Nikon D90 in ISO

brzi

Pripravnik
23. jul 2007
40
0
6
Maribor
Imam slednji aparat in bi rad nastavljal iso s pomočjo tipke na ohišju in vrtečega gumba. Vendar mi ne uspe. V meniju omogočim to funkcijo vendar se mi izpiše zraven te opcije zvezdica. Je imel kdo podoben problem?

brzi

Pripravnik
23. jul 2007
40
0
6
Maribor
Tisti, ki je v navodilu. Preveril sem tudi z drugim, pa ni uspeha.

Moti me to, da se pri vklopu te opcije v meniju, izpiše zvezdica pri tej opciji. Kaj pa pomeni ta zvezdica, pa ne najdem v navodilu.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
V full auto načinu (zelen kvadratek) in pri nekaterih scenskih načinih (piktogrami) ne moreš nastavljati ISO. Ali se enako dogaja tudi v drugih načinih - P, A, S, M ?

brzi

Pripravnik
23. jul 2007
40
0
6
Maribor
V načinih P, A,... ne morem nastaviti.

V meniju "custom setting menu" v "shooting/display" pod d3 vklopim opcijo "show ISO/easy ISO". Vendar ne deluje. V meniju imam avtomatski ISO na off.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
V settingsih pod D3 si nastaviš če ti na zgornjem displayu kaže iso vrednost ali št. preostalih posnekov ko pritisneš na - / iso levo od velikega ekrana.

Če je opcija na 1. Show ISO sensitivity ali 2. Show ISO / Easy ISO je na d3 zvezdica in na zgornjem displaju kaže vrednost ISO.
Če je opcija na nastavljena na Show frame count, d3 nima zvezdice in je zgoraj vidno število posnetkov.

ISO se v vsakem primeru lahko spreminja na P,S,A,M načinih.
Ko pritisneš na tipko ISO mora zgornji display kazat samo ISO vrednost (vse ostalo mora zginit), vrednost pa se potem spremeni z rotacijo zadnjega (thumb) rotatorja.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Na mojem D90 v načinih P,S,A,M lahko spremjam iso tudi tako da na kratko stisnem in spustim sprožilec, nato pa lahko z sprednjim rotatorjem spreminjam ISO, zadnji pa mi spreminja vrednost zaslonke.

Če nič drugo ne pomaga pa izvedi reset.

brzi

Pripravnik
23. jul 2007
40
0
6
Maribor
Hvala za pomoč. Deluje in sicer na lcd zaslončku se iso vrednost ne spreminja, na ekrančku na zgornji strani pa se.

Na lcd zaslonu se iso vrednost spreminja, če uporabim način, da najprej pritisnem do polovice sprožilec, potem pa vrtim sprednji gumb.