Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Precej grob način mi je enkrat svetoval možak, ki se ukvarja z akumulatorskimi baterijami - na kontakte za hip priklopiš precej višjo napetost,(recimo 12v) za nekaj sekund in to potem pomaga. Meni je pri akumulatorju baterijske vrtalke pomagalo.
Verjetno pa je najboljša možnost, da najdeš koga, ki ima akumulator za tvoj aparat in najprej poskušaš s tem.
BOHNEDAJ TEGA NAREST Z LiXX AKUJEM!!!!!!
Eksplozija praktično zagotovljena, pa btw noro gorijo te baterije (prejšnji teden sošolcu razneslo mobitel, je moral zarad opeklin k dohtarju
). To so počeli "domači majstri" leta nazaj, v času NiCd akumulatorjev, ker se ti je notri v materjalu pojavilo slabo prevodno mesto in je zato celica "bremzala" in poledično se ni dalo ven potegnit nobene moči več. Reverzna napetost je to mesto pokurila, ampak to ni bila nujno trajna rešitev, bolj v skrajni sili, ker ni nujno delovala. Tko po domače no...
@Mlacom: če se ti počasi pobira baterija na noge... probaj pred dopustom narest ene 5 ciklov (napolni-izprazni), ker čeprav so LiPoly akuji zakon, so problem polnilci, ki ne znajo obudit celic.
(Oziroma, ker se celici napetost ne dvigne v predvidenem času, neha polnit. Catch je, da celico polneš z minimalnim tokom dlje časa, potem pa šele dvigneš tok, ko celica pride do svoje "minimalne" napetosti. (torej... verjetno si jo spraznil na cca. 2V/celico (če imaš eno, piše zadaj 3,6V) kar je zelo zelo premalo in polnilec take celice ne jhebe spljoh. Najlažje se lotiš tega če imaš kak modelarski pametni polnilnik in delaš z glavo, najprej daš na 50mA, potem dvigneš na 100mA in tako naprej. Mi je ratalo že oživet paket nazivne napetosti 11,1V ki je mel napetost na samo nekje 5V, čist podn. Ampak s časom so se pobrali in še danes letijo
)
Lp