Nočne izmene

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tisti, ki imate nočne izmene, kako se pripravite in privadite nočnemu delavniku? Sam delam v zdravstvu in imam vedno probleme 3., redko četrti dan.. ko vse pride za mano in se pobiram dva dni. Enostavno ne najdem recepta, da mi uspe dovolj spati do takrat. Potem gre na bolje in po tednu dni, ko se komaj privadim je vsega konec.

Danes ponovno, do 8h sem bil na pokonci že 28 ur, odspal poldrugo uro do poldesetih in sedaj še vedno čujem brez najmanjše potrebe po spancu...zvečer pa dežurstvo. Kakšen nasvet?
bonk.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sem delal nočne, nikakor se nisem mogel navaditi, bil sem pravi zombi.

Prvo priložnost za običajno dopoldansko delo sem pograbil z obema rokama
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ko si iz zadnje nočne čim manj spi, da lahko zvečer zaspiš. Če ne pa službo menjaj. Nevem včasih sem delal po 4 nočne, vsako sem lažje zdržal, samo kaj ko potem nemoreš ponoči spati... nevem no, zajebano.

Je pa dejstvo da je za nočno totalno premajhen dodatek pri plači, itak ti nočna cel sistem zjebe.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz sem se dogovoril za 7 nocnih "in a row" in potem teden dni frej. Tako, da se nisem cisto preprican ali se nisem ustrelil v koleno.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz pred nočno spijem RedBull in potem še ponoči kaki RB in kafe.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jaz sem se dogovoril za 7 nocnih "in a row" in potem teden dni frej. Tako, da se nisem cisto preprican ali se nisem ustrelil v koleno.

Tako je delal moj sodelavec in se mu je izhajalo bp. 1x je vlekel cel mesec nočnih brez pavze
shocked-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Jaz nimam takšnih problemov, pa sem velikokrat dežuren ponoči, tj poleg šihta podnevi. Tudi 36 urni delavniki mi niso tuji, je pa res, da potem rabim malce daljši počitek. Moj rekord je bil aprila 2003, opravil skoraj 480 ur. Spal po 6 ur na dan, včasih tudi nič. Izdržal brez problemov. Zakaj sem toliko delal? Tedaj je umrl en sodelavec (karambol), tisti, ki bi ga moral menjati pa je bil zaradi raka hospitaliziran (kasneje je žal tudi preminul).

Je pa moje dežurstvo takšno, da včasih celo noč ni dela (torej sem bolj 'stand by'), včasih pa taka norišnica, da skoraj znoriš.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.561
1.159
113
Pri meni je tako, da tisti dan pred prvo nočno zjutraj normalno vstanem, si pa zvečer pred prvo nočno privoščim eno uro spanca. Iz nočne si privoščim nekje 6 - 7 ur spanca. Po zadnji nočni pa ali ne grem spat, ali pa spim tri ure... Sicer potem še kako uro škilim, ampak zvečer vsaj normalno zaspim, če imam naslednji dan jutranji šiht... Je pa tako, vsako naslednjo nočno lažje delam, prva mi je pač najtežja. Več kot pa jih imam, težje potem prešaltam na dopoldanski ritem.

In kdor misli, da je ponoči enostavno delati, tudi če si receptor in imaš dostop do TVja in kompjutra, se hudo moti...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Tisti, ki imate nočne izmene, kako se pripravite in privadite nočnemu delavniku? Sam delam v zdravstvu in imam vedno probleme 3., redko četrti dan.. ko vse pride za mano in se pobiram dva dni. Enostavno ne najdem recepta, da mi uspe dovolj spati do takrat. Potem gre na bolje in po tednu dni, ko se komaj privadim je vsega konec.

Danes ponovno, do 8h sem bil na pokonci že 28 ur, odspal poldrugo uro do poldesetih in sedaj še vedno čujem brez najmanjše potrebe po spancu...zvečer pa dežurstvo. Kakšen nasvet?
bonk.gif

Nočne vsak doživlja po svoje. Večina jih začuti prve težave po 5 letih.
Jaz delam nočne 4x8h ali 1x8+2 x12h.
Pred nočno normalno življenje po nočni obvezno od 8.00 do 13.30 spat. Vsaki dan enako!! Zadnjo nočno pa popoldne kaj ekstra fizičnega delam da se zgonim... pa zvečer spat.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Nočne so hudič. 27 let sem jih cepal in klel sleherni dan po njej.

Sedaj pa, ko jih ni več, me po treh mesecih še kar bioritem daje.
crazy1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Evo me na pavzi.

O kaksnih tezavah po 5 letih govoris? Jast ze tako ali tako ponoci normalno bolj malo spim.
smile-1.gif

Imam pa 7x12h, ampak hitro mine, da bi moral biti za monitorjem celo noc se mi pa najbrz tudi zmesa. Grem malo zadremat, ker je ravno mir.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz sem delal podobno kot je opisal Yogi. Večjih težav nikoli nisem imel. Mi je bilo pa ljubše delati 6 nočnih zapored in potem zamenjati. Rekord je bil pa v 72 urah samo 4-5 ur spanca. Samo to je bilo pa že preveč za sistem.

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Sam sem več kot 8 let delal nočne (in jih bom v kratkem verjetno spet začel)
od 21 30 do 5 30.
Ni mi bil kakšen hud problem. Tudi nisem rabil dolgo, da sem se navadil.
Važno je to da si 100 % zaposlen, da ti tud dol teče (vsaj pri meni je bilo tako - delo v proizvodnji), drugače je lahko jeba.
Važno da možgani skoz delajo , pa potem niti ne opaziš razlike.
Je pa potrebno, ko prideš domov iti takoj pod tuš in takoj spat.
In spati največ do 13h ali do 14h.
Vse kar je več je že overkill, zjebe ti ritem in nič bolj ne hasne .

kajn

Guru
5. okt 2007
2.844
1.686
113
Iskajoč brata
Jest sn delal na 3 izmene in mi ni bilo problemov menjat ritem. Ko sem prisel okol 6.30 domov, sem zaspal ko mrtev in so me mogli budit ob 13:30, do 14:00. Je pa res da imam ful močan spanec. So mi zmeraj rekli, da če bi me ukradli, bi se zbudil šele v Lj
smile-1.gif

Problem je pa bil, ko sem imel po dva tedna nočnih in samo eno noč brez dela, pa še takrat sem prišel ob 6 domov. Pal je bil pa res problem menjat ritem. Sn bil ene 3 dni čisto povožen.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz v proizvodnji ne bi zdrzal. Ni pogojev, da celo noc fizicno delam. Je pa res bolje, da so mozgani zaposleni.

Se poltretjo uro... zdajle na
tongue-1.gif

3d logic

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Sedem nočnih zaporedoma niti ni tak problem. Težje je potem na frej tednu spet ujeti normalen bioritem. Podnevi se vlečeš kot cunja, ponoči pa ne moreš spati. Pred nekaj leti smo zamenjali zaporedje izmen, tako da gremo s frej tedna na nočno in potem na popoldne in zjutraj. To se da lažje prenesti, predvsem pa imaš več od prostega tedna.