NLB - obračuna negativne obresti ?

ales73

Zelenc'
25. jan 2010
16
0
1
Izgleda postaja NLB tako "high class" banka, da začenja za pozitivno stanje zaračunavati že negativne obresti.

Baje so nekoč tako obračunavali na nekaterih elitnih bankah v Švici, kjer si bil lahko vesel, da si smel hraniti denar v določeni bank., pa tudi tam menda ni več tako.

Imel na računu cel mesec krepki plus, po plači celo nekaj več kot običajno, niti en dan koriščenja limita, na koncu meseca na izpisku pa mi obračunajo par evrov negativnih obresti in še dodatno par evrov za koriščenje prekoračitve - nedovoljeni limita.

Ko sem se zbunil, so mi pol ure zatrejvali da je vse OK, da nimam pojma, da sem kdaj v preteklosti bil v negativnem stanju ( pa jim je ta teorija hitro padla, ko smo skupaj pregledali izpiske za več kot leto nazaj - sem bil vedno vsaj malo nad 0). Na koncu mi je zbrana ekipa zagotovila da nima nič s tem, da je napaka, do so krivi računalniki ...

Z naslednjim dnevom je sledil seveda popravek, vrnili so mi neupravičeno zaračunane obresti, ampak ...

Če dobro preračunaš : število imetnikov računov x par eurov "napake" x čeprav samo za 1 dan (ali pa dokler se ne zbunijo) = kar kar lep kredit

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.055
113
pri taščici
ocitno bo treba biti previden po 2012 pa recem adijo, razen ce mi dajo najugodnejsi kredit na osnovi nsvs ali cesa drugega.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
NLB je imela tehnične težave in so obresti za november narobe izračunali.

Citat:
Tehnična napaka pri obračunu obresti

Obveščamo vas, da je pri mesečnem obračunu obresti na osebnih računih žal prišlo do tehnične napake, zaradi česar so obračunane obresti za mesec november 2010 napačne. Popravek bo izveden v prvih dneh decembra in bo razviden v prikazu prometa v NLB Kliku kot "POPRAVEK OBRESTI NOVEMBER 2010".

Za napako se iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
meni so na izpisku 3x nabili POPRAVEK OBRESTI NOVEMBER 2010 ne vem zakaj niso napisali le eno postavko.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Zanimivo bi bilo videti, koliko napak v računalniškem sistemu sistemu so imele v letu 2010 banke v:

-Švici
-Slonokoščeni obali
-Papui Novi Gvineji
-Sloveniji

Pa da vidimo kje smo.
smirk-1.gif

ales73

Zelenc'
25. jan 2010
16
0
1
Zanimivo bi bilo vedeti, koliko bi stal tak premostitveni kredit, če bi ga vzel običajen človek pri banki, ne ...

Narediš "napako" pri velikem številu uporabnikov, čez par dni vrneš denar, vmes pa razpolagaš z milijončkom ali dvema.
In ljudje naj bi bili vsi srečni, ker so "napako" odpravili.

Trenutno je bila "napaka" par EUR, kdo ve vnaprej ...

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Zanimivo bi bilo videti, koliko napak v računalniškem sistemu sistemu so imele v letu 2010 banke v:
-Švici
-Slonokoščeni obali
-Papui Novi Gvineji
-Sloveniji
Pa da vidimo kje smo.
smirk-1.gif
Ostale slovenske banke nimajo toliko težav kot NLB.

V Avstraliji so imeli dva tedna nazaj en večji izpad, ko je komitentom banke National Australia Bank izginil denar z računov oziroma je bilo stanje nepravilno.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Citat:
Uporabnik ales73 pravi:
Zanimivo bi bilo vedeti, koliko bi stal tak premostitveni kredit, če bi ga vzel običajen človek pri banki, ne ...

Narediš "napako" pri velikem številu uporabnikov, čez par dni vrneš denar, vmes pa razpolagaš z milijončkom ali dvema.
In ljudje naj bi bili vsi srečni, ker so "napako" odpravili.

Kdo pa pravi, da so samo vzemali, kaj pa če so nakazali preveč denarja za pozitivne obresti in so bili celo v minusu? Sicer pa nihče ni razpolagal s tem denarjem brez skrbi, kaj misliš, da bo banka šla sebi v škodo glede ugleda le zato, ker nima denarja in za en dan rabi razpoložljiva sredstva napak poračuna obresti, ki je recimo, kot praviš cca 2mio?

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
Citat:
Uporabnik ales73 pravi:
Skupina na Facebooku zagrozila: Jutri napad na bančni sistem

Citat:
Odločili so se, da bodo 7. decembra, torej jutri, iz bank dvignili ves svoj denar. Vsega skupaj se je na Facebooku za ta korak odločilo 34.000 ljudi, 26.000 jih pravi, da se jim bodo morda pridružili, 425.000 pa jih bo počakalo na odziv.

