nezazeljeno pritiskanje funkcij med pogovorom

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
No, ko imam slusalko pri usesu jo imam ocitno prenizko, ker imam ocala, in tako ostane senzor premalo pokrit in aktivira knofe... In ker se oglasam tudi na terenu in je svetloba mocna, se mi velikokrat zgodi da nehote z licem vklopim zvocnik al pa izklopim mikrofon... Skratka za pipiz.dit moteca zadeva...

Kako bi to resil????c

Gsm htc one

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Z lečami?
rolleyes-1.gif

Sicer pa preklopni ovitek.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Ne vem zakaj bi očala ovirala telefoniranje, saj so ja za ušesom. Senzor bližine pa itak že pri ~10 cm izklopi ekran. Važno je da je senzor obrnjen proti glavi in ne mimo nje (torej da ne meri v prazno).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Ja ena varianta je tudi, da takoj po tem ko se javiš, stisneš gumb za izklop ekrana. Koliko pa je to praktično pa je drugo vprašanje.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Zanimivo. Tudi sam imam očala, pa se mi zaradi tega displej še ni prižgal med pogovorom.

Pa ti senzor normalno dela? Če ga pokriješ se ugasne? Kateri telefon imaš to?

Sem imel Huawei Ideos X5, LG Optimus L5ii, Samsung Galaxy S Duos in sedaj Cubot ONE.
Torej neki Kitajci in tudi "brand" telefoni, ki so mi normalno delovali.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ja sem levicar, in gre telefon na levo uho, senzor je pa spodaj...

Tudi ne vem kaj bi imela roka veze, sklepam da desničar pa desno roko in desno uho.

Razen, če je krivo da je senzor spodaj in gre mimo glave

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, to je krivo! senzor je na zgonji levi strani telefona, in ker imam očala, ne morem telefona dat tok visoko zaradi nosilcev očal in tako senzor ostane zunaj.

na tej sliki imam sicer sončna očala, ampak fora je ista!
2037295-ocala.jpg

Priponke

• 2037295-ocala.jpg
    2037295-ocala.jpg
    36,7 KB · Ogledi: 118

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Zanimivo. Tudi sam imam očala, pa se mi zaradi tega displej še ni prižgal med pogovorom.

Pa ti senzor normalno dela? Če ga pokriješ se ugasne? Kateri telefon imaš to?

Sem imel Huawei Ideos X5, LG Optimus L5ii, Samsung Galaxy S Duos in sedaj Cubot ONE.
Torej neki Kitajci in tudi "brand" telefoni, ki so mi normalno delovali.

dela senzor.

htc one...

k kr neki po svoje delajo!!! vsi majo senzorje čimbl pr sredini, oni ga dajo pa na rob!
rolleyes-1.gif

in še vedno nisem prebolel knofa za vklop, da ga postavijo tja gor... v levi zgornji kot.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
to sem jaz že spraševal po forumu en let nazaj. No jaz sem desničar in sem se ga navadil držati tako, da pokrijem senzor, pri tebi pa je še večji problem, ker si levičar in še očala imaš, tako da se senzor ne dotika kože/uhlja oz. ga ne pokriješ...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja...

pa nej bi bili to pametni telefoni?!

da ne govorim o butasti funkciji, k izklopi ekran recimo po 3min (recimo da se pogovarjam po zvočniku), in potem ga ne moreš več zbudit, razen z knofom za vklop - kar je pa zoprno če maš tud naštimano, da ta knof konča klic...

ah ja...

sej mislim, da bo una aplikacija opravila svojo funkcijo...