Nokia E5-00 vs. Huawei U8800 Pro

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Uporabnik srednjih let, nabavil bi pri Tuš-u, free20. Vem, da je razlika med telefonoma velika, veliko stvari ne bi rabil prav pogosto, me pa zeelo zanimajo novejši telefončki! Lahko predlagate tudi kakšen podoben telefonček. Kakšne so slabosti in prednosti obeh telefončkov, kakšne so slabosti in prednosti obeh operacijskih sistemov?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Med tema ga zmaga Huawei, brez dvoma
wink-1.gif

Poglej si še Tega .

LP,S

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Med tema ga zmaga Huawei, brez dvoma
wink-1.gif

Poglej si še Tega .

LP,S
Sem gledal, dober predlog. Kateregakoli bom vzel, bo zame nekaj novega, vedno sem prisegal na SE, ki pa me sedaj ne navdušuje več.
Hm, še kakšen predlog oz. glas za ali proti?

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Ne-imam huawei U8650 Sonic.Dela dobro,samo baterija drži samo en dan.Tista telefona,ki ju ti gledaš sta 1 evro samo pri free40..
cheer.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Ne-imam huawei U8650 Sonic.Dela dobro,samo baterija drži samo en dan.Tista telefona,ki ju ti gledaš sta 1 evro samo pri free40..
cheer.gif
Denar ni problem, bom pač doplačal.
zmaga.gif
Je kaj primernih Android aplikacij za ta telefon?

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Zdravo!

V vsakem primeru ti priporočam Huaweia, v primerjavi z vsemi ostalimi (Nokio, Samsungom). Predvsem zato, ker ponuja veliko za malo denarja. Če nisi zahteven uporabnik ti priporočam Ideosa X5, ki ima 200MHz počasnejši procesor in nima FM radia. Sam sem kupil Pro-ja, ko sem ga kupil sem bil najprej razočaran saj obljubljajo verzijo Androida 2.3.x, nameščen pa je bil 2.2.2. Nato sem nanj namestil verzijo, 2.3.7 s katerim sem dobil slovenski jezik, z aplikacijo GO keyboard pa še razširjeno tipkovnico s šumniki. Omogoča mnogo več prilagoditev, vendar menim da original tovarniški ROM (če je 2.3.x že na voljo), najverjetneje ne bo tako prilagodljiv, sam sicer uporabljam ROM CM7.

V glavnem, če nisi zahteven ti svetujem da kupiš navadnega Ideosa X5 (če vzameš free20 stane 40€, Pro je 20€ dražji) in nanj namestiš CM7 ROM (z njim lahko še za kakšnih 200MHz naviješ procesor), seveda če se ti zdi potrebno.

LP

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kakor piše, ne obljubljajo slovenskega jezika? Katera navigacija pa je prednaložena? Še vedno se nagibam k Pro-ju, saj v ceni ni take razlike, pomuja pa več!

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Kakor piše, ne obljubljajo slovenskega jezika? Katera navigacija pa je prednaložena? Še vedno se nagibam k Pro-ju, saj v ceni ni take razlike, pomuja pa več!

Samo 200MHz hitrejši procesor, (pa še to ga prednaloženi OS sploh ne izkoristi), kar se tiče navigacije ne vem kaj je naloženo saj nisem niti gledal, ker je verjetno nekaj na podlagi Google Maps (na CM7 ni nič), sam sem namestil IGO, na izbiro je pa še nekaj drugih (to si lahko pogledaš v sosednji temi).

LP

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Na originalnem Huawei-jevem ROM-u ni bilo možnosti izbire slovenščine, tipkovnica ni problem ker z Android marketa snameš GO keyboard in vklopiš slovenščino (dobiš šumnike), slovenščino sem dobil šele z nadgradnjo z CM7 ROMom in verzijo Androida 2.3.7

Če je tovarniška posodobitev Androida na voljo pa nisem preverjal, poglej še malo v sosednji temi o Ideosu X5.

LP