To je veliko manj kot 20 milijonov, kot je priporočal Cantona, še vedno pa bi lahko taka akcija 7. decembra, če bi povzročila vsesplošno paniko med drugimi varčevalci, povzročila težave bankam predvsem v Franciji pa tudi v ZDA, kjer naj bi jih tako kaznovali tri leta po začetku nepremičninske krize, ki so jo zakuhale s svojo pogoltnostjo.

ales73

Zelenc'
25. jan 2010
16
0
1
Uporabnik pleXwriter pravi:

Kdo pa pravi, da so samo vzemali, kaj pa če so nakazali preveč denarja za pozitivne obresti in so bili celo v minusu?

[/QUOTE]
bonk.gif

Vsaj meni niso zaračunali preveč pozitivnih obresti, ker sem naredil obračun za celo leto nazaj.
Tudi če bi jih slučajno komu, pa tega ne morejo prikazati kot prekoračitev limita.

Tudi pozitivnih obresti so mi v novembru obračunali premalo, kar so tudi sami ugotovili in priznali, zato so mi v popravku dodali še cca 2x toliko po pozitivnih obresti. Resda gre za drobiž.

Ni stvar v denarju ampak gre za princip in zaupanje, plače pač nimaš spraavljene pri nekomu ki ...

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
A ti piše obresti negativnega stanja?
Če ja, menti to trgajo vse mesece, ki sem bil v minusu in ženi
confused-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Če mene vprašaš so se rahlo zaje.. pri vračilu
VRAČILO BA NADOMESTIL ,ki so jih vračali okoloi 14.11. zdaj bi pa radi spet nazaj malo € .

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ales73 pravi:
Izgleda postaja NLB tako "high class" banka, da začenja za pozitivno stanje zaračunavati že negativne obresti.

Baje so nekoč tako obračunavali na nekaterih elitnih bankah v Švici, kjer si bil lahko vesel, da si smel hraniti denar v določeni bank., pa tudi tam menda ni več tako.
To je vsepovsod.
Samo na izpisku so zakamuflirali v "Stroški vodenja računa"
wink-1.gif

Glede NLB pa:

(to govorim sebi, da ne bo kdo užaljen)

Ti govedo zarukano, z možgani od teleta!!! Skisanimi!
Kaj nisi končal osnovne šole, da bi znal seštet ena plus ena???
NLB je metanje denarja skoz okno. Z lopato!
Kraja pri belem dnevu!

(ta teden sem prišel k pameti in se bom poslovil od NLB)

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
heh, pred leti sva z ženo za pridobitev vize potrebovala tudi neko potrdilo od banke, da sve redna komitenta brez nekih stalnih negativnih sredstev oz. nekaj podobnega. Jaz sem šel na Hypo, povedal kaj rabim, zadevo so mi takoj natisnili na list papirja, podpisali, poštempljali in želeli prijetno potovanje. Žena je šla na NLB, najprej čakala v vrsti skoraj pol ure. Ko je končno prišla na vrsto in povedala, kaj potrebuje, so ji pomolili nek obrazec za izpolnit in rekli, da naj se vrne naslednji dan, ko ji bodo pripravili potrdilo, ki jo bo stalo 2 EUR. Žena je takrat hladno rekla, da naj ji potem prinesejo še obrazec za zaprtje računa ter naslednji dan odprla račun pri Hypu
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik sass pravi:
heh, pred leti sva z ženo za pridobitev vize potrebovala tudi neko potrdilo od banke, da sve redna komitenta brez nekih stalnih negativnih sredstev oz. nekaj podobnega. Jaz sem šel na Hypo, povedal kaj rabim, zadevo so mi takoj natisnili na list papirja, podpisali, poštempljali in želeli prijetno potovanje. Žena je šla na NLB, najprej čakala v vrsti skoraj pol ure. Ko je končno prišla na vrsto in povedala, kaj potrebuje, so ji pomolili nek obrazec za izpolnit in rekli, da naj se vrne naslednji dan, ko ji bodo pripravili potrdilo, ki jo bo stalo 2 EUR. Žena je takrat hladno rekla, da naj ji potem prinesejo še obrazec za zaprtje računa ter naslednji dan odprla račun pri Hypu
smile-1.gif

Pametno ženo imaš.

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.480
5.681
113
Zanimivo bi blo vidt proces pri nekomu ki nima tako kot ti izpiske pošlihtane za žnj časa nazaj
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Meni je pa nlb ql, vedno imajo precej gotovine, dvigi po nekaj jurjev niso problem.