neznana številka ?!

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Ima kdo kako informacijo kaj bi bila to zaena številka: 059096050
to da je lahko v omrezjih T2,Telemach,Siol ipd mi je jasno..
problem je da ko klice iz te ali številke podobne tej, ko se javim prekine in ko kličem nazaj napiše "napaka v povezavi"
Je to kak Voip klic?
Kje se da izvedeti kaj več ?

Hvala

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
To so neke glupe ankete. Izvajalec se pa nahaja pri Amis(prenešena številka iz T-2). Pri vse tovrstnih anketah majo ponavadi narejeno da ne gre nazaj klicat.(sicer ne vem zakaj...)

Jaz ko vidim, da bi format številke lahko bil anketa se sploh ne javljam. Prepoznam take številke takoj, pa ne me spraševat kako.
Do sedaj sem imel vedno prav.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kako si pa lahko v to preprican, ce se ne javis ?
smile-1.gif

On-topic: jaz sem par dni nazaj klical eno firmo, ki ima telefonsko na 0590 (ta je javno objavljena kot prva stevilka firme), a neuspesno. Sem Mobitelov uporabnik in vsakic je nekaj pojamral zenski glas na odzivniku v stilu "zevze ni mogoce vzpostaviti" ali nekaj podobnega. V zvezi s tem me zanima ali je morda se kdo opazil kaksne tezave s klici iz mobilnega telefona na 0590 (ne samo za kaksne anketarrje, ampak na normalne stevilke, na katere zelijo prejemati klice).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem tudi jaz imel ze probleme... ko sem klical recimo Pro Servis (Dell servis) ... in imajo prav tako 0590 stevilko kot primarno ...

20100925-ja3m9823sd2cyf3e332igp4t54.jpg

Ko sem klical iz Mobitela, Si.mobila ali Telekoma... je takoj ven vrglo... vcasih pa sem slisal celo odzivnik... Ko sem klical pa iz T-2 IP telefona, sem pa dobil zvezo...

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Sem par dni klical iz 070 prenešeno na S! na številko 04 prenešeno na Siol pa mi je odzivnik javil da "številka trenutno ni dosegljiva" prav tako pa večkrat javi da "klic ne more biti vzpostavljen "
Baje je problem v nepravih nastavitvah pri operaterju dajalcu številke ker je še vedno beležen v njihovem omrežju.
Po dveh dneh dobim SMS da je moja prijava uspešno rešena .. zdaj naprej pa je klic mogoč BP..
Najbolje prijavit na CPN pa oni preverijo..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri IP telefoniji je najbolje uporabiti malo bolsji router, ki omogoca nastavitev QoS ... ter dati IP telefoniji prednost... ker drugace se dogaja, da recimo nekdo downloada nakej s kaksnim programom, ki zasede polno pasovno sirino (recimo download preko kaksnih servisov - en tak je recimo, ko zelim iz M$ partnerskih strani downloadati namestitvene medije in se ne da nic omejevati pasovne sirine... ali pa recimo razni torrent klienti,...). in potem je kakovost telefonskih pogovoro porazna... stalno prekinja, pozira besede,... S kakovostnim routerjem pa se recimo zagotovi IP telefoniji stalno dostopno minimalno pasovno sirino, ki jo potrebuje za to, da ne prekinja pogovora ...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Kako si pa lahko v to preprican, ce se ne javis ?
smile-1.gif

Sem reku, da pač prepoznam te številke takoj. Ne da se mi pa razlagat kako... Do zdaj se še nisem zmotu...

pablo

Pripravnik
3. jun 2008
149
0
16
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Jaz ko vidim, da bi format številke lahko bil anketa se sploh ne javljam. Do sedaj sem imel vedno prav.

Kako to veš, če se ne javiš?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Po vsej vrjetnosti je to stevilka od klicnih centrov tistih ki ti hocejo kaj prodajat ker gredo zaradi ogromno klicev na Voip, nazaj ko klices pa prekine ker jim ni v interesu da jih ti klices in jih napizdevas ali karkoli sprasujes ko se vec neve kater agent te je klical.