zelo podoben primer je pri naših blokih. čisto premalo prostora za čisto preveč avtomobilov. pa ni nikakršnih "dnevnih" migrantov, je pa res, da jih veliko pride kar s službenimi vozili (dostavnik od Aktive, če se prav spomnim), pa še ene dva kombija, ampak tudi če teh parih ne bi bilo, situacija ne bi bila nič drugačna.
nekatere družine z večimi avtomobili so res uvidevne, ker parkirajo tako, da sami sebe zaparkirajo, pač, kot so dogovorjeni, da zjutraj gredo v službo in na ta način pustijo malo prostora.
problem se pojavlja predvsem pred našim blokom, kjer so avtomobili normalno parkirani po robu, potem pa še po sredini in moj avto zna bit na majnhnih prostorih zaradi precejšnje medosne malce neokreten in se velikokrat zataknem (pa znam manevrirat, če imaš pisarno na Tržaški 2, se to tam naučiš, čeprav sem se sam že prej). kaj na naredim? velikokrat grem potem z busom, ampak enkrat se bo naredilo, da bom nujno moral iti z avtom, kaj naj potem?
sam sem že dobil "Obvestilo policije", očitno lahko, če nekega zaparkiraš, dobiš to kazen. takrat sem enkrat in edinkrat parkiral tako, še to zato, ker sem videl poprej tako parkirane avte in se mi je zdelo okej. in zdaj tudi če je tam prostor, tam ne bom parkiral, pa ne zaradi kazni, ampak ker sam vem, kako se namatram, da dobim avto ven.
in parkiram, kjer je prostor, ampak velikokrat ga ni, in sem ga primoran pustiti na zelenici na križišču na vhodu v naše blokovsko naselje. velikokrat na "parkirnem prostoru", kjer avto nikogar ne ovira, a je vseeno tam znak za prepovedano parkiranje. sem ga pustil na praznem parkirišču bližnje gostilne, pa sem dobil metlice zataknjene za kljuko ... kaj naj potem ...
so pa tudi pri nas žleht, ker imam KR tablice, verjetno mislijo da sem študent in včasih grem v tujino za par dni, pa avto pustim pred blokom na varnem prostoru, pa jih očitno moti, da je avto parkiran par dni na istem prostoru - in sem pred kratkim dobil lepo spimpan avto s prekrasno črtico ...
vem pa to - če dobim kakršnokoli kazen, tu, pred bloki - bom šel do konca. in NE BOM plačal. nisem sam kriv, da je tako ...