Nokia - čas prispetja sms-a ni pravilen

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Živjo!

Na očetovi Nokii 3720 se pri vsakem prejetem smsu, čas prejema premakne za 2 uri nazaj. Torej če dobi sms ob 14:00 mu bo pisalo, da je bil le ta prejet ob 12:00. Problem je v tem, da na telefon dobiva avtomatska sporočila o delovanju elektrarne in mu ob preverjanju in kontroli delovanja za nazaj, ta časovni zamik povzroča kar dosti problemov.

Prosim za pomoč! Hvala!

LP

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
vsak SMS ali samo oni iz elektrarne?

ura na Nokiji pravilno nastavljen?

dve urna razlika "nazaj" pomeni, da čas šteje po GMT (pri nas je trenutno GMT +2) - in tako je treba ugovoviti, kje se "spremeni" "naš" čas v GMT (pošiljatelj, operater, telefon)

edit: ehm - a dela slučajno v NEKu? ker pol je itak vseeno če dobi SMS s pravim časom ali ne - če bo kaj narobe bomo itak vsi videli gobico preden bo dobil SMS
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.367
6.153
113
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Na očetovi Nokii 3720 se pri vsakem prejetem smsu, čas prejema premakne za 2 uri nazaj. Torej če dobi sms ob 14:00 mu bo pisalo, da je bil le ta prejet ob 12:00. Problem je v tem, da na telefon dobiva avtomatska sporočila o delovanju elektrarne in mu ob preverjanju in kontroli delovanja za nazaj, ta časovni zamik povzroča kar dosti problemov.
Predlagaj mu, da čas dogodka avtomatika zapiše kar v sporočilo. Namreč iz različnih razlogov lahko pride do razlike med uro pošiljanja in uro dostave.

V Menu - Settings - Date and time - Date & time settings - Time zone naj preveri nastavitve časovnega pasu.

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
ksz

Narobe so prikazani vsi smsi, ura je nastavljena na avtomatsko posodabljanje. Sodelavec z istim telefonom nima problemov, drugi sodelavec s starejšo nokio pa ima prikaz zamaknjen za eno uro. Očetova nokia nima možnosti nastavljanja časovnih con.

Ne, ne dela v NEK
smile-1.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Že včeraj sem izklopil avtomatsko posodobitev pa ni bilo nič drugače. Danes pa sem spet izklopil ter telefon resetiral in kar naenkrat je bil pod nastavitvami tudi time zone, ki je bil seveda nastavljen na GMT -1. Sedaj sem prestavil na +1 in dela vse v redu. Vklopljen je seveda tudi poletni čas.

Hvala vsem za pomoč ter lep pozdrav!