Network media player-ji

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Kateri so trenutno najbolj popularni predvajalniki, kot sta recimo xtreamer in tista Medionova škatlica iz Hoferja?
Zahteve: lan, hdmi, HD, disk ni pogoj, daljinec, ...

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Bos mogu napisat mal vec zahtev, to ima ze prakticno vsak.

WiFi, gigabitna mreza, NAS, FTP, morda gledanje IP-TV, DVB, moznost vgradnje DVD/Blue-Ray, torrenti?

Odvisno tudi kaj bos rabil, kaj imas od opreme ze doma (TV, zvok). Xtreamer + pasivno hlajenje ni slaba izbira, imas pa tudi Egreat, PopCorn Hour in druge...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
NAS že imam, torrenti tam laufajo.
DVDjev ne bom kupoval, sem preveč gorenc.
WiFi sploh preživi predvajanje HD vsebin? Sicer pa že imam lan kabel do TVja.
IP-TV ni potrebe, imam kabelsko in DVB-C TV.

Torej ena mala in simpatična zadeva, da bo tudi boljša polovica zadovoljna.
Brez ventilatorjev zaradi hrupa.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Priporočam WD TV Live. Prebavi vse od DivX, DVD do Full HD brez problema. Podnapisi delajo, če naložiš še kak custom firmware, imaš še dodatne opcije pri nastavitvah in aplikacijah. Priklopiš lahko dva zunanja diska. Tudi cenovno zelo ugoden.

Sam imam še tudi HDX 1000. Za moje pojme še vedno najboljši predvajalnik z največ možnostmi prilagajanja uporabniku (Izdelava Movie Jukeboxa, še boljše prilagajanje podnapisov ....). Predvaja vse kar se najde od multimedije. Nikakor ni bil poceni, vendar več kot vreden svojega denarja. Kupil sem ga takrat, ko drugi proizvajalci še niso niti vedeli kaj je to Full HD. Edina zamera je malo počasnejši ethernet vmesnik, vendar ko se navadiš, tudi to ni tak problem. Gor imam zraven notranjega priklopljenih še 5 USB zunanjih diskov, pa brez problema predvaja iz vseh. Podobna zadeva HDX-u je Popcorn Hour in Egreat. Drugače, pa imaš od teh proizvajalcev že tudi nove naprave zunaj z boljšim hardware-om, vendar imajo še nekaj začetnih težav.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
A se zna kateri povezati na IMDB in zraven filma pokazati slikico?

Iz opisov xtreamerja in WD TVja mi ni jasno: a imata ventilator ali ne?

Nazadnje urejeno:

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Na IMDB se ti znajo povezati programi, ki ti poskenirajo vsebino diskov in ti na osnovi pravilnega poimenovanja vsebine najdejo primeren opis (če te zanima primer mojega Movie Jukeboxa mi piši na ZS).

WD TV Live in tudi ostala dva iz družine WD nimajo ventilatorja. Ventilatorja nima tudi HDX 1000. Ker ima aluminjasto ohišje, ga kljub vgrajenemu disku tudi ne potrebuje.

Xtreamer pa v osnovi ima ventilator, ki je menda zelo glasen, zato se že tovarniško dobijo tudi razni dodatki za rešitev tega problema.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
OK, nabavil WD TV Live.
1. Ali se da nastavit, da se mi takoj ko zadevo prižgem, odpre mapa na network sharu z filmi?
Da ni potrebno Enter, Network share, server, mapa
2. kakšna je funkcija Search gumba na daljincu? Ker ko ga pritisnem v seznamu filmov ali ob predvajanju (avi) datioteke,
se nič ne zgodi (nariše se tisti znak Ø )

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
OK, nabavil WD TV Live.
1. Ali se da nastavit, da se mi takoj ko zadevo prižgem, odpre mapa na network sharu z filmi?
Da ni potrebno Enter, Network share, server, mapa
2. kakšna je funkcija Search gumba na daljincu? Ker ko ga pritisnem v seznamu filmov ali ob predvajanju (avi) datioteke,
se nič ne zgodi (nariše se tisti znak Ø )

ad1, nimam pojma
ad2. to bo za DVD filme.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Da malce obudim staro temo.....

Kaj se danes splača kupiti? Da prežveči vse formate, se obnaša kot mrežni disk, pa da zna filme dol vlečt?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kar se funkcij tiče, je najboljše HTPC. Sicer je drag in si moraš vzeti malo časa, da ga naštimaš, ampak ko ti to uspe, je super. Predvaja praktično vse (če pa česa ne, pa namestiš nov kodek), ima vse funkcije klasičnega PC (mrežni disk, brskanje po internetu, dol vlačenje filmov, prikaz raznih informacij itd.) in prilagodiš si ga popolnoma po svoji portrebi.