Nočno sprožanje alarma

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.413
4.983
113
Bom tukaj povprašal, ker je več ogledov in mogoče kdo kaj več ve reči...

V bližnjem podjetju, se večkrat tedensko ponoči sproži alarm in sirena tuli tudi po 10 minut, seveda zbudijo
kar nekaj sosedov, nazadnje ko smo poizvedovali, so rekli da imajo težavo s tem alarmom in da testirajo.

Ko te zbudi sirena par krat ponoči, te ti izgovori ne zanimajo več, enkrat sem nekje slišal, da siren naj ne
bi smeli več uporabljati, ali je na tem kaj res ali ne?

Kršenje nočnega miru itd?
Zakon, člen itd...

Hvala!

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.918
113
40
MB
pomoje kaj dosti ne boš mogel narediti, vsaj ne s pomočjo policije, ostane ti civilna tožba če se ne preneha. to pa vemo kolko ti pomaga pri spanju ponoči.

welcome to slovenia

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
za začetek lahko prijavo na policijo zaradi motenja miru, najbolje če pokliče še več "sosedov" in se pritoži.

potem pa, če ne pomaga, je tudi dober način obvestit medije. Razni Svet iz a-kanala ima zelo rad takšne "škandalozne" zgodbice.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Meni se je to dogajalo v hisi. Kriva je bila zamrzovalna skrinja.
Naj preverijo ali imajo senzorji pogled na kaksne hladilne kompresorje

erikson

Guru
25. avg 2007
22.718
6.490
113
Tukaj je par koristnih informacij:
Zaradi alarma bo plačal kazen

Prvi primer:
Javni red in mir

V pristojnosti policije pa je izvajanje ukrepov za prekrške po 8. členu Zakona o varstvu javnega reda in miru. Po prvem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor na nedovoljen način med 22.00 in 06.00 moti mir in počitek ljudi s hrupom, pri čemer ne gre za nujne intervencijske ali vzdrževalne posege. Globa za ta prekršek znaša od 83,46 do 208,65 evra. Po drugem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi, kar ni posledica dovoljene dejavnosti. V tem drugem primeru gre za povzročanje hrupa ne glede na dnevni čas, pri čemer je pomembno, da tak hrup nekoga moti pri miru oziroma počitku.

Konkretno v vašem primeru to pomeni, da bi dejanje vaše sosede lahko pomenilo storitev prekrška.

Predlagamo vam, da o domnevnih kršitvah obvestite policijo. Policisti bodo na kraju ugotovili dejansko stanje in ustrezno ukrepali.

Naj sireno izklopijo, dokler testirajo in sistem ni delujoč.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Bom tukaj povprašal, ker je več ogledov in mogoče kdo kaj več ve reči...

V bližnjem podjetju, se večkrat tedensko ponoči sproži alarm in sirena tuli tudi po 10 minut, seveda zbudijo
kar nekaj sosedov, nazadnje ko smo poizvedovali, so rekli da imajo težavo s tem alarmom in da testirajo.

Ko te zbudi sirena par krat ponoči, te ti izgovori ne zanimajo več, enkrat sem nekje slišal, da siren naj ne
bi smeli več uporabljati, ali je na tem kaj res ali ne?

Kršenje nočnega miru itd?
Zakon, člen itd...

Hvala!

Pri meni v službi je klima premikala zavese na oknu in detektor gibanja je sprožil alarm. Ta je bil na zunanji steni stavbe in je res tulila kot nora.

B81

22. jul 2007
37.714
10.979
113
Isto bilo pri nas v službi, dali smo notranjo sireno, ki se sicer sliši ven, ampak ne tako kot zunanja in nove dražje senzorje in je mir.
To so poceni senzorji, zato ga suha južina aktivira, ko leze prek.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz bi jim dal še zadnje opozorilo, naj pač to uredijo ali skenslajo ali si omislijo varnostnika, če še ni miru, se kliče 113.