NFC tags? Uporablja kdo?

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Uporablja kdo?
Jaz uporabljam za osnovne wifi on off, blutooth on off, ipd..
Drugače kot zanimivost navadne RFID nalepke mi je uspelo ravno tako sprogramirat. Veliko cenejše kot NFC tags
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
še vedno ne razumem smisla

wifi on/off pa bt pa take fore si sprogramiraš brez tega. pa ni treba nič razmišljat pa zadet ene nalepke.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Mal manj šlatanja po telefonu je z nalepko. Recimo v avtu imam sporogramirano, da mi vklopi bluetooth in izklopi wifi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Glavni problem NFCja za take stvari je da ne deluje če je telefon v sleepu (ugasnjen zaslon). Kaj mi pomaga če zna preklopit BT/wifi/... če pa ga moraš še vedno vključit in pa odklenit zaslon?
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Ti to resno? Zadeve nisem nikoli videl v živo ampak če tvoja trditev drži, se strinjam: praktično neuporabno.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Uporablja kdo?
Jaz uporabljam za osnovne wifi on off, blutooth on off, ipd..
Drugače kot zanimivost navadne RFID nalepke mi je uspelo ravno tako sprogramirat. Veliko cenejše kot NFC tags
smile-1.gif

Da prihraniš pri nakupu zapisljivi NFC tagov lahko uporabiš tudi "NFC ReTag FREE", ki zna uporabit katerikoli NFC tag (na njem je lahko zapisano karkoli) in le na osnovi ID določenega taga izvede ukaze, ki so "vprogramirani" v telefonu.

Description
Re-use/recycle write protected NFC Tags such as hotel key-cards, access badges, price tags, lift cards, key fobs etc...
You can use this app to associate multiple functions (e.g. Wlan OFF, Bluetooth ON, Mobile Data TOGGLE, start navigation,run Tasker task, start any installed app, use media buttons, call a phone number, add a timestamp, calendar entry, add Text-to-Speech and much more!) to a NFC (near field communication) tag via an app internal database. You can even add tag cycles and let your tag run different activities per scan. So ReTag is the perfect NFC automation tool for you ;-).

(Works with ANY android supported tag = re-writable AND write protected!)

With NFC ReTag you don´t have to write anything on the tag (-> uses the tag ID, great for small tagsizes and write-protected tags!) and NO data is send to the internet. Additional write options (for better dispatching, device independent tags etc.) are also available. Import of activity tags and beaming is also supportet.

*!* NFC enabled device required / NO root required *!*

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Ja sej to je pomoje mišljeno RFID nalepke.
Recimo vedno več knjižnic uporablja RFID tehnologijo za izposojo in "zaščito".
S programom jo enostavno zbrišeš in zaščite ni več
smile-1.gif

Predvidevam, da tudi kje drugje uporabljajo podobno "zaščito"?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Glavni problem NFCja za take stvari je da ne deluje če je telefon v sleepu (ugasnjen zaslon). Kaj mi pomaga če zna preklopit BT/wifi/... če pa ga moraš še vedno vključit in pa odklenit zaslon?
evil.gif

Pri HTC One reši zadevo root, lahko si nastaviš, da je NFC prižgan vedno (tudi ugasnjen zaslon in zaklenjen telefon), pri zaklenjenem telefonu ampak prižganem zaslonu ali pa samo pri odklenjenem in prižganem.

Jaz imam pri vhodnih vratih nalepko, ki izključi WiFi in aktivira kodo zaklepanja, v avtu pa vključi BT, se poveže na radio, glas do konca in začne igrati playlisto.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Na S4 je ob izidu na 4.2.2 ali kaj je že bilo lepo delovalo tudi, ko je bil telefon zaklenjen, skozi ovitek od 4.3 in 4.4.2 posodobitve dela samo ko je odklenjen, veliko slabše, rešujem tako, da z vrvico od puro torbice delno potegnem telefon iz torbice da se telefon sam odklene in potegnem preko taga, še vedno je manj dela pri vstopu v avtomobil kot telefon ves iz torbice in vklop bluetooth in izklop wifi na ročni način, so pa pokvarili definitivno.

Plus manjkajo funkcije kot je recimo flight mode, gps on/off pa še kaj bi se našlo.
Veliko pompa, obetajoče vse skupaj potem pa nič...

Uporabljam Samsungove Tectiles in njihov software, nerootan telefon.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
evil.gif

Pri HTC One reši zadevo root, lahko si nastaviš, da je NFC prižgan vedno (tudi ugasnjen zaslon in zaklenjen telefon), pri zaklenjenem telefonu ampak prižganem zaslonu ali pa samo pri odklenjenem in prižganem.

Jaz imam pri vhodnih vratih nalepko, ki izključi WiFi in aktivira kodo zaklepanja, v avtu pa vključi BT, se poveže na radio, glas do konca in začne igrati playlisto.

Root je rešitev, tudi nekatere naprave so v določenih verzijah androida podpirale delovanje v sleep načinu. Glavni razlog za izklop je pa to da NFC porabi precej energije za delovanje (pasivni čipi v NFC nalepkah se preko RF valov napajajo, kar pomeni da mora biti vzbujanje s temi radijski valovi prisotno ves čas če želiš zaznavat NFC kode) in torej v osnovi tehnologija ni namenjena za ves čas uporabe.

V prihodnje se bo sicer (priporočilo googla) vezalo NFC aktivnost na delovanje low-power pospeskomerja ki bo aktivne ves cas. NFC bo torej aktiven samo ko bo pospeskomer zaznaval gibanje oz. spremembe le tega.

Aja vsak RFID tag ki je kodiran za pravo frekvenco in ima unikaten stalni ID se da uporabljat za potrebe NFC taskov/akcij. Potrebe da bi bili taki čipi zapislivi ni ker se akcije izvaja in shanjujen a telefonu. Zapisljive NFC tage se uporablja tam kjer se želi prenašat informacijo, recimo na tag zapišeš ženi kaj naj kupi v trgovini in ona potem tisto prebere (pa še tu se da zadevo rešiti z enostavnim cloud zapisovanjem).

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
A so nalepke za recimo s3 kompatibilne z s4? Na netu berem, da naj bi s4 imel drugačen sistem narejen.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
meh

tasker, automateit itd. krasno opravljajo svojo nalogo in na telefon lahko čisto pozabiš. pa še baterije ne kurijo tako kot nfc.