Nezgodno oz. bolnisko zavarovanje

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Zanima me kaj je na voljo.

predvsem me zanima zavarovanje za cas bolniske. Ce sem zaposlen in je moj variabilni del place odvisen od prometa v prejsnjem mesecu, se mi zelo pozna ce sem kak teden na bolniski,

Ali obstaja kako zavarovanje, ki bi ga vplaceval in bi imel potem v primeru bolniske neko korist?

P

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Takšno zavarovanje je pa precej drago, doslej sem sklenil dva taka pa sta po enem letu oba skenslala. Dobiš nadomestilo ne glede na to, ali si na bolniški zaradi nezgode ali bolezni.
smile-1.gif

Takšno zavarovanje tudi nekako ni v smislu stroke, kjer je najpomembneje se zavarovati za primer invalidnosti itd.
smile-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
To bi imel tudi v času bolnišle zaradi bolezni?

Če bi bilo brez bolezni bi šlo za nezgodno zavarovanje. Po mojem je ciljal na oba zavarovalna razloga.
nahrung002.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Obstaja zavarovanje za bolezni da stece kritje s prvim dnevom in se placajo komplet dnevi za npr 14/dni bolniske zaradi bolezni? Ker ce to obstaja si glihkar dubu nebroj novih strank. Tocno kater produkt pa je ta ki si ga sklenil dvema, kolk denarja kolk kritja in kater produkt??

Ce imas v mislih hujse bolezni pa nezgoda, taka zav.bi mogu pa itak delat 2 na dan, tko da mi nc ni jasn.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Itak itak vsak cilja na to, da bo pol kaslju na salterju z 37,8 vrocine in bo hotu imet dnar k je 6 dni doma pa ne more delat. Taka okna bi imel tudi jaz

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Obstaja zavarovanje za bolezni da stece kritje s prvim dnevom in se placajo komplet dnevi za npr 14/dni bolniske zaradi bolezni? Ker ce to obstaja si glihkar dubu nebroj novih strank. Tocno kater produkt pa je ta ki si ga sklenil dvema, kolk denarja kolk kritja in kater produkt??

Ce imas v mislih hujse bolezni pa nezgoda, taka zav.bi mogu pa itak delat 2 na dan, tko da mi nc ni jasn.

Torej če nima Triglav, potem to ne obstaja, oz če obstaja potem ziher ne bo izplačila ker ni Triglav?
uf-1.gif

"Edin" tak produkt je imela Prva, sicer sedaj ne vem ali ga še tržijo ali ne... marsikdo je bil navdušen nad tem, ampak noben nad plačevanjem mesečnih obrokov...

Zadeva je bila sledeča, če je bila oseba delovno nesposobna ali zaradi bolezni ali poškodbe, 30 dni ali več, je dobil nadomestilo
za odsotnost v dogovorjeni vsoti... na primer 500€ za 30dni...

Dosežen je moral biti pogoj 30 dni, ali več... na primer za 45 dni je potem dobila 750€ nadomestila, maksimalno kritje za odsotnost je bilo 180 dni v letu... če je bila odsotnost manj kot 30 dni, ni bilo izplačila.

Zavarovanje pa je bilo sestavljeno iz več kritij, ki so bila sorazmerna:
100.000 za primer smrti
50.000 za primer hude bolezni (rak ipd...)
500 za bolniško odsotnost
1000 za bolnišnično zdravljenje

zloženka

Tako zavarovanje je za enega 30letnika prišlo nekje 65€ mesečno... kar niti ni bilo tako slabo... ampak pri nas bi vsi za zavarovanje plačali 5€ radi bi pa ven dobili 5.000€ ... zato se ni prodajalo in pa pravi podjetnik zagotovo ne bi ležal na bolniški toliko časa, da bi dobil
ta drobiž za nadomestilo...

p.s. Matej, mislim da jaz in ostali, že več kot eno leto čakam pojasnilo na izplačilo/odkup življenjskega zavarovanja tvojega očeta (Flex) po treh letih od začetka, z odštetimi sklenitvenimi stroški in padcem skladov, pa je dobil ven toliko kot je vplačal... Radi bi razumeli ta fenomen in verjetno tudi sklenili tako naložbeno polico, ki ti garantirano nič ne vzame stroškov in klub padcu skladov dobiš toliko kot si vplačal ali celo več.. Kdaj se lahko nadejamo nečesa oprijemljivega okrog tega?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ta riziko poznam. Sam kolk realno ljudi je zaradi vrocine doma 30 dni, ker za 29 ni nic, glih tko pri nezgodi. Jaz sem njega razumel da je dno za bolezen in to bi mel tud jaz brez zajebancije. Po mojem vedenju pa ne obstaja tak produkt.

In riziko od.prve za doticnega to ni, ker pravi da mu je vsak dan pomemben ce ne more delat. Se prav on karence ne rab.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Vec k 30 dni mors resno zbolet, al pa z motorjem cez havbo, da te sestavljajo pol leta....takrat se splaca verjetno ja. Po drugi strani pa lahko dajes pac 65 na stran sam doma, pa se ti hitr nabere, pa si lahko pol vsako leto en mesec "bolan".

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Da, sam 100.000 ki je za invalidnost bi mogu pa kolk casa dajat na stran po 65eur? Pa na koncu isti znesek za smrt, da dobi druzina, ne glede na to a so al niso krediti.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ja al pa ne, nima veze, ta zavarovanja so poceni in to se splaca imet. Se pravi zgornje stevilke in verjetno se za manj kot 65 eur.

S tem da imas za nezgodo dnevno nadomestilo s kritjem takoj prvi dan cca 20-30 eur/dan. Bolnisnicni dan se dodatno 50.