No tudi zase iščem celoletno turistično zavarovanje. Za EU in tretje države.
Zadnjih nekaj let sem imel sklenjeno pri zavarovalnici Maribor, najvišji paket. K sreči do pred 2 mesecev zadeve nisem nikoli potreboval.
Pred novim letom sva pa bila z ženo v Bratislavi in sva dejansko nujno potrebovala zdravniško pomoč. Zadeva ni bila življensko nevarna bila je pa precej urgentna. Bila je nedelja in ura osem zvečer.Tako kot piše v pogodbi in na kartici sva klicala na klicni center, prijavila zadevo in povprašala kako naprej. Dobro študentka na klicnem centru je že na prvo žogo zaje.bala in "ugotovila", da je zavarovanje poteklo in naju hotela odsloviti. Ker seveda to ni držalo in so po dodatnih preverjanjih le uspeli ugotoviti, da se motijo so sprožili postopek. Naročili so naj počakava in bodo sporočili kako in kam lahko greva. Ker po eni uri še vedno nisva prejela klica sva jim spet "težila". Odgovor je bil: "zadevo smo predali partnerju v tujino. Počakajte na klic. Če pa mislite, da je zadeva urgentna lahko rešite sami, mi pa se bomo potem odločili, ali povrnemo stroške."
Ker je žena iz zdravstvene stroke sva pač zadevo rešila na drugačen način in sama, izpod pulta kupila potrebne zadeve.
Ker povratnega klica tudi po štirih urah ni bilo sva ponovno klicala. in mojstri so se samo opravičili, da žal, oni so res predali naprej in da ne morejo nič naredit.
Bila je EU država, primer pa je bil pogojno rešljiv, če prideš do pravih zdravil in si iz stroke. Kaj pa bi bilo, če se mi nekaj zgodi sredi Vietnama? Zaradi tega se želim izogniti ZM zavarovalnici in upam, da imajo druge zavarovalnice bolje urejeno to področje.
Kaj mi predlagate da vzamem? Coris mi je žal predrag.