Nihanje napetosti - UPS

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
a obstaja kak res majhen UPS, ki se morebiti samo vtakne direkt na vtičnico in oblaži nihanje napetosti? Sosed ima neke zelo močne stroje (stružnice) in ko on to požene zaznam nihanje napetosti v računalniškem napajalniku v katerem na cajte vsake cca 20 sekund brni, verjetno takrat ko on stroj najbolj obremeni. in mislim, da je tudi to razlog, da mi je en napajalnik že odpovedal. brni mi tudi v televiziji.

nebi rad pretiraval z velikimi UPS škatlami in bi potreboval res eno majhno, lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Nekateri UPSi imajo variabilni transformator in znajo zviševati oz. zniževati napetost. Jaz imam recimo APC Smart 750VA in začne zviševati pod ~210V, zniževati pa nad ~250V. S tem da ko začne pri 210V zviševati, nabije voltažo tam nekje na 245V
rolleyes-1.gif

Kako pa se odzovejo na hitre spremembe (zaradi zagona težke mašinerije) pa je težko reči. Imaš pa tudi takšne UPSe, ki imajo povsem ločen tokokrog in zagotavljajo konstantni output - samo raje ne vprašaj za ceno
grin1.gif

Jaz sem za mojega dal pred leti ~220€, zdaj pa gledam da so cene podobnih modelov okrog ~310€
bonk.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
To bi lahko bila ena rešitev. Za drugo je pa pristojen distributer oziroma upravljalec omrežja - če imata ti in sosed vse po propisima in se napetost preveč seseda oziroma niha, to ni tvoj problem - zadevo mora rešiti distributer. Pozanimaj se, ker so odstopanja predpisana.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Meritve pa niso poceni najbrž. Tisto kar boš pa ti izmeril pa najbrž ne bo veljalo. Sem pred dobrim letom ”študiral” te pravilnike.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.274
6.102
113
Lahko si omisliš tudi kaj takega:

ups_socomec_netys_pl_600va_360w_off_line_usb_suko_crn.jpg

Gor lahko priklopiš tudi druge naprave, ki nimajo rade nihanja napetosti, dve vtičnici pa sta prenapetostna zaščita. Cena: 91,95 €.

Neprekinjeno napajanje izhodne moči 600VA (360W). Prenapetostna zaščita telefonske linije. Povprečni čas avtonomije do 15min. Nadzor preko USB. 4 Šuko vtičnice za naprave UPS in za zaščito pred prenapetostjo, 2 vtičnici samo za zaščito pred prenapetostjo. Vhod USB za polnjenje prenosnih naprav.

Dimenzije: 220 x 220 x 123 mm