Nisem hotel drugorazredne robe

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Torej, danes se mi je zgodilo nekaj, kar nisem mislil, da je možno.

Na kratko:

S prijateljem grem v drevesnico v Krško vas po cca 10 sadik. Ko smo nabirali sadike, mi je hotela dat eno s tako slabo korenino, da se sigurno nebi prijela (prijatelj se spozna na to). Ko rečema, da bi zamenjala, ker ima slabo korenino, naju lastnica nažene in pravi, da nama ne bo nič prodala, da kar naj grema drugam. Nama je bilo nerodno, ker so ljudje gledali, kot da sma dva tata, čeprav sma le zahtevala oz. prosila prvoklasno sadiko. Prijatelja sem vzel sabo, ker so mi že enkrat uturili nek krš, on pa je znalec.

No, prijavo na tržno inšpekcijo sem že napisal, jutri jo oddam. Naj prijavim še kam?

p.s. Upam, da jim bom lahko naredil veliko "reklamo" z njihovim odnosom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne zgubljati časa s pisanjem. Ma prodajalka kakšne težave, nizka plača itd. Lepo prespi.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
prodajalka je tud lastnica tega s.p. ja. In njene težave me ne zanimajo. Tud jaz mam kake probleme, pa ti zato nimaš nič slabše elektrike :-|

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Brez veze pisat katero koli prijavo. Slab glas je dosti bolj učinkovit kot pa bilo katera inšpekcija. Povej raje konkretno, da pri "tej pa tej" prodajalki sem kupoval to pa to in da naju je hotela nategnit, ker nama je hotela poturit slabo robo....

Če to še utemeljiš, je forum bogat še za informacijo več, kar posledično pomeni večjo kakovost foruma, več obiskov, več obiskov več ljudi in voila, trgovino spraviš na slab glas in namen je dosežen.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
No, saj mislim, da sem napisal dovolj konkretno, za koga se gre... da pa bo ujel še Google:

Lastnica iz drevesnice Rast - Baznik iz Krške vasi me je nagnala, ker nisem hotel drugorazrednih ponujenih sadik, ampak sem prosil, da mi da prvorazredne sadike!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Vprašanje samo, če je tvoj prijatelj večji znalec od nekoga, ki se z drevesničarstvom ukvarja od malega. Sicer pa obstajajo standardi tudi na tem področju in upam, da jih prijatelj ve iz glave. Sicer je bolje, da vaju je nagnala.
Meni je vse, kar sem kupil v naših drevesnicah raslo brez problema in ne glede na to, kako se je meni sadika zdela čudna. Ni bilo problemov niti, ko so dobri "nočni prijatelji" po vsej okolici polomili vrhove malih dreves. Narava vse preživi, moraš narediti neko hudo bedarijo (npr. pretiravanje z gnojenjem), da ne uspe.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Saj konec koncev je vseeno če je njegov prijatelj poznal kakšne standarde, odnos je bil neprimeren. Pač, če je želel drugo sadiko, bi mu jo zamenjala in mu dala takšno, ki bi mu bila všeč. Če tega ni hotela narediti, se meni zdi precej večja možnost, da je bila sadika res "škartirana", drugače si ne znam predstavljati v čem je problem zamenjati, če imaš še veliko takih sadik.
confused-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Lej, ne vem zakaj bi se jokal kot otrok po forumu, če mu ena pač ni hotela dati
grin1.gif
.
Če noče, greš drugam in konec zgodbe. Si živce prihraniš.
Ker je pa kupoval naravno stvar, je za utemeljitev važno vedeti dovoljena odstopanja. Sadika ni veliko serijski industrijski izdelek in odstopanja so.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če hočem da mi prodajalec neki zamenja, bo zamenjal. ima trgovina, torej mora prodat. noče prodat, prav, povem vsem.

men je ta 'slovenski' odnos full zaniumiv. sosed pravi, boli me..sej ne uničuje moje. res je, danes ne, kaj pa jutri.
ti praviš, ni hotla prodat, kaj jokaš. jutr bo žleht do nekoga drugega itd.

pač golazen se izkorenini.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne zgubljati časa s pisanjem. Ma prodajalka kakšne težave, nizka plača itd. Lepo prespi.

za take primere nosiš zraven elektrošoker in solzivec

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če hočem da mi prodajalec neki zamenja, bo zamenjal. ima trgovina, torej mora prodat. noče prodat, prav, povem vsem.

men je ta 'slovenski' odnos full zaniumiv. sosed pravi, boli me..sej ne uničuje moje. res je, danes ne, kaj pa jutri.
ti praviš, ni hotla prodat, kaj jokaš. jutr bo žleht do nekoga drugega itd.

pač golazen se izkorenini.

