Nikon "šel" majkumuvidim

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma smrtno resno rabim digitalca v sredo, dam polnit baterijo, jo vtaknem nazaj v lukno, pa več ne dela...

Tema, kot da nebi dal baterije not.

Kaj ima načeloma tukaj za crknit? Govorimo o N D40, cca 5000 škljocev, resnično ohranjen, minimalno rabljen...

Kaj še lahko probam, da ga "zbudim"?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma ne, če sem čakal in čakal da je iz utripajoče prešla na gorečo, torej znak da je polna in da jo lahko snamem iz čarđerja...

Popenil bom, ker digiča rabim 1x na 3 mesece pa zdaj ko ga res rabim mi crkne hudič. Lani je pa šla bliskavica in to
ravno za božič & NL.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Najprej sožalje,drgač pa vzem multimeter in preveri če da baterija od sebe predpisano napetost, če je o.k. pa na servis...qurc kaj pa češ
crazy1.gif

Lp&poročaj.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Precej grob način mi je enkrat svetoval možak, ki se ukvarja z akumulatorskimi baterijami - na kontakte za hip priklopiš precej višjo napetost,(recimo 12v) za nekaj sekund in to potem pomaga. Meni je pri akumulatorju baterijske vrtalke pomagalo.
Verjetno pa je najboljša možnost, da najdeš koga, ki ima akumulator za tvoj aparat in najprej poskušaš s tem.

Nazadnje urejeno:

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ma smrtno resno rabim digitalca v sredo, dam polnit baterijo, jo vtaknem nazaj v lukno, pa več ne dela...

Tema, kot da nebi dal baterije not.

Kaj ima načeloma tukaj za crknit? Govorimo o N D40, cca 5000 škljocev, resnično ohranjen, minimalno rabljen...

Kaj še lahko probam, da ga "zbudim"?

Jaz ti baterijo posodim. mam 3 komade.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Hvala obema.

Zdaj sem baterijo fliknil v čarđer (kot včeraj). Sedaj mi polnilc spet daje utripajočo lučko (polnim), čeprav je bla včeraj
ko sem baterijo snel charđed lučka ki je gorela.

Zdaj jo bom pustil filat kaki dve urci, če nebo pomagalo, grem po novo baterijo na bolho
frown-1.gif

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
baterijo moraš "zbudit". Sam ne me vprašat kako se to naredi

Li_XXX baterij se ne zbuja, ker ne "zaspijo". Lahko skuriš kontroler, ki je v packu. V najslabšem baterijo tudi prepričaš, da reče "buuum".

masevc

Guru
2. sep 2007
3.507
889
113
mojo so zbudili, pa dela čist ok spet. Problem pa je bil neuporaba aparata par mesecev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Sem zdaj dal accu polnit (čeprav sem jo včeraj do konca in ni delala), se je filala slabi dve uri (dok se ne prizge lucka)
in zdaj dela
smile-1.gif

V čem je finta nevem, mi je nakoncu tut vseeno samo da mam digitalca za dopust ready.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Ne veseli se pre hitro. Najprej stestiraj, koliko bo baterija zdržala, da ne boš potem presenečen.
crazy1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Precej grob način mi je enkrat svetoval možak, ki se ukvarja z akumulatorskimi baterijami - na kontakte za hip priklopiš precej višjo napetost,(recimo 12v) za nekaj sekund in to potem pomaga. Meni je pri akumulatorju baterijske vrtalke pomagalo.
Verjetno pa je najboljša možnost, da najdeš koga, ki ima akumulator za tvoj aparat in najprej poskušaš s tem.

BOHNEDAJ TEGA NAREST Z LiXX AKUJEM!!!!!!

Eksplozija praktično zagotovljena, pa btw noro gorijo te baterije (prejšnji teden sošolcu razneslo mobitel, je moral zarad opeklin k dohtarju
crazy1.gif
). To so počeli "domači majstri" leta nazaj, v času NiCd akumulatorjev, ker se ti je notri v materjalu pojavilo slabo prevodno mesto in je zato celica "bremzala" in poledično se ni dalo ven potegnit nobene moči več. Reverzna napetost je to mesto pokurila, ampak to ni bila nujno trajna rešitev, bolj v skrajni sili, ker ni nujno delovala. Tko po domače no...

@Mlacom: če se ti počasi pobira baterija na noge... probaj pred dopustom narest ene 5 ciklov (napolni-izprazni), ker čeprav so LiPoly akuji zakon, so problem polnilci, ki ne znajo obudit celic.
(Oziroma, ker se celici napetost ne dvigne v predvidenem času, neha polnit. Catch je, da celico polneš z minimalnim tokom dlje časa, potem pa šele dvigneš tok, ko celica pride do svoje "minimalne" napetosti. (torej... verjetno si jo spraznil na cca. 2V/celico (če imaš eno, piše zadaj 3,6V) kar je zelo zelo premalo in polnilec take celice ne jhebe spljoh. Najlažje se lotiš tega če imaš kak modelarski pametni polnilnik in delaš z glavo, najprej daš na 50mA, potem dvigneš na 100mA in tako naprej. Mi je ratalo že oživet paket nazivne napetosti 11,1V ki je mel napetost na samo nekje 5V, čist podn. Ampak s časom so se pobrali in še danes letijo
grin1.gif
)

Lp

Nazadnje urejeno: