No bootable device found

41tron

Zelenc'
5. feb 2009
5
0
1
Lp

Imam problem, ker se mi računalnik vedno znova, ko dosežem zasedenost diska 90%-88% na novo zažene in potem javi "no bootable device found" in vse kar lahko naredim je da ga ugasnem in ponovno zaženem. Ko ga ponovno zaženem računalnik nalovda Windowse normalno, ko pa začnem ponovno prenašat datoteke se ponavadi v roku minute sesuje. Mislu sm da je kakšen virus, in zato sm ponovno na novo inštaliru windovse ampak napaka ostaja.

Zanima me, če je težava mogoče v disku ali matični ali kej drugega?

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Za začetek bi rekel da ima disk kašne slabe sektorje mogoče
sprasujem se.gif
WD Diagnostics - Inštaliraj program in naredi extended test. Sicer je WDjev program, dela pa tudi na drugih diskih.

41tron

Zelenc'
5. feb 2009
5
0
1
Evo poskusu in ob inštalacije programa se računalnik takoj sesuje, poskusu sm pa 2x.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Poskusi še navaden scandisk, stestiraj pa še za vsak slučaj tudi z memtestom. Mogoče daš še bios na setup defaults
sprasujem se.gif

Ti javi ob sesutju kakšen moder zaslon? ko prideš prvič v win javi da se je sistem obnovil po resni napaki, ali nekaj takega??

41tron

Zelenc'
5. feb 2009
5
0
1
Z memtestom mam probleme ker mi javi da ne more locirati 1/3 ram(2047 Mb), ki ga uporabljam, ob sesutjiu mi pa računalnik ne javi nč, normalno se ponovno zažene in tud windowsi delujejo normalno dokler jih ponovno ne obremenim z nalaganjem datotek, hvala za pomoč, jutr zgodi je služba tko jutr novim bitkam na proti.