NKBM in osebni podatki

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Pred dnevi sem dobil pošto od NKBM, pisalo je nekako takole:

Serbus komitent, hvala ker še vedno toleriraš tako velike provizije za še tako majhne transakcije. S 1. septembrom 2008 pričnejo veljati novi pogoji vodenja računov, sprememba v VIII. poglavju o varovanju podatkov. Tako da bomo lahko tvoje podatke prodali komurkoli in ti bodo tebi pošiljali spam. Ampak glej ga šmenta, zakon pravi da nam lahko to prepoveš, moral pa boš poslati izjavo, da se s tem ne strinjaš in mogoče nebomo prodali tvojih podaktov.
Z bogatimi pozdravi, Vaša Nova KBM

A ni to bedno, da moraš poslati, če se ne strinjaš? Itak vedo, da jih večina nebo.
jezen.gif

In od kod prekletstvo datuma 1. september? Je že bil kak dober dogodek na ta dan?
grin1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Tole po mojem ne more skozi pri IP-RS.
1. V zakonu piše, da se lahko osebni podatki uporabljajo samo, če je bila dana pisna privolitev (velja za zasebni sektor, kar NKBM je), ali pa če sklepaš poslovni odnos (kar delaš v primeru NKBM), vendar samo za te primere. Zbirajo se za določene namene, ne za vse kar pade na pamet upravlajlcu podatkov.
2. Če bi 1 šla skozi ,potem vedno lahko zahtevaš, da ti povedo komu, kdaj in na kakšni podlagi so dali podatke
3. Ko jih nekdo dobi (druga firma) mora upravljavec osebnih podatkov ali njegov zastopnik posamezniku najpozneje ob vpisu ali posredovanju osebnih podatkov uporabniku osebnih podatkov sporočiti naslednje informacije:
– podatke o upravljavcu osebnih podatkov in njegovem morebitnem zastopniku (osebno ime, naziv oziroma firma in naslov oziroma sedež),
– namen obdelave osebnih podatkov.
Tako, da je tale bolj lovska, da bi to oni kar prodajali podatke.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
evo, danes tudi jaz dobil pismo. Mater jim.

Vbistvu to pomeni, da bi moral jaz poslati tako izjavo vsem bankan, zavarovalnici ipd...
jezen.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
En naj vpraša nekoga, ki se na to spozna, na pa tu mlačno vodo na marsu odkrivat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne vem kaj se toliko bunite glede tega, mislite da bote sedaj dobivali dnevno 100 pisem "spama"?

Osebno nimam nič proti, me tudi zanima ponudba banke in ostalih finančnih ustanov, morda bo pa kdaj prišlo kaj pametnega.

Dokler ne izdajajo stanja na mojem TRR, me nič ne moti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če bodo s tem dobili kakšen € več in zaradi tega ne bodo povišali mesečnih računov...hvala bogu, naj kr navalijo z reklamo
smile-1.gif

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
mja nevem no, ne bi bil ravno navdušen če bi dobival razne reklame domov...al pa da mi kdo gnjavil če vzamem kredit (pač imel bi recimo info da sem se zanimal za kredit pri banki).
Oziroma nasprotno, jezen bom bil.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Itak njihovi papiri končajo v košu za smeti. Bolj mi diši sodobno elektronsko bančništvo, kot pa pismo in pijan poštar, ki mojo pošto da v napačn kaslc ...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Nekega dne pa bo trenutno osebno zelo prizadet uporabnik pojamral; Njihov komitet sem, vse lahko placujem ampak dober sem pa samo takrat kadar jim moram kaj dat, barabe.

To so gostilniske debate, ali pa se je uporabnik zelel malcek pohvaliti da je finacno "pismen".

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
To itak že sedaj jamram. Vedno bolj te poskuša na vsakem koraku nekdo nategniti in iz tebe izvleči čim več denarja. Saj to razumem, ampak približujemo se nivoju resne patetike.
frown-1.gif

In hvala, da si zapazil mojo superiorno "finančno" pismenost. Končno je moja veličina našla priznanje.
grin1.gif