No, nekaj se premika...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ta vikend je bil na stajerski AC poostren nadzor prometa. Cel promet preusmerjen na počivališče, tam pa vsem pihat...

No, ko bojo pa take akcije postala stalnica, bo pa tud alkohola manj na cestah! Pa še na regionalne c. naj se preselijo!

Nadzor, nadzor in še enkrat, samo nadzor lahko reši tak problem!!

http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042319218

zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvalabogu se vsaj že pri ljudeh malo miselnost spreminja, včasih so kolegi pili če so vozili ali ne, zdaj pa recimo rečeš v družbi, da voziš in noben ne sili več v tebe: ''daj spij enega, sej ti nič ne bo''. Ali pa piješ kokakolo in te vprašajo kaj ti je, pa samo rečeš da voziš in je. Včasih pa so ti ceo noč južnali zraven kaj piješ neko otroško pijačo
bonk.gif
Potem pa izgubljali vozniške en za drugim in praskali skupaj dnar za kazni, ampak da bi manj pili pa ne.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ja, to sm pa tud sam ugotovu. Ponavad je imel skos kdo kej za prpomnt, zdej se pa načeloma že ve, da ali voziš, ali si pa bolan (prehlajen), če piješ brezalko pjačo
zmaga.gif
..

Hvala qurcu, da se začnejajo stvari obračati malo na bolje...
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ta vikend je bil na stajerski AC poostren nadzor prometa. Cel promet preusmerjen na počivališče, tam pa vsem pihat...

No, ko bojo pa take akcije postala stalnica, bo pa tud alkohola manj na cestah! Pa še na regionalne c. naj se preselijo!

zmaga.gif

torej ti si že nehal pit in vozit? al ti pač itak sam tam voziš po gmajni kjer te valda nebojo štopali, naj majo nadzor drugje a ne

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hja mentaliteta se spreminja. posledica in preostrih kazni norih posledic... pa tudi izobraževanja...

konec koncev včasih so v firmi do malce spili 3L vina sedaj v celem letu ne 1L... posledica tega da je manj luftanja...

samo ni pa res, to kar sem enkrat poslušal na studio ob 17h: da pri nas niso pjani povzročitelji nč sankcionirani... so so in to duplo...

no ja še norce in divjake spravijo s ceste pa smo zmagal... je pa res najlažje pjančke polovit.. pa kaznovat...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
načeloma se ne vozim več...(tja do 3-4 tamale), sploh pa ne kakšne velike razdalje!

Pa ne boš verjel, da so jih že srečal tud na takih gozdnih cestah, kjer si nikoli ne bi mislil...

Jest sm skoz govoru, dokler ne bo nadzora, bo alkohol prisoten. Samo kazni ga ne morejo pregnat!

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

zmaga.gif

torej ti si že nehal pit in vozit? al ti pač itak sam tam voziš po gmajni kjer te valda nebojo štopali, naj majo nadzor drugje a ne

Veš kaj, pomoje ga ni junaka, k bi vozi in pil...

Pomoje se vsak vmes ustavi in ga malo nagne, ker če zraven še vozi, lahko reskira, da polije cvičk ali pivo...
grims-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Ampak takšne akcije ne morejo biti stalnica. Dobro, dobiš par ljudi, ki imajo preveč alkohola v sebi. Dobiš pa ogromno ljudi, ki bo zamerilo, da mora čakati. Vsak ima svoj urnik, vsi moramo nekje biti, če ne na sestankih pa doma na kavču. Ugled in spoštovanje policije je po moje bolj pomembno kot sankcioniranje "pijancev".

Treba je spremeniti mentaliteto! Da bo iz gostilne stopilo deset ljudi in pijančku na silo odvzelo ključe če je treba.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja lej, nadzor more bit tok dolgo, dokler ne stopi to v glavo vsem voznikom. če to traja 10 let, pač tok traja. In itak kolikor sm po tv vidu, sploh ni bilo take guzve... so hitro popedenali zadevo... Vozniško, prometno, "izvajamo poostren nadzor, bla bla, frulica, 0,00, uredu, srečno voznjo... pomoje si v 2 minutah frej... glih kakšnih hudih zamud ne bi bilo zarad tega!

Drug tvoj predlog se pa ne bo prijel... komu se da ukvarjat s kakšnim tečnim pijančkom?? men se ne da... Za kakšnega si še vesel, da gre čimprej ven iz gostilne!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hmm u bistvu bi morali stati že pred gostilno pa tam dat ljudem pihat in (ker je vzgojno) povedat zdaj pa tko če se peljete naprej in vas dobimo je kazen taka in taka. raje pokličite taxi... itak jih ogroooomno sploh ne ve kok pjani so... vsi mislijo da je še pod mejo ampak ko pa pihnejo je pa kriza (k pihnejo ullalllalalalaaa)...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
aja pa še tole:

itak je, odkar so na martinovo par let nazaj zaprli cestninsko, med ljudmi prenehalo veljat: sej na avtocesti me pa naujo ustavili... ker prej jih je velik rekl sej zdej grem po AC kjer itak ni kontrol... tako da je ena takale akcija sedaj uspešna za xy časas... pa kot smo že ugotovili fantje s provido čekirajo lastnike vozil in če je voznik kdaj ruknu kak deci ali dva ga ustavijo...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ha! to bi bilo uredu ja da bil en orng alkotester v vsakem bifeju! Ko prideš oddaš ključe, ko odhajaš, moraš pihnt, in če je preveč, ne da kjlučev...

ha ha... to bila fora!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
to bi dosti pomagal...
edin kar ne eliminiraš so uni k se napijejo doma /na domačih feštah... ampak itak bi tudi doma bila mentaliteta že tok spremenjena da noben več nebi pil pa vozil

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Sem bil udeležen pred enim tednom v taki akciji. Najprej sem mislil, da so kakšno banko oropali, toliko je bilo policijskih avtov. Pa celoten promet iz avtoceste na počivališče, pa vsak voznik je dobil svojega osebnega policaja. Opravljeno hitro, brez bolečin
aplauz.gif

No, sem pa tako akcijo doživel v Avstriji že pred desetimi leti ali še več. In točno toliko smo tudi za razvitim svetom po miselnost v prometu in številom mrtvih na milijon prebivalcev. Morda smo celo še malo slabši, žal.

Ampak stanje glede miselnosti se popravlja, je opaziti na vsakem koraku.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Ugled in spoštovanje policije je po moje bolj pomembno kot sankcioniranje "pijancev".

Policija je represiven organ. Torej je normalno d amed ljudmi ki krsijo zakone verjetno nikoli ne bo imela nekega ugleda. Spoštovanje se pa doseže s sankcioniranjem tistih ki uradnih oseb med postopki ne spoštujejo.

In ja naloga policije je sankcioniranje pijancev za volanom. In ta naloga dalec pred neko skrbjo za ugled.

B81

22. jul 2007
37.603
10.902
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zmaga.gif

Ja, to zdaj praviš, če pa bi pil in vozil, pa ne bi tega posta spisal...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah... to sem govoril tud že takrat, ko sem se vozil brez strahu! Sicer je čisto logično to. Pač grožnja je lahko še tako velika, sam če jo noben ne izvaja, je brezpredmetna. Zanimiva je prvi mesec, potem gre pa v pozabo.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Včasih sem mislil, da me sploh ne morejo vstavit, da sem najsrečnejši na tem svetu. Ampak me je jurja in čuza spametovala. Hvala bogu...taxi prosim