Nezaželena aplikacija na symbian S60 3rd

jedan_i_jedini

Pripravnik
3. dec 2007
35
0
6
Zdravo!

Imam Nokio N82 in z njo povezan en problemček.
Pojavlja se mi vsakič, ko telefon odključim iz DATA transfer moda ali pri ponovnem zagonu telefona, da se začne kao nameščati neka aplikacija, nato pa čez nekaj časa napis na ekranu: "Na pomn. kartici je vsebina, ki ni vredna zaupanja. Da bi jo namestili odprite nadzornika aplikacij."

Ker je to zelo moteče in ker ne najdem te aplikacije, ki mi žre živce, bi prosim, če kdo ve kakšen postopek kako ugotoviti za katero aplikacijo gre. Ne bi pa rad izbrisal vse vsebine na spominski kartici samo zaradi te aplikacije.

Za vse nasvete se vam zahvaljujem.

Joco

Pripravnik
20. jul 2007
33
3
8
Zelo možno je, da gre za kakšno temo. Če si nameščal kakšne teme iz nepreverjenih strani jih odstrani, ker nekatere teme ti poskušajo naložit še kr neke aplikacije zraven.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Lahko pa je tudi kak virus, nenazadnje je Symbian operacijski sistem.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Saj, zato mu pa javi potem: "Na pomn. kartici je vsebina, ki ni vredna zaupanja. Da bi jo namestili odprite nadzornika aplikacij."

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
To se ti je kar naenkrat zacelo pojavljati ali si npr. vmes nadgradil firmware telefonu?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo, jaz sem imel enak problem.. tipicen S60 bug..

Poizkusi tole:

* Firstly, connect your phone to a PC via USB.
* Choose Data Transfer (a.k.a. Mass Storage). Do not select PC Suite because you won’t be able to browse protected folders in PC Suite mode.
* Open Windows Explorer on your PC.
* Go to \private\10202dce on the phone’s folder.
* There, you should be able to find the installer files (.sis). Just remove them using Windows Explorer.

jedan_i_jedini

Pripravnik
3. dec 2007
35
0
6
MViper....super, hvala ti. Res tole pomaga. Dejansko so bile krive nepodpisane aplikacije, ki pa nevem kako za vraga so se uspele naložiti na phone...mogoče gre res za kakšen bug.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ma ja, saj sem malo bral, pa je to S60 bug, ki ne zbrise starih instalacij in potem hoce vedno krneki instalirat..

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Jaz sem poskušal narediti isto, vendar mi v folderju telefona na pc-ju ni pokazalo nobene datoteke.bi moral kaj naložiti na pc s cd-ja priloženega telefonu?

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Kje bi moral to označiti? Problem je ker mi ne pokaže nobene datoteke od telefona od kartice pa jih.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Daj za hec rukni kartico ven.. Restartaj telefon, pa povej, ce se vedno hoce kaj instalirati..

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Ko ni kartice v telefonu ni problemov.ko jo dam nazaj isto, hoče nekaj nameščati.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Evo, jaz sem imel enak problem.. tipicen S60 bug..

Poizkusi tole:

* Firstly, connect your phone to a PC via USB.
* Choose Data Transfer (a.k.a. Mass Storage). Do not select PC Suite because you won’t be able to browse protected folders in PC Suite mode.
* Open Windows Explorer on your PC.
* Go to \private\10202dce on the phone’s folder.
* There, you should be able to find the installer files (.sis). Just remove them using Windows Explorer.

Enako velja za pomnilnisko kartico ali pa disk E: pri tistih telefonih, ki imajo pomnilnik ze vgrajen (npr. Nokia N95 8GB,...)...

Torej pogledat je treba na c:\private\10202dce in na e:\private\10202dce ...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
V explorerju pojdi: tools - folder options - view [2 zavihek], pa imas spodaj show hidden files [prikaze skrite datoteke] ..

Pa poizkusi potem na pomnilniski kartici poiskat omenjeno mapo, pa pobrisat datoteke notri.. Pa se zaupaj, kater telefon imas, prosim.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Um... ja.. a ni to samoumevno?
smile-1.gif

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Imam N82 vendar danes nimam časa za reševanje tega problema,mogoče prej prodam telefon.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Aja pa res.
redface-1.gif

Ja seveda, na pomnilniski kartici ali notranjem pomnilniku so te fajli, kakopak.
smile-1.gif