in prizadevanja da skupaj rešimo problem.