Ni kontaktov, ni SMS - prosim POMOC

sitko

Zelenc'
14. mar 2015
5
0
1
Zivjo!
Samsung S3 je bil skoraj neuporaben zaradi blokiranja, pa sem se odlocil za Factory Reset. Odkljukal sem vse, da se naredi restore na google... No ja, ocitno sem nekaj zaj* oz. nekaj ni slo in tega sem se najbolj bal. Na SIM nisem imel shranjenih kontaktov
frown-1.gif
Zdaj nimam nobenih stikov in shranjenih SMS. Mi lahko kdo pomaga, kako se da to nekako potegnit iz kje... Kontakte bom verjetno scasoma napraskal in rocno vnesel... ampak nekaj pomembnih SMS sporocil sem hranil.

Kaksen software?

Najlepsa hvala!!
Grega

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Btw, sploh veš kaj pomeni factory reset? Obdržal si vse tiste kontakte in smse, ki so bili že tovarniško nameščeni ...

sitko

Zelenc'
14. mar 2015
5
0
1
Ja, ta tvoja definicija mi ne pomaga nic, ali pac?

Zato sem pa naredil backup oz. sem mislil, da sem ga naredil. Moral bi biti dostopen restore preko googla, tam ni nic
frown-1.gif

Zasledil sem, da se ta te podatke pridobiti nazaj z namenskim pprogramckom. Zato pa sprasujem, ce je case closed, ali pa se da se kaj resiti.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Premalo podatkov si napisal.

Kaj oz. kak si naredil backup pred factory reset? Idi na gmail in preveri v levem stolpcu pod Contacts, če imaš kakšne. Če jih imaš, jih bi moral android avtomatsko prenest, ko se vpišeš z gmail računom na telefonu. Na sms pa pozabi, če jih nisi shranil.

gmail.png

Če nisi naredil backupa ročno in nisi imel gmail kontaktov vključenih, potem je ve šlo pa pa. Na sim ki pa noben moderen uporabnik nima več kontaktov, ker je premalo palca, ni vključenih kontaktnih slik, email naslovov itd...

sitko

Zelenc'
14. mar 2015
5
0
1
Hvala, jah, ocitno nisem imel nic od nic. Ker pod stiki v gmailu nic teh telefonskih stikov. Zdaj sem si uredil tudi Samsung Account, da se mi vsaj v bodoce ne zgodi se enkrat. Vsaka sola nekaj stane, upam, da sem dal vsaj komu misliti, da preveri svoj backup stikov in si uredi, v koliko nima! Ajde LP vsem, G.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa upam, da si se naučil tudi, da se pomembnih stvari ne shranjuje v sms-ih;) Sorry, ampak večje bedarije v letu 2016 res ne morem slišat:)
Imaš miiiljon appov, ki so namenjeni temu. Lahko zbrišeš telefon, lahk ti ga ukradejo lahk... pač važno je, da so stvari hkrati shranjene tudi nekje v oblaku. Pa da lahko do njih dostopaš preko PC-ja.
Recimo najbolj osnoven app Keep, dostopen tudi povsod kjer se vpišeš z gmailom.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.587
1.119
113
Titograd
Kontakte se synca z gmailom, najbolje da si narediš da se vsakič sproti to synca, lahko tudi s Samsung računom (kamor lahko shranjuješ tudi gesla za wifi. smse, mmse, loge klicev, zaznamke itd.), smse in mmse lahko shranjuješ tudi z Backup SMS in kasneje enostavno restoraš

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Za backup SMS/MMS je zelo dober program Backup to Gmail Naredi backup SMS ali MMS na Gmail takoj, ko ta pride na telefon, lahko dela tudi backup klicev. Restore zna naredit za SMS in klice, MMS pa ne.
lp