Kakšne so vaše iskušnje in napovedi z dvema "ne-mainstream"-ovskima firmama in njihovimi idejami kontra-BEV ?
Nissan EPOWER poljenje z bencinom in vožnja na elektriko:
sprobal sem Qashqai - občutki vožnje super, energični elektro pospeški, odličen avtomatski menjalnik,
ampak poraba pa katastrofalno velika. Ne verjamem, da uspeš priti pod 4l/100km ?! Pri tako veliki porabi
je to strel v prazno. Morda v kakšnem manjšem avotmobilu ? Tale EPOWER stvar mi izgleda pri porabi
primerljiva z "navadnimi" Hibridi, ne plugin. Tudi cena je enaka.
Mazda fulmočni dizl hibrid:
nisem še sprobal.. baje novi ful močni 3 in 3.5litrski motorji zelo malo porabijo, ne vem pa kako veliko baterijo
vgrajujejo noter, verjetno 1kWh ? Lahko kdo poroča ? Zna biti zanimivo zaradi nizke porabe (dizlaša), ki jo še
znižaš s hibridno tehnologijo, ampak kako dolgo bodo take avte (dizel) še tolerirali (v EU mestih),
in kako te (bodo v prihodnosti kaznovalno) udarili pri letnem davku za ceste ?
Bi se vi odločili za katero do teh zgornjih dveh ?
Meni se zaenkrat zdi PLUGIN hibrid tehnologija (torej ne te dve zgoraj) way-to-go, ampak cene morajo znižat, ker so se
malo preveč optimistično lotili in jih nastavili na cene BEV vozil
Nissan EPOWER poljenje z bencinom in vožnja na elektriko:
sprobal sem Qashqai - občutki vožnje super, energični elektro pospeški, odličen avtomatski menjalnik,
ampak poraba pa katastrofalno velika. Ne verjamem, da uspeš priti pod 4l/100km ?! Pri tako veliki porabi
je to strel v prazno. Morda v kakšnem manjšem avotmobilu ? Tale EPOWER stvar mi izgleda pri porabi
primerljiva z "navadnimi" Hibridi, ne plugin. Tudi cena je enaka.
Mazda fulmočni dizl hibrid:
nisem še sprobal.. baje novi ful močni 3 in 3.5litrski motorji zelo malo porabijo, ne vem pa kako veliko baterijo
vgrajujejo noter, verjetno 1kWh ? Lahko kdo poroča ? Zna biti zanimivo zaradi nizke porabe (dizlaša), ki jo še
znižaš s hibridno tehnologijo, ampak kako dolgo bodo take avte (dizel) še tolerirali (v EU mestih),
in kako te (bodo v prihodnosti kaznovalno) udarili pri letnem davku za ceste ?
Bi se vi odločili za katero do teh zgornjih dveh ?
Meni se zaenkrat zdi PLUGIN hibrid tehnologija (torej ne te dve zgoraj) way-to-go, ampak cene morajo znižat, ker so se
malo preveč optimistično lotili in jih nastavili na cene BEV vozil