Nissin flash

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Gledam malo Di866 in Di866 Mark II

Je razlika res samo pri načinu pritrjevanja na body
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Samo si pa našel proizvajalca...kakšni so fleši ne vem, pravim pa to zato, ker dvomim, da imaš veliko ljudi na tem forumu izkušnje s to robo. Če gledaš pri foto kliku jim kar pošlji mail, bodo preveril in odgovoril...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Poglej še za Youngnuo. Jaz sem vzel dva YN-460, sicer popolnoma ročna in s fiksno glavo (35 mm) ampak za uporabo preko wireless prožilcev odlična za kreativno delo.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Sem na koncu vzel 580-tko...

Nissin pa ni bilo preko foto klika, bi bilo iz tujine.

Po besedah uporabnikov naj bi bil njihov top model di866 nekje na ravni 580 canona za pol manj denarja (glede na cene v tujini). Edino recycle time jim malo pesa.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Prožilce sem naročil v sloveniji, na www.sistore.si . Ko sem hotel naročit še dodatne recieverje, sem videl obvestilo na spletni strani da ima lastnik neko hudo bolezen in da ne delajo več. Nekaj časa zatem sem še enkrat preveril, je bil samo redirect na eno drugo spletno stran, zdaj pa tudi domena ne obstaja več.

Sicer pa malo pogooglaj, ta model mislim da je že zastarel in ga ne delajo več. Na www.phottixstore.com imajo en kup te robe, folk nabavlja tudi Cactus prožilce, ampak mislim da ima phottix malce bolj resno zastavljeno vse skupaj.

Je bila pa potrebna ena mala modifikacija, da je zadeva delala tako kot je treba: ojačati je bilo treba povezavo iz ohišja hot-shoeja na minus baterije. Samo ena žička, malo prilotaš in to je to. Dela ko šus. Jaz z njimi nisem nikoli imel težav, vse je normalno delalo v krogu nekje 15 metrov od fotoaparata. Najbrž bi šlo tudi dlje, vendar nisem imel potrebe.