ni diska

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Nov računalnik pri inštalaciji windowsow ne zazna diska ....

Kje bi lahko bla caha??

gre se za tako mašino pcx

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Katere windowse pa hočeš inštalirati? Si probal v BIOSu izklopit AHCI?

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
nism še nč probal ... k še nimam pcja v "servisu" sam sprašujem kakšni so lahko vzroki za to ..... čeprav najprej sumim da ni dvd z windovsi (7home p) pravilno posnet (pašniki)...

lp

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Lahko, da boot ni nastavljen na cd, možno, da so pozabili disk priklopiti (to se je meni zgodilo, ko sem ga kupil na avteri), da je disk pokvarjen (zelo malo možnosti), da so windowsi narobe posneti itd... Če ga zazna v biosu je to dober znak, da ni nič narobe, ampak nisi opisal situacije.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Me je frend klical in povedal da je kupil nov pc, pa da mu ne zazna diska, več ni znal povedat .... zdaj se samo pripravljam na možne scenarije:)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če ne zazna diska je najbolj verjeten scenarij ta, ki ga je napisal stein, torej da je maher probal inštalirat XP na sata disk, zato ga ne zazna. Rešitev je da se v biosu izklopi AHCI oz da iz pašnika cukneš XP, ki že ima integrirane sata driverje. Pri inštalaciji win 7 ali Viste, noben izmed navedenih ukrepov ni potreben (če smatramo, da je HDD pravilno priklopljen in da ni kakorkoli defekten)

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Če ne zazna diska je najbolj verjeten scenarij ta, ki ga je napisal stein,
Gledam, gledam, pa nič ne vidim, da bi kaj pisal prej v tej temi....
smile-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
No majstr je sam rešu ..... ne vem kaj je blo mi ni povedu sam reku je da je zrihtu!

lp