Se strinjam 100% Sam bi ravnal enako, morda bi celo vpletel še kakšnega od medijev, ne le inšpekcijo in forumov. (val202. Novice, Žurnal)
Časi, ko je bil kralj trgovec in ne kupec naj bi bili za nami, pa žal še marsikje niso.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:če hočem da mi prodajalec neki zamenja, bo zamenjal. ima trgovina, torej mora prodat. noče prodat, prav, povem vsem.
Babje čenče. Kupi avto in ga pojdi nazaj zamenjat, ker se ti zdi, da havba za 0,5 mm leži v x stran. Poročaj o uspehu, sploh, ko boš najprej čakal dva meseca, da bo avto s tako opremo in barvo, kot si ga naročil sploh prišel iz proizvodnje.
Če bi trgovec na tvojo "negativno" reklamo spravil z ustreznimi odvetniki, se boš po mojem težko manjku denarja na računu.
Kupoval je stvar, ki rastejo v naravi in jih je še bistveno težje "narediti" enake kot avto na koncu proizvodne linije. Res pa je, da je sadika nekaj cenejša. No ja, saj priznam, da jaz za trgovca ne bi bil...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Narobe razmišljaš.

Tako kot je v prvem postu omenjeno da je reklamiral pred prevzemom in plačilom, bi ravno tako reklamiral avto pred prevzemom, pa bi ti načeloma morali usterežti, sploh če je reklamacija upravičena. Edino z plačilom bi bil verjetno problem, saj bi bilo že sprovedeno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:če hočem da mi prodajalec neki zamenja, bo zamenjal. ima trgovina, torej mora prodat. noče prodat, prav, povem vsem.
Babje čenče. Kupi avto in ga pojdi nazaj zamenjat, ker se ti zdi, da havba za 0,5 mm leži v x stran. Poročaj o uspehu, sploh, ko boš najprej čakal dva meseca, da bo avto s tako opremo in barvo, kot si ga naročil sploh prišel iz proizvodnje.
Če bi trgovec na tvojo "negativno" reklamo spravil z ustreznimi odvetniki, se boš po mojem težko manjku denarja na računu.
Kupoval je stvar, ki rastejo v naravi in jih je še bistveno težje "narediti" enake kot avto na koncu proizvodne linije. Res pa je, da je sadika nekaj cenejša. No ja, saj priznam, da jaz za trgovca ne bi bil...

torej praviš, da ko kupiš hišo/stanovanje, moraš vzet tud če so okna pod kotom 45° zmontirana? ne smeš rečt, naj popravi?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.881
108
63
štajerska
ko ti nekaj kupiš niti ne pogledaš ali je ok ali ne ? ali se samo sprijazniš s pokvarjeno robo ? nikoli ne izbiraš sadja, mesa ali kaj vem česa v trgovini ? ne rečes dajte mi tisi komad ? živiš v severni koreji ?

Epodjetnik

Pripravnik
15. avg 2007
58
0
6
Bi bilo zanimivo slišati tudi drugo stran....zelo neverjetno se mi zdi, da vaju je ven nagnala, če človek želi eno drugo sadiko...

Citat:
Uporabnik damo pravi:

No, prijavo na tržno inšpekcijo sem že napisal, jutri jo oddam. Naj prijavim še kam?

Inšpekcijo? Tole mi pa ni najbolj jasen, kakšen prekršek je pa storila? Koker razumem, ti blaga še niti nisi kupil? Ali je zate prekršek, če ti nekdo nečesa ne želi prodat...

lp

zlatorog87

Pripravnik
14. jan 2008
177
1
18
na Seniku
sadika ki ima debelo steblo je ponavadi še slabša od tanke, četudi ima bolj košate korenine. Korenine pa se tudi malo porežejo preden jih posadiš v zemljo. Pa bognedaj da bi na dno luknje dal kakšen gnoj.